Ανόρθωση μηρών

Το πρόβλημα

Με την πέρασμα του χρόνου το δέρμα στην έσω επιφάνεια των μηρών χαλαρώνει και γίνεται πλαδαρό.

Η αντιμετώπιση

Mε την ανόρθωση της έσω επιφάνειας των μηρών (inner thigh lift) μπορεί να ανορθωθεί και να αφαιρεθεί η χαλάρωση του δέρματος.

Η επέμβαση

Οι τομές γίνονται στην βουβωνική περιοχή και στα μεγάλα χείλη του αιδοίου, με αποτέλεσμα να κρύβονται και να μην φαίνονται εύκολα. Μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση για την αφαίρεση του λίπους.
Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένη κλινική με γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη, παρουσία αναισθησιολόγου, και δεν απαιτείται παραμονή του ασθενούς στην κλινική εκτός και αν έχουν αφαιρεθεί μεγάλες ποσότητες λίπους.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Μετά την επέμβαση μπορεί να παρουσιασθεί υπαισθησία αλλά υποχωρεί με το χρόνο. Σπανιότερα παρουσιάζεται οίδημα (πρήξιμο), ή αιμάτωμα (συγκέντρωση αίματος κάτω από το δέρμα), ενώ προβλήματα με την επούλωση παρουσιάζονται ιδιαίτερα σε καπνιστές. Οι ασθενείς επιστρέφουν στην καθημερινή τους ζωή μετά από 1 εβδομάδα και στη δουλειά τους μετά από 2 εβδομάδες.

Τελικό αποτέλεσμα

Η έσω επιφάνεια των μηρών παίρνει μια πιο σφικτή και νεανική εμφάνιση. Η επιτυχία ωστόσο της επέμβασης, εξαρτάται από την ηλικία, το μέγεθος, το σχήμα και την ελαστικότητα του δέρματος.