Κυτταριτιδα

Μάθετε τα πάντα για την κυτταριτιδα και την αντιμετώπισή της, από τον πλαστικό χειρουργό Μιχάλη Κουτσούρη.

Η κυτταριτιδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του γυναικείου σώματος. Αφορά αφενός όλους τους τύπους δέρματος και αφετέρου όλες τις ηλικίες. Δυστυχώς δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να προσβάλλει εντοπισμένα και εκλεκτικά ή διάχυτα και ανεξέλεγκτα το δέρμα και τους υποκείμενους ιστούς. Όταν εμφανίζεται, οδηγεί πάντα στην τραγική διαπίστωση πως “είναι μια από τις μεγαλύτερες φοβίες όλων των γυναικών”.

κυτταριτιδα

Δεν είναι φλεγμονή όπως υποδηλώνει η κατάληξη του ονόματος της. Δεν είναι ασθένεια ούτε καν πάθηση (αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει επώδυνη). Είναι «αισθητική μάστιγα» που πλήττει το 80 με 90 % των γυναικών του πλανήτη.

Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια εμφάνισης της κυτταρίτιδας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αξιόπιστες απαντήσεις. Το σίγουρο είναι (κι αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους επιστήμονες του ιατρικού κόσμου) ότι είναι ένα «νόσημα» πολυπαραγοντικής φύσεως.

κυτταριτιδα καταπολεμηση

κυτταριτιδα αντιμετωπιση

 


Τι ακριβώς εννοούμε όμως λέγοντας “κυτταρίτιδα”;

Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας πρώτα από όλα, είναι ότι:
Με τον όρο “κυτταρίτιδα” εννοούμε περισσότερο μια κατάσταση του δέρματος παρά μια νόσο. Η περιοχή στην οποία εντοπίζονται στοιχεία κυτταρίτιδας δεν πάσχει με την κλασσική έννοια του όρου. Πρόκειται για μια γενικότερη διαταραχή της αρχιτεκτονικής του δερμολιπώδους ιστού. Παρά για μια διαδικασία εντοπισμένης ή διάχυτης φλεγμονής του δέρματος ή του λίπους.

Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε στην ανομοιογενή εναπόθεση νερού και λίπους στο δέρμα και στoν υποδόριο (λιπώδη) ιστό, που συνοδεύεται από σοβαρή διαταραχή της αιματικής μικροκυκλοφορίας και της οξυγόνωσης των ιστών. Αυτό το φαινόμενο του επιφανειακά παγιδευμένου λίπους οδηγεί στην αύξηση της πτύχωσης του δέρματος το οποίο αποκτά διαφορετική σύσταση, χάνει τη λεία του όψη και θυμίζει “φλοιό πορτοκαλιού”.

κυτταρίτιδα

 

Σύμφωνα με έρευνες, το ποσοστό των γυναικών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας ανέρχεται σε 85 με 95%. Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ μεγάλο ποσοστό. Από την άλλη το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών περιορίζεται στο 15 με 30 %. Πολύ μικρότερο αλλά όχι ανύπαρκτο. https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=m77bypXrFUw

πως φευγει η κυτταριτιδα

Γιατί εμφανίζεται το πρόβλημα κυτταρίτιδας;

Γιατί εμφανίζεται και πόσο βαθιά “πηγαίνει” μέσα στο δέρμα;

Το λίπος του υποδορίου δεν βρίσκεται ελεύθερο κάτω από το δέρμα. Είναι οργανωμένο και ακολουθεί τους κανόνες μιας συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής διαρρύθμισης. Συγκεκριμένα ο λιπώδης ιστός βρίσκεται οργανωμένος μεταξύ δέρματος και μυών σε μικρά διαμερίσματα, μικρές κυψέλες.Τ α τοιχώματα αυτών αποτελούνται από κάθετες ταινίες ινώδους συνδετικού ιστού οι οποίες ξεκινούν από τους μύες και καταλήγουν κάθετα πάνω στο δέρμα.

κυτταρίτιδα 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική διάταξη, κάτι δηλαδή σαν να έχω πολλά μικρά δωματιάκια, το ένα κολλητά δίπλα στο άλλο, των οποίων το “πάτωμα” είναι οι μύες, το “ταβάνι” είναι το δέρμα και οι “τοίχοι” είναι ταινίες ινώδους συνδετικού ιστού με τις οποίες αφενός διαμερισματοποιείται το λίπος και αφετέρου καθηλώνεται και συγκρατείται το δέρμα επάνω στις περιτονίες των μυών και των συνδέσμων.

κυτταρίτιδακυτταρίτιδα

Τα διαμερίσματα αυτά περιέχουν λιποκύτταρα τα οποία στην ουσία βρίσκονται κλεισμένα σε μικρές “αποθήκες” με ανένδοτα, κάθετα προς το δέρμα τοιχώματα ινώδους συνδετικού ιστού με άμεσο επακόλουθο κάθε αυξομείωση του λιπώδους ιστού να προκαλεί αλλαγές στο μέγεθος και την αρχιτεκτονική των διαμερισμάτων αυτών.

 

Γιατί έχουν κυτταριτιδα οι γυναίκες;

Τι σημαίνει λοιπόν κυτταριτιδα και γιατί αποτελεί, δυστυχώς, «αρνητικό» προνόμιο των γυναικών;

Οποιαδήποτε εναπόθεση λιπιδίων στο εσωτερικό των λιποκυττάρων του επιφανειακού στρώματος του υποδόριου ιστού οδηγεί σε πάχυνση, “φούσκωμα”, των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα αυτή η διόγκωση των μικροκυψελών του λιπώδους ιστού να τραβάει το δέρμα προς τα κάτω με ασύμμετρο τρόπο και να του προσδίδει την εικόνα του “φλοιού πορτοκαλιού”.

Αυτό το φαινόμενο δεν συμβαίνει στους άντρες γιατί οι ινώδεις ταινίες στους άντρες δεν διατάσσονται κάθετα προς το δέρμα αλλά λοξά (criss-cross) με αποτέλεσμα οποιαδήποτε πάχυνση των λιποκυττάρων να οδηγεί σε ομοιόμορφη μεταβολή στην επιφάνεια του δέρματος.

Τα πάντα είναι θέμα αρχιτεκτονικής του ινώδους συνδετικού ιστού που διαμερισματοποιεί το υποδόριο λίπος.

 

 

Γιατί όμως και πότε “φουσκώνουν” και γίνονται οιδηματώδη τα λιποκύτταρα με αποτέλεσμα να προβάλλουν αντιαισθητικά στην επιφάνεια του δέρματος;

Η εξήγηση για το φαινόμενο της κυτταρίτιδας δηλαδή της εντοπισμένης πάχυνσης και του τοπικού οιδήματος των λιποκυττάρων επιφανειακά ακριβώς κάτω από το δέρμα οφείλεται κατεξοχήν στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του λιπώδους ιστού αλλά κυρίως στην προβληματική μικροκυκλοφορία στην ανώτερη στοιβάδα του υποδορίου που έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη και στάση τοξικών ουσιών τοπικά στην περιοχή.
κυτταριτιδα ασκησεις

Συγκεκριμένα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών μεταφέρονται μέσω των τριχοειδών στα κύτταρα και στη συνέχεια τα τοξικά προϊόντα του μεταβολισμού απομακρύνονται μέσω του λεμφικού συστήματος προς τη κυκλοφορία.

Το λεμφαγγειακό σύστημα είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των προϊόντων του μεταβολισμού των κυττάρων προς την συστηματική κυκλοφορία οπότε οποιαδήποτε διαταραχή στη μικροκυκλοφορία οδηγεί σε αδυναμία του λεμφικού συστήματος να απομακρύνει τις τοξικές ουσίες από το επιφανειακό στρώμα του υποδόριου ιστού με αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξικών ουσιών,την κατακράτηση νερού και τη δημιουργία οιδήματος.

 

Συμπερασματικά κυτταριτιδα σημαίνει:

 1. πεπαχυσμένα οιδηματώδη λιποκύτταρα παγιδευμένα σε ένα άκαμπτο πλέγμα ινώδους συνδετικού ιστού και
 2. εντοπισμένο οίδημα του υποδόριου ιστού λόγω συσσώρευσης τοξικών ουσιών και κατακράτησης νερού ως αποτέλεσμα κακής μικροκυκλοφορίας και ανεπαρκούς λεμφικής αποχέτευσης.

 

Ποια είναι η κύρια αιτία της κυτταρίτιδας;

Ποια πιθανολογούνται ως κύρια αίτια; Η εμφάνιση κυτταρίτιδας αποτελεί συνέπεια πολλών παραγόντων, βασικότεροι των οποίων είναι οι εξής:

κυτταριτιδα αιτια καφεινη κυτταριτιδα

 1. Κληρονομικοί παράγοντες-Γονιδιακή προδιάθεση
 2. Κακή διατροφή
 3. Αργός μεταβολισμός, ο καθιστικός τρόπος ζωής
 4. Ορμονικές διαταραχές (π.χ. πολυκυστικές ωοθήκες, υποθυρεοειδισμός, κλπ)
 5. Εγκυμοσύνη
 6. Αφυδάτωση
 7. Υπερβολικό βάρος σώματος ή παχυσαρκία
 8. Αύξηση της ηλικίας
 9. Απουσία σωματικής άσκησης
 10. Lifestyle, Stress
 11. Κάπνισμα

 

Σε ποια σημεία του σώματος συνήθως εντοπίζεται η κυτταρίτιδα;

Το πιο συνηθισμένα σημεία εμφάνισής της είναι:

 • Μηροί
 • Γλουτοί
 • Εσωτερικό των μπράτσων
 • Στομάχι
 • Κοιλιά
 • Γάμπες

 

Ποια είναι τα στάδια της κυτταρίτιδας;

Ουσιαστικά, έχει τέσσερα στάδια:

Στο στάδιο 0: η κυτταριτιδα δεν είναι ορατή οπότε όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο. Όταν το πιέσει, βλέπει μόνον πτυχές, αλλά όχι κυτταριτιδα.

Στο στάδιο 1: όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο. Όταν, όμως, πιέζεται, εμφανίζονται «λακκουβίτσες».

Στο στάδιο 2: όταν η γυναίκα είναι ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο, αλλά όταν στέκεται μοιάζει με την φλούδα του πορτοκαλιού.

Στάδιο 3: Η κυτταριτιδα είναι εμφανής σε κάθε θέση, με πίεση ή χωρίς, αφορά κυρίως γυναίκες μεγάλης ηλικίας και αυτό που διακρίνουμε είναι πρόπτωση του δέρματος πιθανώς επώδυνο στην πίεση.

Οι τρόποι αντιμετώπισης κυτταρίτιδας.

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας:

Στην καταπολέμησή της, ασφαλώς και συστήνεται αποφυγή όλων των προδιαθεσικών παραγόντων και υιοθέτηση πρακτικών τακτικής σωματικής άσκησης και σωστής διατροφής.

Όταν όμως οι πρακτικές αυτές δεν επαρκούν, η σύγχρονη Κοσμητική Ιατρική διαθέτει πολλές διαφορετικές μεθόδους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του.

H επίσημη πρόταση της Πλαστικής Χειρουργικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας έχει να κάνει με έχει να κάνει με δύο μοντέρνες εφαρμογές που ακούν στο όνομα:

 1. LASER Smoothshapes™ και
 2. Μεσοθεραπεία σώματος

και τις οποίες εφαρμόζουμε κατά κανόνα σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Τι ακριβώς είναι το LASER Smoothshapes;

To LASER Smoothshapes™ είναι η πλέον σύγχρονη συσκευή υψηλής ιατρικής τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Το LASER Smoothshapes™ είναι το πρώτο και μοναδικό σύστημα LASER κατά της κυτταρίτιδας που έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

πωσ να διώξω την κυτταρίτιδα

κυτταρίτιδα στα μπούτια κυτταρίτιδα στα ποδια

Χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή τεχνολογία Photomology™ η οποία συμβάλλει καθοριστικά στη μακρόχρονη αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Πώς γίνεται η θεραπεία κυτταρίτιδας με το LASER Smoothshapes;

Πώς δρα το LASER Smoothshapes;

Το LASER Smoothshapes αποτελείται από ένα διοδικό LASER, ένα υπέρυθρο φως, και ένα σύστημα αναρρόφησης που υποστηρίζεται από ειδικά rollers.

 

To διοδικό LASER δρα στα 915nm, κάτι που σημαίνει ότι χωρίς να έχει καμία απολύτως δράση στα στοιχεία της επιφάνειας του δέρματος, διεισδύει στους εν τω βάθει ιστούς και απορροφάται εκλεκτικά, αποκλειστικά και μόνο, από τα λιποκύτταρα προκαλώντας υγροποίηση του λίπους που αυτά περιέχουν.

 

Παράλληλα, το υπέρυθρο φως στα 650nm αυξάνει τη διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα το υγροποιημένο λίπος να μετακινείται προς το διάμεσο χώρο από όπου τα ειδικά rollers της συσκευής SmoothShapes™, με τη δράση της αναρρόφησης το βοηθούν να αποβληθεί προς το λεμφικό σύστημα.

 

Η διαδικασία αυτή οδηγεί στη συρρίκνωση του λιποκυττάρου. Κατ’ επέκταση στη μείωση της κυτταρίτιδας, ενώ δρα ευεργετικά στο κολλαγόνο και τη σύσφιξη του χαλαρού δέρματος.

 κυτταρίτιδα

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η απώλεια πόντων, η λείανση και η εντυπωσιακή εξάλειψη της όψης «φλοιού πορτοκαλιού» στις προβληματικές περιοχές.

Πώς γίνεται η θεραπεία κυτταρίτιδας με το LASER Smoothshapes;

Η μέθοδος Smoothshapes™ μπορεί να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο αριθμός και η διάρκεια των συνεδριών διαφοροποιείται ανάλογα με την ένταση του προβλήματος και την έκταση της προβληματικής περιοχής.

κυτταριτιδα πριν και μετα

Συνήθως, για το επιθυμητό αποτέλεσμα προτείνονται 8 με 12 συνεδρίες, δύο κάθε εβδομάδα, που σημαίνει περίπου 4 με 6 εβδομάδες για την επίτευξη του στόχου. Στους επόμενους 6 μήνες το αποτέλεσμα καλυτερεύει μήνα με το μήνα.

Για τη διατήρηση ενός καλού αποτελέσματος θα πρέπει να ακολουθείται ένα απλό πρωτόκολλο συντήρησης με επανάληψη της θεραπείας 2 φορές κάθε εξάμηνο.

αντιμετωπιση κυτταριτιδας

Αρκούν δηλαδή 4 φορές το χρόνο για να απολαμβάνουμε ένα καλό αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της βασικής θεραπείας των 8 ή 12 επαναλήψεων.

 

Πονάει η θεραπεία με το LASER Smoothshapes;

Πρόκειται για μια εντελώς ανώδυνη και ατραυματική εφαρμογή, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν απαιτείται καμία ιατρική πράξη ή χημική ουσία. Απλά ενεργοποιούνται και ανανεώνονται οι φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος.

H ασθενής βρίσκεται ξαπλωμένη σε οριζόντια θέση. Ο γιατρός εφαρμόζει την κεφαλή του LASER επάνω σε στεγνό δέρμα ακολουθώντας φορά παράλληλη με αυτή της λεμφικής οδού.

μεσοθεραπεια κυτταριτιδα

Το δέρμα θα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό, χωρίς να έχει γίνει χρήση κάποιας κρέμας πριν, ούτως ώστε να μην παρεμποδίζεται η δράση της δέσμης του φωτός του LASER και να επιτυγχάνεται η μέγιστη διείσδυση στο λιπώδη ιστό.

Τα αποτελέσματα μπορούν να καταγραφούν με μετρήσεις και φωτογραφίες, πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της θεραπείας, όπου και αποδεικνύεται ότι το δέρμα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό.
θεραπεια κυτταριτιδας

 

Τι θα πρέπει να κάνει η ασθενής κατά τις ημέρες της θεραπείας με το LASER Smoothshapes;

πωσ να καταπολεμήσω την κυτταρίτιδα

Με την εφαρμογή της κεφαλής του LASER στην επιφάνεια του δέρματος, επιτυγχάνεται η ρευστοποίηση του λίπους και η έξοδός του από τα λιποκύτταρα προς το διάμεσο ιστό.

Με την δράση των ειδικών rollers και ακολουθώντας τη λεμφική οδό, πετυχαίνουμε το υγροποιημένο λίπος να προωθείται και να αποβάλλεται στη συστηματική κυκλοφορία.

πωσ να εξαφανίσω την κυτταρίτιδα

Βασική προϋπόθεση λοιπόν είναι, κατά τις ημέρες της θεραπείας, η ασθενής να πίνει αρκετό νερό, ούτως ώστε να είναι καλά ενυδατωμένη η περιοχή εφαρμογής και να διευκολύνεται με αυτόν τον τρόπο η κινητοποίηση του λίπους.

Μπορώ να εκτεθώ στον ήλιο ή και να μαυρίσω κατά τη διάρκεια της θεραπείας με LASER Smoothshapes;

κυτταρίτιδα πριν μετα

Επειδή η δέσμη του φωτός του LASER Smoothshapes, απορροφάται εκλεκτικά και μόνο από το λιπώδη ιστό, χωρίς να αναγνωρίζεται από τα στοιχεία της επιφάνειας του δέρματος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με θέμα μαυρίσματος της υπό θεραπεία περιοχής.

Οι κοπέλες που κάνουν θεραπεία κυτταρίτιδας με Smoothshapes μπορούν ανενόχλητες να κάνουν ηλιοθεραπεία ή Solarium κατά την περίοδο της θεραπείας κυτταρίτιδας.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας συνιστάται η θεραπεία με LASER Smoothshapes να συνδυάζεται με Μεσοθεραπεία σώματος.

 

Tι είναι η Μεσοθεραπεία σώματος και πώς μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της κυτταρίτιδας;

Τι είναι η Μεσοθεραπεία σώματος;

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει με πολύ απλά λόγια οφείλεται σε πεπαχυσμένα – “φουσκωμένα” λιποκύτταρα ακριβώς κάτω από το δέρμα, σαν αποτέλεσμα συσσώρευσης τοξικών ουσιών και κατακράτησης νερού λόγω κακής μικροκυκλοφορίας.

Άρα ένας τρόπος για να βελτιωθεί η εικόνα της κυτταρίτιδας είναι αφενός να βελτιώσουμε τη μικροκυκλοφορία στο επίπεδο του υποδορίου και αφετέρου να βοηθήσουμε να “ξεφουσκώσουν” τα πεπεχυσμένα λιποκύτταρα.

κυτταρίτιδα λύσεις

Σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ουσίες όπως η καφεΐνη, η αμινοφυλλίνη, η διμεθυλαμινοαιθανόλη κλπ οι οποίες όταν γίνει έγχυση τους στο υποδόριο αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος. Επίσης υπάρχουν ουσίες όπως η φωσφατιδυλοχολίνη, η L-καρνιτίνη οι οποίες προκαλούν λιπόλυση (injectable lipolysis) όταν γίνει έγχυση στον υποδόριο ιστό.

Η Μεσοθεραπεία, όπως άλλωστε η ίδια η λέξη το μαρτυρά, στοχεύει στο μεσόδερμα, δηλαδή στοχεύει εκεί που υπάρχει το πρόβλημα στην κυτταριτιδα. Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία όπου με τη χρήση πάρα πολύ λεπτής, εξειδικευμένης για αυτή τη χρήση μόνο, βελόνας εισάγουμε στο μεσόδερμα ανά 0.3-0.5 εκατοστά περίπου, πολύ μικρές ποσότητες του διαλύματος της Μεσοθεραπείας.

κυτταριτιδα μασαζ

To διάλυμα της Μεσοθεραπείας δηλαδή περιέχει ένα συνδυασμό ουσιών (καφεΐνη, αμινοφυλλίνη, διμεθυλαμινοαιθανόλη, βιταμίνες, γλυκολικό οξύ,αντ ιοξ ε ιδωτ ικούς παράγοντες, L-καρνιτίνη, κολλαγενάση, φωσφατιδυλοχολίνη κλπ) οι οποίες όταν γίνει έγχυσή τους στον υποδόριο ιστό βελτιώνουν κατά πολύ την εικόνα της κυτταρίτιδας γιατί αφενός αυξάνουν τη μικροκυκλοφορία βοηθώντας έτσι στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών μέσω της λεμφικής οδού και αφετέρου “ξεφουσκώνουν” τα λιποκύτταρα αφού προκαλούν λιπόλυση.

 

Πονάει η Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταριτιδα;

Η Μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη θεραπεία. Ενώ λοιπόν θεωρητικά θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι είναι μια επώδυνη αγωγή, πρακτικά η εφαρμογή είναι σχεδόν ανώδυνη.

Αυτό συμβαίνει γιατί αφενός οι βελόνες που χρησιμοποιούμε κατά τη μεσοθεραπεία είναι σχεδιασμένες ειδικά για αυτό το σκοπό και είναι εξαιρετικά λεπτές και αφετέρου διότι δεν πονά ιδιαίτερα το διάλυμα της Μεσοθεραπείας.

 

Πόσο διαρκεί η εφαρμογή και κάθε πότε πρέπει να γίνεται επανάληψη της Μεσοθεραπείας σώματος για κυτταρίτιδα;

cellulite

Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Αμέσως μετά στην περιοχή της θεραπείας μπορεί να εμφανιστεί μέτρια ερυθρότητα και οίδημα τα οποία υποχωρούν συνήθως σε μερικές ώρες ή ημέρες. Το άτομο γενικά επιστρέφει σχετικά απρόσκοπτα στις δραστηριότητές του. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται κάθε 4 εβδομάδες περίπου. Απαιτούνται συνήθως 3 με 6 συνεδρίες περίπου για ένα καλό αποτέλεσμα ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι: Τόσο η προηγμένη τεχνολογία των LASERS όσο και τα σύγχρονα φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με τις τεχνικές της Μεσοθεραπείας μας επιτρέπουν σήμερα να μιλάμε για εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση ακόμη και των πιο προχωρημένων σταδίων κυτταρίτιδας.

κυτταρίτιδα στα γόνατα

Παρ’ όλα αυτά, η αποτελεσματικότητα των σύγχρονων αυτών θεραπειών κατά της κυτταρίτιδας δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με έρευνες, η πλειοψηφία των γυναικών (60%) αγνοεί την ύπαρξή τους ή τα χαρακτηρίζει αναποτελεσματικά, ταυτίζοντάς τα, με παλαιότερες παρωχημένες τεχνικές που απέχουν κατά πολύ από τις σύγχρονες εφαρμογές.

κυτταριτιδα πως φευγει

Την ίδια στιγμή, δαπανώνται υπέρογκα χρηματικά ποσά στην αγορά προϊόντων αδυνατίσματος (αντι-κυτταριτιδικές κρέμες, βότανα, συμπληρώματα διατροφής κλπ.), που στις περισσότερες περιπτώσεις αδυνατούν να εκπληρών ουν τις διαφημιστικές τους υποσχέσεις.

Η χρήση των προϊόντων αυτών, μόνο όταν συνδυάζεται με άσκηση και υγιεινή διατροφή μπορεί να επιφέρει μικρή βελτίωση του προβλήματος.

Και λέμε μικρή, γιατί υπερβολικά καλά γυμνασμένοι άνθρωποι με αυστηρό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής παρουσιάζουν επιθετικές μορφές κυτταρίτιδας.

Είναι ένα υπερβολικά πολυσύνθετο και αιτιολογικά όχι απόλυτα αποσαφηνισμένο πρόβλημα. Απαιτεί απολύτως στοχευμένες και επιστημονικά αξιόπιστες θεραπείες για την εξάλειψη της.

καταπολεμηση κυτταριτιδας

Τρίπολη

Ισαάκ & Σολωμού 20,
Τρίπολη, Τ.Κ.: 22100
Τηλ: 2710 22 77 00

kutaritida

Ναύπλιο

Λεωφόρος Ασκληπιού 39,
Ναύπλιο, Τ.Κ.: 21100
Τηλ.: 27520 21 203

kytaritida
[/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Επικοινωνήστε απ’ευθείας με τον ιατρό Μιχάλη Κουτσούρη

Ο κύριος Μιχάλης Κουτσούρης διαβάζει προσωπικά κάθε μήνυμα που λαμβάνει και θα σας απαντήσει σε σύντομο χρόνο.