Πανάδες & Δυσχρωμίες

LASER Palomar

Το πρόβλημα: Οι πανάδες, οι γεροντικές κηλίδες, οι εφηλίδες, το μέλασμα, οι φακίδες και γενικά οι δυσχρωμίες του δέρματος που εμφανίζονται με το χρόνο στο πρόσωπο και τα χέρια, είναι το κατεξοχήν αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής και εναπόθεσης μελανίνης , μιας ενδογενούς χρωστικής που καθορίζει το χρώμα του δέρματος. Η εμφάνιση τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο αλλά μεγάλη σημασία παίζει και η κληρονομική προδιάθεση, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, τα αντισυλληπτικά χάπια και γενικά καταστάσεις που προκαλλούν ορμονικές ανισορροπίες.

Η αντιμετώπιση: Οι περισσότερες δυσχρωμικές βλάβες παρουσιάζονται λόγω επιφανειακής εναπόθεσης μελανίνης οπότε στην περίπτωση αυτή μπορούν να αποχρωματιστούν εύκολα με τη χρήση μιας ειδικής συσκευής Laser. Το φως που εκπέμπει το Laser Palomar εισχωρεί μόνο λίγα χιλιοστά στο δέρμα και δεν βλάπτει τον υπόλοιπο οργανισμό ή τα υποκείμενα όργανα. Η θεραπεία βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή της μελανίνης με μικρο-ακτίνες, οι οποίες εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, αφήνοντας ανέπαφα τα σημεία όπου οι ιστοί είναι υγιείς, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία της επούλωσης.

H διαδικασία: Η ακτίνα Laser Palomar δεσμεύεται και απορροφάται από τη μελανίνη της μελαγχρωματικής κηλίδας. Αυτό οδηγεί σε καταστροφή, απόπτωση και τελικά σε αποχρωματισμό της κηλίδας. Μετά από κάθε συνεδρία οι κηλίδες σκουραίνουν για 5 – 10 μέρες λόγω της θεραπείας και στη συνέχεια αποδομούνται και εξαφανίζονται. Κάνοντας 3 – 7 συνεδρίες με Laser επέρχεται υποχώρηση των βλαβών σε ποσοστό 60 – 90%. Πρόκειται για μια αρκετά ανώδυνη θεραπεία, ευρέως διαδεδομένη, με άμεσα αποτελέσματα και αρκετά χαμηλό κόστος. Μπορεί να συνδυαστεί με τη χρήση λευκαντικών κρεμών αλλά πάντα θα πρέπει να αποφεύγεται τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια.

To τελικό αποτέλεσμα: Με τη χρήση του Laser Palomar επιτυγχάνουμε να δώσουμε μια σύγχρονη λύση στο πρόβλημα της ήπιας και μέτριας φωτογήρανσης δηλαδή σε υπερμελαχρώσεις, πανάδες, κηλίδες, δυσχρωμίες και καφεοειδή στίγματα, που επιτείνονται με τον ήλιο και δείχνουν “λερωμένη” και θαμπή την επιδερμίδα μας.