Αιδοιοπλαστική

Η επέμβαση της πλαστικής αιδοίου είναι μια απλή χειρουργική επέμβαση με την οποία μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αρμονία στην ευαίσθητη περιοχή. Χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία και με μικρή αποθεραπεία η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής μπορεί να κάνει πραγματικά ένα μεγάλο θαύμα τόσο στην ψυχολογία όσο και στην πρακτική καθημερινότητα των γυναικών.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός γυναικών υποφέρουν από προβλήματα που προκύπτουν από δυσμορφίες στην ευαίσθητη περιοχή. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι οι δυσμορφίες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων μπορούν να ευθύνονται για πολλά ακόμη προβλήματα όπως πόνος, ερεθισμοί, δυσπαρεύνια δηλαδή έντονη ενόχληση κατά τη σεξουαλική επαφή, τριβή κατά την άσκηση ή τη βάδιση, αδυναμία συμμετοχής σε αθλήματα κλπ.

Για τα ανατομικά και λειτουργικά αυτά προβλήματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων πέρα από την αιδοιοπλαστική υπάρχουν και άλλες συναφείς επεμβάσεις της Πλαστικής  Χειρουργικής που μπορούν να προσφέρουν λύσεις και να επαναφέρουν την ευεξία στις γυναίκες που ταλαιπωρούνται. Τέτοιες επεμβάσεις είναι για παράδειγμα:

 1. η πλαστική στην κλειτορίδα,
 2. η πλαστική στο εφήβαιο,
 3. η πλαστική στο περίνεο,
 4. η πλαστική στον κόλπο ή
 5. η παρθενοραφή.

 

Σε μία εποχή που η γυναικεία ελευθερία και χειραφέτηση δείχνει να έχει κατακτηθεί σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν ακόμη θέματα-ταμπού. Τα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα της ευαίσθητης γυναικείας περιοχής και γενικότερα των γυναικείων γεννητικών οργάνων εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.

Η επέμβαση πλαστικής αιδοίου και της πλαστικής των εξωτερικών γυναικείων γεννητικών οργάνων έρχονται να λύσουν αυτά τα ταμπού.


Σεβόμενοι των πολιτικών περί περιεχομένου μόνο για ενήλικες, δεν μπορούμε να σας δείξουμε πραγματικό φωτογραφικό υλικό εντός αυτής της σελίδας. Ωστόσο θα χαρούμε να σας δείξουμε υλικό με τα αποτελέσματα των επεμβάσεών μας στο e-mail σας, αν επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: [email protected]


 

Επέμβαση Αιδοιοπλαστικής

Το πρόβλημα που έρχεται να επιλύσει η επέμβαση της πλαστικής αιδοίου είναι η δυσμορφία των εξωτερικών γεννητικών οργάνων. Αυτή η δυσμορφία μπορεί να οφείλεται σε:

 1. υπερτροφία των μικρών χειλέων του αιδοίου,
 2. υπερτροφία των μεγάλων χειλέων του αιδοίου,
 3. χαλάρωση του δέρματος και των ιστών στην περιοχή ή
 4. σε παραμόρφωση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων συνήθως μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, δύσκολο και επιπλεγμένο τοκετό ή τραυματισμό της περιοχής.

Η αιδοιοπλαστική αποτελεί μια επέμβαση ρουτίνας κατά την οποία μελετάμε και αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και φροντίζουμε να δώσουμε την καταλληλότερη λύση. Η επέμβαση γενικά στοχεύει στη δημιουργία μίας πιο φυσικής και αρμονικής εικόνας στην  περιγεννητική περιοχή.

 

Γιατί να κάνω Αιδοιοπλαστική;

Κάθε γυναίκα που δεν αισθάνεται καλά με την αισθητική της μορφής των εξωτερικών γεννητικών της οργάνων ή ταλαιπωρείται για λειτουργικούς λόγους είναι υποψήφια για αιδοιοπλαστική.

Πιο συγκεκριμένα η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής αφορά γυναίκες που παρουσιάζουν ήπιες ή έντονες δυσμορφίες στα εξωτερικά γεννητικά τους όργανα και που αντιμετωπίζουν:

 • Αίσθημα ανασφάλειας ή ακόμη και ντροπής κατά την ερωτική επαφή.
 • Ενόχληση ή πόνο με συγκεκριμένα εσώρουχα ή στενά ρούχα.
 • Ενόχληση ή πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή που οφείλεται σε ανατομικούς λόγους.
 • Ταλαιπωρία από φαγούρα, αυξημένα κολπικά υγρά, συχνούς ερεθισμούς, πόνο, κ.α. στην ευαίσθητη περιοχή που οφείλονται σε ανατομική δυσλειτουργία.
 • Συχνές κολπίτιδες λόγω δυσκολίας για τη σωστή υγιεινή της περιοχής.
 • Δυσοσμία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με την εφίδρωση ή με την περιόδο.
 • Ενόχληση ή πόνο κατά την άσκηση όπως κάνοντας ποδήλατο, τρέξιμο ή βάδην.
 • Ντροπή ή αίσθημα ανασφάλειας με το μαγιώ το καλοκαίρι στη θάλασσα.

Αιδοιοπλαστική Μικρών Χειλέων του αιδοίου.

Τα μικρά χείλη του αιδοίου βρίσκονται δεξιά και αριστερά  στην είσοδο του γυναικείου κόλπου, παράλληλα στα μεγάλα χείλη ακριβώς από τη μέσα πλευρά αυτών. Τα μικρά χείλη  εκτείνονται από την κλειτορίδα μέχρι το τέλος της εισόδου του κόλπου τον οποίο και «κλείνουν» προστατεύοντάς τον από την είσοδο μικροβίων.

Σε μία ανατομικά φυσιολογική περίπτωση το μέγεθος των μικρών χειλέων του αιδοίου δεν πρέπει να ξεπερνά το μέγεθος των μεγάλων χειλέων. Συχνά όμως αυτό δεν ισχύει, κυρίως λόγω ορμονικών ή κατασκευαστικών παραγόντων, με αποτέλεσμα τα μικρά χείλη να είναι πολύ μεγαλύτερα από το φυσιολογικό ή απλά να προεξέχουν. Επίσης πολλές φορές μπορεί να υπάρχει υπερτροφία μόνο στο ένα από τα δύο χείλη με το άλλο να δείχνει ατροφικό.

Όλες αυτές οι δυσμορφίες των μικρών χειλέων του αιδοίου δημιουργούν μία σειρά προβλημάτων πρωτίστως σε ψυχολογικό επίπεδο καθώς η γυναίκα που έχει το πρόβλημα νιώθει άσχημα και ντρέπεται για το γυμνό της σώμα. Από την άλλη δημιουργούν και λειτουργικό πρόβλημα καθώς η γυναίκα  μπορεί να πονά κατά τη σεξουαλική επαφή, να πάσχει συχνά από κολπίτιδες, να απέχει από τον αθλητισμό ή να δυσκολεύεται στην επιλογή μαγιώ και εσωρούχων όταν τα χείλη “φουσκώνουν” και φαίνονται μέσα από το εσώρουχο.

Παράδειγμα πλαστικής αιδοίου σε μορφή σκίτσου πριν και μετά.

Η πλαστική επέμβαση για τη διόρθωση των μικρών χειλέων του αιδοίου αποτελεί την πιο συχνή επέμβαση για την αισθητική διόρθωση των εξωτερικών γυναικείων γεννητικών οργάνων.

 

Αιδοιοπλαστική Μικρών Χειλέων. Που γίνεται;

Η πλαστική των μικρών χειλέων του αιδοίου αποτελεί απλή επέμβαση ρουτίνας η οποία πραγματοποιείται  πραγματικά χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Μπορεί να γίνει στο Ιατρείο με τοπική αναισθησία ή σε οργανωμένη κλινική με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης. Η επιστροφή στο σπίτι είναι άμεση και δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική ενώ η αποθεραπεία είναι αρκετά εύκολη.

 

Αιδοιοπλαστική Μικρών Χειλέων. Πώς γίνεται;

Η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής γίνεται κάνοντας αφαίρεση του δέρματος και του βλεννογόνου των μικρών χειλέων του αιδοίου που περισσεύει και προβάλλει αντιαισθητικά. Η αφαίρεση γίνεται μέσα από μικρές και καλά κρυμμένες τομές παράλληλες στα μεγάλα χείλη ούτως  ώστε να μειωθεί το μέγεθος των μικρών χειλέων. Το σχήμα της τομής αφαίρεσης ποικίλλει ανάλογα με την περίπτωση ενώ η επέμβαση δεν επηρεάζει καθόλου την αισθητικότητα της περιοχής.

Για την επέμβαση χρησιμοποιούμε ειδικά απορροφήσιμα ράμματα τα οποία πέφτουν μόνα τους μετά από δεκαπέντε- είκοσι ημέρες και γι΄αυτό δεν χρειάζονται αφαίρεση μετεγχειρητικά.

Μια άλλη εναλλακτική τεχνική, αρκετά πιο ήπια ως προσέγγιση, είναι η αιδιοπλαστική με laser η οποία όμως δεν ενδείκνυται σε όλες τις περιπτώσεις. Η παρέμβαση γίνεται με ειδικό διοδικό λέιζερ, το οποίο επιτυγχάνει μεν σύσφιξη και μείωση των μικρών χειλέων του αιδοίου ή του κόλπου χωρίς να απαιτούνται τομές και ράμματα όμως δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πολύ εκτεταμένα προβλήματα καθώς δεν μπορεί με τη μέθοδο αυτή να αφαιρεθεί πλεονάζον δέρμα ή ιστός.

Αιδοιοπλαστική Μικρών Χειλέων. Τι κάνω μετά την επέμβαση; 

Η αποθεραπεία μετά την επέμβαση δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και η επιστροφή στην σεξουαλική ζωή μπορεί να γίνει μετά από δύο ή τρείς εβδομάδες συνήθως. Ο πόνος είναι  σχεδόν ανύπαρκτος ή πολύ ήπιος και αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά. Τα ράμματα όπως αναφέρθηκε είναι απορροφήσιμα και γι αυτό δεν χρειάζονται αφαίρεση.

Πάντα, όπως και σε κάθε χειρουργική επέμβαση συστήνεται σχετική προσοχή και μετριοπάθεια στις δραστηριότητες για τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι η επέμβαση της αιδιοπλαστικής είναι γρήγορη, ασφαλής, σχεδόν ανώδυνη, ότι η αισθητικότητα στην περιοχή δεν επηρεάζεται με κανένα τρόπο ενώ η σεξουαλική διάθεση αυξάνεται σημαντικά.

 

Αιδοιοπλαστική Μεγάλων Χειλέων του αιδοίου.

Σκοπός μας με την πλαστική των μεγάλων χειλέων του αιδοίου είναι  να πετύχουμε μια πιο νεανική εικόνα της ευαίσθητης περιοχής και αυτό είτε η γυναίκα φορά το εσώρουχό της είτε όχι. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές πετυχαίνουμε να κάνουμε “αναγέννηση” της περιγεννητικής χώρας δίχως να αφήσουμε ορατά σημάδια επέμβασης μετεγχειρητικά.

Η πλαστική των μεγάλων χειλέων του αιδοίου αφορά στις πτυχές του δέρματος που εκτείνονται από το εφήβαιο μέχρι το ύψος του πρωκτού και βρίσκονται δεξιά και αριστερά από την είσοδο του κόλπου, στην εξωτερική πλευρά των μικρών χειλέων.

Τα μεγάλα χείλη λειτουργούν ως προστατευτική θύρα «κλείνοντας» την είσοδο του κόλπου και -μαζί με τα μικρά χείλη του αιδοίου- δεν επιτρέπουν την είσοδο μικροβίων μέσα σε αυτόν. Ταυτόχρονα τα μεγάλα χείλη προστατεύουν από τραυματισμούς καθώς περιέχουν προστατευτικό λίπος.

Πολλές φορές ιδίως μετά από συχνές αυξομειώσεις βάρους ή με την πάροδο της ηλικίας τα μεγάλα χείλη του αιδοίου χαλαρώνουν και το δέρμα “κρεμάει” και ζαρώνει με αποτέλεσμα η περιγεννητική περιοχή να μοιάζει “γερασμένη”. Επίσης υπάρχουν αρκετές γυναίκες που λόγω ανατομικής ιδιαιτερότητας παρουσιάζουν από μικρή ακόμη ηλικία μέτριου μέχρι και πολύ μεγάλου βαθμού υπερτροφία στα μεγάλα χείλη  του αιδοίου.

Αυτή η εικόνα των εξωτερικών γεννητικών οργάνων με την υπερτροφία των μεγάλων χειλέων, τη χαλάρωση, τις πτυχές, τις βαθειές ρυτίδες ή τις ζάρες στο δέρμα  παραπέμπει συχνά σε εικόνα γυναίκας σε ηλικίας μεγαλύτερη από τη κανονική της κάτι που ενισχύει την ανασφάλεια και τα συναισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης.

 

Είναι πολλές οι φορές στο Ιατρείο όπου ακούμε το παράπονο των γυναικών ή το άγχος και τη φοβία τους όσον αφορά  την απόρριψη από τον ερωτικό τους σύντροφο όταν θεωρούν οτι η εικόνα των εξωτερικών γεννητικών τους οργάνων δεν είναι τόσο ελκυστική.

Αυτή την ανασφάλεια έρχεται να αποκαταστήσει η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής των μεγάλων χειλέων του αιδοίου.

Αιδοιοπλαστική Μεγάλων Χειλέων. Πού γίνεται;

Η επέμβαση πλαστικής των μεγάλων χειλέων του αιδοίου πραγματοποιείται σε οργανωμένη κλινική συνήθως με τοπική αναισθησία ή με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας με μέθη. Σε κάποιες περιπτώσεις όπου απαιτείται πιο εξειδικευμένη χειρουργική τεχνική μπορεί να χρειαστεί να γίνει ολική νάρκωση. Πρόκειται για μια επέμβαση που διαρκεί σαράντα πέντε λεπτά μέχρι μιάμισυ ώρα συνήθως.

 

Αιδοιοπλαστική Μεγάλων Χειλέων. Πώς γίνεται;

Η τεχνική επιλογής εξαρτάται κυρίως από το είδος του υπάρχοντος προβλήματος και τις επιθυμίες της κάθε γυναίκας ξεχωριστά. Η επέμβαση είναι πολύ ασφαλής και σχεδόν ανώδυνη κατά την πραγματοποίησή της.

Κατά την επέμβαση συνήθως χρειάζεται να αφαιρεθεί περίσσεια δέρματος και ιστού ούτως ώστε να μειωθεί το μέγεθος των μεγάλων χειλέων και να προσδοθεί μια πιο σφριγηλή εικόνα στην περιοχή. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως όταν υπάρχουν πολλές ρυτιδώσεις οι οποίες οφείλονται σε ατροφία των χειλέων η λύση είναι η μεταμόσχευση λίπους μέσα στη μάζα τοων χειλέων ούτως ώστε να αποκατασταθεί η σφριγηλότητά τους και να δείχνουν πιο νεανικά.

Οι τομές κατά την αιδοιοπλαστική είναι εξαιρετικά λεπτές σε μέγεθος και γίνονται στις φυσικές πτυχές του αιδοίου όπου παραμένουν ουσιαστικά αόρατες. Η αφαίρεση του δέρματος και του ιστού που περισσεύει δεν επηρεάζει καθόλου την αισθητικότητα της περιοχής και απλώς βελτιώνει κατά πολύ το σχήμα της.

 

Αιδοιοπλαστική Μεγάλων Χειλέων. Τι κάνω μετά την επέμβαση; 

Η αποθεραπεία είναι εύκολη και σχεδόν ανώδυνη καθώς δεν παρατηρείται κάτι πέρα από μία ήπια ενόχληση στην περιοχή, η οποία αντιμετωπίζεται με κοινά αναλγητικά. Σε κάποια περιστατικά μπορεί να εμφανιστεί ήπιο οίδημα ή μικρές μελανιές τα οποία όμως υποχωρούν γρήγορα μέσα σε μερικά εικοσιτετράωρα. Άμεσα μετά την επέμβαση βάζουμε στην περιοχή  δροσερές κομπρέσες με χαμομήλι το οποίο έχει καταπραυντική και αποιδηματική δράση. Για τις επόμενες ημέρες προτείνουμε  τακτικές πλύσεις της περιοχής με ήπια ανισηπτικά. Δεν απαιτείται αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες πέραν φυσικά της έντονης άσκησης η οποία θα πρέπει να αποφευχθεί για μερικές ημέρες. Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, είναι πολύ εντυπωσιακό ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι ουλές είναι πολύ δύσκολα αναγνωρίσιμες μετά από τρεις ή τέσσερις μήνες ενώ ανεβαίνει πολύ η αυτοπεποίθηση και η σεξουαλική διάθεση των γυναικών μετά από αιδοιοπλαστική.

 

Επιπλοκές μετά από Αιδοιοπλαστική.

Η πλαστική των μεγάλων χειλέων του αιδοίου αποτελεί μία πολύ ασφαλή και σχεδόν ανώδυνη διαδικασία στα χέρια του εξειδικευμένου Πλαστικού Χειρουργού.  

Το ποσοστό των επιπλοκών της είναι εξαιρετικά μικρό, συνήθως κάτω από 1% . Οι πιο συχνές επιπλοκές είναι το αιμάτωμα και η φλεγμονή – μόλυνση της περιοχής.

Με τη χρήση αντιβιωτικής προστασίας και τη σωστή υγιεινή της περιοχής  το ενδεχόμενο μόλυνσης είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Οίδημα και εκχυμώσεις αποτελούν συμβάματα που μπορεί να ακολουθήσουν μετά από αυτή την πλαστική, φεύγουν όμως γρήγορα μέσα στις επόμενες ημέρες χωρίς προβλήματα.

 

Πλεονεκτήματα Αιδοιοπλαστικής.

Τα πλεονεκτήματα της αιδοιοπλαστικής είναι ότι:

 1. αυξάνει κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση της ασθενούς καθώς λύνει άμεσα το πρόβλημα
 2. δεν πονάει
 3. είναι γρήγορη (συνήθως απαιτεί 45’ με μιάμισυ ώρα)
 4. δεν έχει εμφανείς  ουλές και σημάδια
 5. έχει γρήγορη αποθεραπεία
 6. έχει μικρό βαθμό επιπλοκών
 7. έχει μεγάλο βαθμό ικανοποίησης ασθενούς και Ιατρού.

 

Πλαστική Κλειτορίδας

Μπορεί να φαίνεται περίεργο όμως και η κλειτορίδα είναι μία περιοχή που συχνά καλείται να βελτιώσει ο Πλαστικός Χειρουργός κυρίως για πρακτικούς λόγους απόλαυσης κατά τη σεξουαλική επαφή.

Η κλειτορίδα βρίσκεται στην είσοδο του γυναικείου κόλπου, ακριβώς πάνω από την ουρήθρα και κάτω από το κατώτερο μέρος του εφηβαίου. Μοιάζει με μικρό πέος το οποίο βρίσκεται προστατευμένο μέσα σε πτυχώσεις του δέρματος οι οποίες το “αγκαλιάζουν” και παίζει πρωτεύοντα ρόλο για τον οργασμό στις γυναίκες κατά  την ερωτική επαφή. Όταν ο οργασμός οφείλεται στην κλειτορίδα και δεν είναι κολπικός.

Όταν το δέρμα που περιβάλλει την κλειτορίδα είναι μεγάλο σε πάχος ή προβάλλει πιο έντονα πέριξ αυτής μπορεί να δημιουργείται μια άσχημη εικόνα του αιδοίου ή να προκαλείται μειωμένη αισθητικότητα κάτι που παρεμποδίζει τη σεξουαλική διέγερση και  την απόλαυση κατά την επαφή.

Η πλαστική της κλειτορίδας είναι μια τεχνική της Πλαστικής Χειρουργικής με την οποία μειώνεται η υπάρχουσα περίσσεια δέρματος και αποκαθίσταται τόσο η αισθητική εικόνα όσο και η αισθητικότητα της κλειτορίδας κατά την επαφή.

 • Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται σε οργανωμένη χειρουργική κλινική συνήθως με τοπική αναισθησία και δεν διαρκεί περισσότερο από 60 λεπτά.
 • Η αποθεραπεία μετά από κλειτοριδοπλαστική είναι σύντομη και σχεδόν ανώδυνη καθώς δεν παρατηρείται κάτι πέρα από μία ήπια ενόχληση στην περιοχή η οποία αντιμετωπίζεται με κοινά αναλγητικά.
 • Σπάνια μπορεί να υπάρχει ήπιο οίδημα ή μικρή εκχύμωση στην περιοχή τα οποία όμως υποχωρούν άμεσα.
 • Ράμματα δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν μετά την επέμβαση διότι χρησιμοποιούμε ειδικά απορροφήσιμα ράμματα που πέφτουν μετά από δεκαπέντε με είκοσι ημέρες.
 • Η πλαστική της κλειτορίδας εκτός από την έντονη άσκηση, η οποία θα πρέπει να αποφευχθεί για κάποιες ημέρες, δεν απαιτεί αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες.
 • Η πλαστική κλειτορίδας αποτελεί μία πολύ ασφαλή διαδικασία στα χέρια του έμπειρου Πλαστικού Χειρουργού χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές.

 

Πλαστική Εφηβαίου

Ως εφήβαιο ονομάζουμε την υπερηβική περιοχή δηλαδή την περιοχή του μπικίνι. Όταν το εφηβαίο δεν έχει την επιθυμητή εικόνα, ιδίως στη σύγχρονη εποχή που σχεδόν πλήρης αποτρίχωση της περιοχής είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία της γυναίκας  και να την κάνει να ντρέπεται για το σώμα της όταν είναι γυμνή ή όταν φοράει ελαφριά ρούχα κυρίως το καλοκαίρι. Το πιο συχνό πρόβλημα που παρατηρείται στην περιοχή του εφήβαιου είναι η  αυξημένη τοπική εναπόθεση λίπους με αποτέλεσμα να «φουσκώνει» η περιοχή του μπικίνι και να προβάλει αντιαισθητικά  μέσα από στενά ρούχα, εσώρουχα και μαγιό. Επίσης είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, ιδίως μετά από εγκυμοσύνες ή μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, η εν λόγω περιοχή να παρουσιάζει έντονη χαλάρωση με αποτέλεσμα το δέρμα να προβάλει και να «κρεμάει» πάνω από την περιοχή του αιδοίου.

 

Η πλαστική του εφηβαίου είναι μια επέμβαση της Πλαστικής Χειρουργικής που έχει ως στόχο να αποκαταστήσει την ανατομία της υπερηβικής χώρας και να της δώσει μια πιο νεανική, πιο σφριγηλή και πιο φυσική εικόνα.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της αφαίρεσης του πλεονάζοντος λίπους από την περιοχή του μπικίνι κάνοντας μια μίνι λιποαναρρόφηση στην περιοχή, ενώ εάν απαιτείται μπορεί να αφαιρεθεί και η περίσσεια δέρματος ώστε να αποκτήσει το εφηβαίο μία πιο σφριγηλή και νεανική όψη.

 • Η επέμβαση της πλαστικής εφηβαίου συνήθως πραγματοποιείται σε κλινική με τοπική αναισθησία, ή συνδυασμό τοπικής αναισθησίας με μέθη.
 • Η επιστροφή στο σπίτι είναι άμεση και δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική, ενώ η αποθεραπεία είναι αρκετά εύκολη.
 • Πόνος συνήθως δεν υπάρχει παρά μόνο μια ήπια δυσαισθησία που υποχωρεί σε μερικές ημέρες και αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά.
 • Ήπιο οίδημα ή μελανιές μπορεί να εμφανιστούν μετά την επέμβαση τα οποία όμως υποχωρούν και εξαφανίζονται μετά από μια εβδομάδα περίπου.

 

Το σημάδι της mini λιποαναρρόφησης είναι απειροελάχιστο και δεν φαίνεται συνήθως μετά από λίγους μήνες. Αν χρειαστεί αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος τότε η τομή είναι πολύ λεπτή και μοιάζει με αυτή της καισαρικής σε χαμηλότερη θέση συνήθως.

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση και η αποθεραπεία γρήγορη χωρίς συνήθως επιπλοκές και συμβάματα.

 

Πλαστική Περινέου

Το περίνεο είναι η περιοχή που εκτείνεται από τον κόλπο μέχρι τον πρωκτό της γυναίκας. Πρόκειται για μία περιοχή που συχνά «κακοποιείται» κατά το φυσιολογικό τοκετό είτε λόγω κακής συρραφής είτε λόγω ρήξης κατά τον τοκετό, σε περιπτώσεις που δεν έχει προηγηθεί η γνωστή τομή από τον μαιευτήρα. Η περιοχή του περινέου πολλές φορές χαλαρώνει μετά από επανειλημμένες γέννες με αποτέλεσμα να παρατηρείται μια πλαδαρή εικόνα της περιγεννητικής χώρας κάτι που κάνει τη γυναίκα να αισθάνεται πραγματικά πολύ άβολα.

Πέραν από την παραμόρφωση και τη χαλάρωση του περινέου πολλές φορές και συχνά μετά από πολλούς ή δύσκολους φυσιολογικούς τοκετούς μπορεί να προκύψει χαλάρωση  της εισόδου ή ολόκληρου του κόλπου. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι η γυναίκα αισθάνεται “χαλαρή” κατά την σεξουαλική επαφή με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση αφού τα τοιχώματα του κόλπου έχουν “υποχωρήσει”. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα της χαλάρωσης των τοιχωμάτων του κόλπου ονομάζεται κολποπλαστική ή πλαστική κόλπου.

Η πλαστική του περινέου είναι η χειρουργική επέμβαση που στοχεύει στην αισθητική αποκατάσταση της περιοχής καθώς και στην αύξηση της τάσης του δέρματος και των ιστών στην είσοδο του κόλπου.  Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η πλαστική περινέου πραγματοποιείται για διόρθωση της χαλάρωσης του κόλπου τότε συνήθως συνδυάζεται και με κολποπλαστική, ώστε να επιτευχθεί σύσφιξη σε όλο το μήκος του κόλπου. Η επέμβαση αυτή πετυχαίναι να διορθώσει τόσο το αισθητικό πρόβλημα του δύσμορφου περινέου όσο και το λειτουργικό της χαλάρωσης του κόλπου.

Η ουλή που μπορεί να υπάρξει στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι μια πολύ λεπτή γραμμή κατά μήκος του περινέου που μετά από λίγο καιρό θα είναι σχεδόν αόρατη πρακτικά καθώς η ουλή μέσα στον κόλπο δεν γίνεται καν αντιληπτή.

 • Η επέμβαση της περινεοπλαστικής πραγματοποιείται  σε οργανωμένη κλινική με γενική συνήθως αναισθησία ή με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη.
 • Η διάρκεια της επέμβασης δεν ξεπερνά τα 60 λεπτά και η επιστροφή στο σπίτι είναι άμεση ενώ η αποθεραπεία είναι αρκετά εύκολη.
 • Συνήθως δεν υπάρχει πόνος ή είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά.
 • Άμεσα μετά την επέμβαση συστήνεται καλή υγιεινή της περιοχής κάνοντας τακτικές πλύσεις με αντισηπτικό διάλυμμα και μέτριος περιορισμός των δραστηριοτήτων για τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες.
 • Η πλαστική του περινέου είναι μια από τις πιο ασφαλείς επεμβάσεις χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους και επιπλοκές.

 

Παρθενοραφή

Η παρθενοραφή είναι η συρραφή του παρθενικού υμένα μετά από ρήξη αυτού.

Ο παρθενικός υμένας είναι μια πολύ λεπτή μεμβράνη η οποία καλύπτει την είσοδο του γυναικείου κόλπου. Σκοπός της είναι η προστασία του κόλπου και του τραχήλου από μικρόβια ούτως ώστε να μην προσβάλεται από κολπίτιδες το μικρό κορίτσι κατά την ανάπτυξή του.

Ο παρθενικός υμένας συνήθως σπάει κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή κάτι που συνοδεύεται  από στιγμιαίο πόνο και παρουσία μικρής ποσότητας αίματος.Όσο περνούν τα χρόνια ο υμένας διαλύεται και παραμένουν μόνο μικρά τμήματα αυτού.

Παρθενικός Υμένας και Παρθενοραφή

Ο Παρθενικός Υμένας και η διαδικασία της παρθενοραφής.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ο παρθενικός υμένας μπορεί να σπάσει και χωρίς ερωτική επαφή όπως για  παράδειγμα μετά από τραυματισμό καθώς και περιπτώσεις να μην σπάσει μετά από επαφή.

 

Οι πιο συχνοί λόγοι για να υποβληθεί μια γυναίκα σε παρθενοραφή είναι κατεξοχήν κοινωνικοί ή θρησκευτικοί.

Κυρίως στο παρελθόν αλλά και σήμερα σε διάφορες κοινωνίες ή παραδόσεις τίθεται το ζήτημα της τιμής μέσω του χαρίσματος της παρθενίας. Αν μια γυναίκα δεν είναι παρθένα τότε μπορεί να τεθούν ζητήματα αξιοπρέπειας που να οδηγήσουν για παράδειγμα στην ακύρωση μιας σχέσης ή ενός γάμου. Επίσης μετά από βιασμό ή μια αποτυχημένη σχέση μπορεί να θελήσει μια γυναίκα να αποκαταστήσει την περιοχή για να σβήσει τα σημάδια που της θυμίζουν την άσχημη εμπειρία.

 

Η επέμβαση αποκατάστασης του “σπασμένου” παρθενικού υμένα, όπως αναφέρθηκε ήδη, λέγεται παρθενορραφή. Γίνεται με τοπική αναισθησία συνήθως στο Ιατρείο ή σε κλινική και δεν απαιτείται παραμονή παρα μόνο λίγης ώρας. Κατά την επέμβαση χρησιμοποιούνται ειδικά απορροφήσιμα ράμματα τα οποία αποκαθιστούν απόλυτα τη συνέχεια του παρθενικού υμένα και δεν χρειάζονται αφαίρεση. Μετά την επέμβαση της παρθενοραφής στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν σημάδια ούτε ουλές και ο υμένας μοιάζει ανέπαφος.

Αν μια γυναίκα έρθει σε ερωτική επαφή μετά από παρθενοραφή τότε είναι σαν να έρχεται σε επαφή ακριβώς σαν την πρώτη φορά. Ο παρθενικός υμένας  θα σπάσει, θα υπάρξει πιθανόν στιγμιαίος πόνος και μικρή ποσότητα αίματος. Με την παρθενοραφή μαζί με την ακεραιότητα του παρθενικού υμένα αποκαθίσταται συχνά και η αυτοπεποίθηση της γυναίκας και λύνονται ζητήματα τιμής και αξιοπρέπειας… αθόρυβα.

Τα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή βρίσκουν λύση μέσα από εξειδικευμένες και λεπτές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής.

 


Σεβόμενοι των πολιτικών περί περιεχομένου μόνο για ενήλικες, δεν μπορούμε να σας δείξουμε πραγματικό φωτογραφικό υλικό εντός αυτής της σελίδας. Ωστόσο θα χαρούμε να σας δείξουμε υλικό με τα αποτελέσματα των επεμβάσεών μας στο e-mail σας, αν επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: [email protected]