Πλαστική προσώπου χωρίς χειρουργείο (ή χωρίς νυστέρι).

Η Πλαστική Προσώπου Χωρίς Χειρουργείο είναι μια από τις πλέον μοντέρνες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει η Αισθητική Ιατρική. Αποτελεί μια συνδυαστική θεραπεία που μπορεί να χαρίσει φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να περάσει κάποιος το κατώφλι του χειρουργείου.

Πλαστική προσώπου χωρίς χειρουργείο από τον εδικό του είδους.

Όμως τι ακριβώς είναι η “Πλαστική προσώπου χωρίς χειρουργείο”;

Σκοπός της Πλαστικής Προσώπου Χωρίς Χειρουργείο (ή χωρίς νυστέρι) είναι η εξάλειψη ή η απάλυνση των ρυτίδων του προσώπου, η διόρθωση του σχήματος και του όγκου των ιστών και η βελτίωση της χαλάρωσης του περιγράμματος χρησιμοποιώντας αναίμακτες τεχνικές. Πρόκειται για μια πολύ δυναμική θεραπεία ή μάλλον για συνδυασμό θεραπειών οι οποίες αφορούν τόσο γυναίκες όσο και άντρες.

Το πλεονέκτημα στην Πλαστική Προσώπου Χωρίς Χειρουργείο είναι ότι το πρόσωπο αποκτά μια πολύ πιο φρέσκια και νεανική εικόνα χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει το πως και το γιατί αφού δεν υπάρχουν καθόλου σημάδια επέμβασης.

Στην Πλαστική Προσώπου Χωρίς Χειρουργείο γίνεται συνδυασμός:

  • ƁOƬOX με Υαλουρονικό Οξύ καθώς και
  • εναλλαγή Μικροδερμοαπόξεσης με Μεσοθεραπεία και
  • θεραπείες με Laser Λεύκανσης και Laser Ανάπλασης ιστών (όπου αυτό απαιτείται).
Πλαστική προσώπου χωρίς νυστέρι
Πλαστική προσώπου σε ανδρα χωρις νυστέρι

Για να καταλάβουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να απαλλάξουμε από τα σημάδια της γήρανσης ένα πρόσωπο που μεγαλώνει και να το κάνουμε να δείχνει πιο φρέσκο, πιο νεανικό και πιο υγιές θα πρέπει να πρώτα να καταλάβουμε τι είναι εκείνο που κάνει το πρόσωπο να γερνά και να δείχνει κουρασμένο.

Ποια είναι τα σημεία γήρανσης και φθοράς σε ένα πρόσωπο;

Πως αναγνωρίζουμε σε ένα πρόσωπο ότι γερνάει; Τι είναι αυτό ακριβώς που, για παράδειγμα, κάνει τα πρόσωπα της παρακάτω φωτογραφίας να δείχνουν έτσι;

Η απάντηση συνήθως δεν είναι πολύ δύσκολη για πολλούς από εσάς. Οι πιο πολλοί θα μιλούσαν για τις αντιαισθητικές ρυτίδες, μικρές ή και βαθύτερες, που χαράσουν το πρόσωπο. Κάποιοι για τη χαλάρωση των ιστών και κάποιοι άλλοι για τη θαμπάδα ή τα στίγματα στην επιφάνεια του δέρματος. Στην πραγματικότητα πρόκειται για συνδυασμό των παραπάνω καταστάσεων.

Πλαστικη χειρουργικη

Στην Πλαστική Χειρουργική μπορούμε να πούμε ότι η γήρανση και η φθορά των ιστών προσβάλλει και εντοπίζεται τόσο στους επιφανειακούς όσο και στους βαθύτερους ιστούς.

Ξεκινώντας από τους βαθύτερους ιστούς και ανεβαίνοντας προς την επιδερμίδα, η γήρανση αποτυπώνεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου με τρείς συνήθως μορφές:

  1. Ρυτίδες κίνησης και ρυτίδες ηρεμίας.
  2. Χαλάρωση και ατροφία ιστών.
  3. Φωτογήρανση.

Πόσα είδη ρυτίδων έχουμε σε ένα πρόσωπο;

Αν κοιτάξουμε προσεκτικά και αν αναλύσουμε τι βλέπουμε πίσω από την εικόνα ενός προσώπου μπορούμε να πούμε ότι σε κάθε πρόσωπο διακρίνουμε δύο είδη ρυτίδων:

  • Ρυτίδες ΚΙΝΗΣΗΣ ή αλλιώς ρυτίδες ΕΚΦΡΑΣΗΣ.
  • Ρυτίδες ΗΡΕΜΙΑΣ ή αλλιώς ΣΤΑΤΙΚΕΣ ρυτίδες.

Τι είναι οι ρυτίδες κίνησης ή ρυτίδες έκφρασης;

Πρόκειται για ρυτίδες που εμφανίζονται στο μεσόφρυο, στο μέτωπο, το “πόδι της χήνας” στην άκρη των ματιών, στις γωνίες του στόματος (“γραμμές της κατήφειας”, στις ρινοπαρειακές αύλακες, στο άνω χείλος (“γραμμές καπνιστού”).
ρυτίδες κίνησης προσώπου

Αυτές οι ρυτίδες ονομάζονται “ρυτίδες ΚΙΝΗΣΗΣ ή αλλιώς ρυτίδες ΕΚΦΡΑΣΗΣ” γιατί δεν υπάρχουν όταν το πρόσωπο είναι ήρεμο αλλά σχηματίζονται μόνο όταν κινούνται οι μύες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα στην αντίστοιχη περιοχή.

Ρυτιδες εκφρασης

Η επαναλαμβανόμενη κίνηση των μυών του προσώπου είναι εκείνη που δημιουργεί τις βαθιές ρυτίδες και μετατρέπει ένα ήρεμο και αρμονικό πρόσωπο, δίνοντάς του την εικόνα ενός άλλου πιο γερασμένου και ταλαιπωρημένου.

Τι είναι οι ρυτίδες ηρεμίας ή στατικές ρυτίδες;

ρυτίδες ηρεμίας ή αλλιώς στατικές ρυτίδες είναι οι βαθιές ρυτίδες ή τα σημεία ατροφίας και απώλειας ιστού που βλέπουμε σε ένα πρόσωπο όταν αυτό δεν κινείται. Δηλαδή οι ρυτίδες σε ένα πρόσωπο όταν αυτό είναι ήρεμο και δεν κάνει μορφασμούς.
ρυτιδες ηρεμιας γυναικας και αντρα

Οι ρυτίδες ηρεμίας του προσώπου εμφανίζονται σαν:

  • βαθειές ρυτίδες στο μέτωπο,
  • ρυτίδες στο μεσόφρυο,
  • ρυτίδες στο πόδι της χήνας,
  • ρυτίδες στις ρινοπαρειακές αύλακες,
  • βαθουλώματα κάτω από τα μάτια,
  • βυθίσματα στους κροτάφους,
  • βαθειές συνήθως ρυτίδες κάτω από τις γωνίες του στόματος (γραμμές της
    κατήφειας).

Όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο λεπταίνει το δέρμα και επέρχεται χαλάρωση των ιστών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βαθιές ρυτίδες και σημεία ατροφίας στα σημεία του προσώπου που προαναφέραμε.

Βαθειές συνήθως ρυτίδες σε ολοκληρο το πρόσωπο

Η διαρκής κίνηση των μυών του προσώπου σε συνδυασμό με τη λέπτυνση και την αφυδάτωση των ιστών οδηγεί με την πάροδο του χρόνου σε όλο και μεγαλύτερη βάθυνση των στατικών ρυτίδων και επίσης ενισχύει τη χαλάρωση του δέρματος.

Χαλάρωση στο πρόσωπο άνδρα

Άρα μπορούμε να πούμε ότι σε κάθε πρόσωπο έχουμε ρυτίδες ηρεμίας και αν οι μύες του προσώπου κινηθούν τότε προστίθενται και ρυτίδες κίνησης.

Τι ακριβώς είναι η φωτογήρανση του προσώπου;

 Με τον όρο αυτόν αναφερόμαστε σε ότι έχει να κάνει με τις αντιαισθητικές μελαγχρωματικές αλλοιώσεις που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου στην επιφάνεια του δέρματος. Φωτογήρανση δηλαδή είναι η εμφάνιση κηλίδων, πανάδων, δυσχρωμιών, εφηλίδων, μελάσματος και γενικά υπερμελαχρωστικών βλαβών του δέρματος που έρχονται και «λερώνουν» την εικόνα μας και στερούν από το πρόσωπό την καθαρότητά του.

Αν καταλάβουμε τι συμβαίνει στο δέρμα και τους ιστούς με την πάροδο του χρόνου, μπορούμε εν συνεχεία να επέμβουμε σε ένα πρόσωπο και εφαρμόζοντας σύγχρονες, εξαιρετικά ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες Πλαστικής Χειρουργικής να διορθώσουμε τα αντίστοιχα προβλήματα και να δώσουμε στο πρόσωπο απόλυτα φυσική εικόνα , φρεσκάδα και ζωντάνια.

Πως ακριβώς γίνεται η Πλαστική Προσώπου Χωρίς Χειρουργείο;

 H τεχνική εξατομικεύεται ανάλογα με την ιδιαιτερότητα των χαρακτηριστικών του ατόμου και το βαθμό της φθοράς από το χρόνο, σε γενικές γραμμές όμως η εφαρμογή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα ή δύο στάδια:

ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Το Πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την προσεκτική έγχυση

  • Ɓotox και
  • Υαλουρονικού Οξέος σε επιλεγμένα σημεία στο πρόσωπο.

Πρόκειται για δύο διαφορετικά ενέσιμα υλικά, με διαφορετική σύσταση και εντελώς διαφορετική χρήση και φιλοσοφία εφαρμογής.

Τι είναι το ƁOƬOX;

Το ƁOƬOX (Μποτουλινική τοξίνη) είναι μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της εκούσιας λειτουργίας των μυών και την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων του προσώπου (¨πόδι χήνας¨, μεσόφρυο, μέτωπο).
H μποοτουλινική τοξίνη στην ουσία αδρανοποιεί προσωρινά τους μύες που δημιουργούν τις ρυτίδες με αποτέλεσμα οι βαθιές “γραμμές” στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το “πόδι της χήνας” να μειωθούν αισθητά ή και να εξαφανιστούν.

Στις ρυτίδες έκφρασης του στο μέτωπο κάνουμε ƁOƬOX.

Το αποτέλεσμα φαίνεται έπειτα από λίγες ημέρες και διαρκεί 3-6 μήνες. Το πρόσωπο ηρεμεί από τις δυναμικές ρυτίδες και δείχνει πιο ξεκούραστο και πιο φρέσκο.

Εφαρμογή ƁOƬOX στον άντρα

Τι κάνει το Υαλουρονικό Οξύ;

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένα ενέσιμο εμφύτευμα το οποίο έχει την ικανότητα να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες νερού (έως και 1.000 φορές το βάρος του) και χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα τόσο σαν filler (γέμισμα ρυτίδων), όσο και για τη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας λόγω του υδρόφιλου χαρακτήρα του.

Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη με αποτέλεσμα ο τύπος και η ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και οι περιοχές που θα εφαρμοστούν, να ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.

Υαλουρονικό οξύ σε ρυτίδες ηρεμίας προσώπου.

Με το Υαλουρονικό οξύ μπορούμε να σβήσουμε τις αντιαισθητικές ρυτίδες γύρω από το στόμα και τις “γραμμές καπνιστού”, να βελτιώσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, να διορθώσουμε ασυμμετρίες και βαθουλώματα.

Πλαστική προσώπου σε ανδρικό πρόσωπο με υαλουρονικό οξύ

Μπορούμε επίσης να αποκαταστήσουμε σε μεγάλο βαθμό την πτώση και τη χαλάρωση των ιστών και να επαναδιαμορφώσουμε το περίγραμμα του προσώπου μας επιτυγχάνοντας έτσι μια εικόνα πιο υγιή, πιο λαμπερή και πιο νέα.

Με την εφαρμογή Βotox και Υαλουρονικού οξέως πετυχαίνουμε να βελτιώσουμε την εικόνα του προσώπου κατά 70 με 80% περίπου. Σε αυτή τη φάση της θεραπείας οι πιο πολλοί άντρες είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι.

Αν ωστόσο κάποιος επιθυμεί ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποιες ακόμη θεραπείες οι οποίες αποτελούν το Δεύτερο στάδιο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ

Στο Δεύτερο στάδιο, όταν το ƁOƬOX και το Υαλουρονικό Οξύ έχουν πετύχει την εξαφάνιση ή απάλυνση των βαθιών ρυτίδων, την αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου και τη βελτίωση του περιγράμματος, τότε μπορεί να εφαρμοστεί:

  • η Μεσοθεραπεία,
  • η Μικροδερμοαπόξεση,
  • το Laser Λεύκανσης και
  • το Laser ανάπλασης

για τη βελτίωση της υφής, της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος.

Τι είναι η Μεσοθεραπεία;

Η Μεσοθεραπεία, όπως άλλωστε η ίδια η λέξη το μαρτυρά, στοχεύει στο μεσόδερμα δηλαδή στο “μεσαίο στρώμα” του δέρματος. Πρόκειται για ενέσιμη αγωγή κατά την οποία εγχύουμε στο δέρμα του προσώπου ένα διάλυμα που περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, συνένζυμα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα δηλαδή ουσίες με αποδεδειγμένη αντιγηραντική και αναπλαστική δράση.

Η Μεσοθεραπεία δίνει ενυδατωση και λαμψη στο δερμα.
Εφαρμογή μεσοθεραπείας στον άντρα

Τι κάνει η Μικροδερμοαπόξεση;

Η Μικροδερμοαπόξεση στοχεύει στην απομάκρυνση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας μέσω της μηχανικής απολέπισης των νεκρών κυττάρων αυτής. Είναι μια θεραπεία η οποία εκμεταλευόμενη την τεχνολογία έρχεται να απαλλάξει την εικόνα μας από την αντιαισθητική ‘’ θαμπάδα’’ του δέρματος και να μας προσφέρει λάμψη και ανανέωση. Μέσω ενός μικροτραυματισμού που γίνεται στην επιφάνεια του δέρματος με τη συσκευή της Μικροδερμοαπόξεσης επιτυγχάνεται τόσο η ανανέωση της επιδερμίδας όσο και η άμβλυνση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων αλλά και των ήπιων δυσχρωμικών αλλοιώσεων.

Η Μικροδερμοαπόξεση απομακρύνει τη θαμπάδα στο δέρμα.

Τι κάνει το Λέιζερ Λεύκανσης;

Mε το Laser Λεύκανσης επιτυγχάνουμε να δώσουμε μια πρωτοποριακή λύση στο πρόβλημα της ήπιας και μέτριας φωτογήρανσης δηλαδή σε υπερμελαχρώσεις, πανάδες, κηλίδες, δυσχρωμίες και καφεοειδή στίγματα, που επιτείνονται με τον ήλιο και δείχνουν “λερωμένη” και θαμπή την επιδερμίδα μας.

Η λεύκανση διώχνει τις καφέ κηλίδες από το πρόσωπο

Το λέιζερ Ανάπλασης.

Tο Laser Ανάπλασης είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Laser της Αισθητικής Ιατρικής. Με το Laser ανάπλασης επιτυγχάνουμε μια φυσική, ριζική και σε βάθος ανάπλαση του δέρματος και ταυτόχρονα βελτίωση της χαλάρωσης και απάλυνση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων του προσώπου. Πρόκειται για την πιο μοντέρνα λύση για τη μη επεμβατική αναζωογόνηση, σύσφιξη και τόνωση του δέρματος του προσώπου.

Ποιο είναι το кόστος της Πλαστικής Προσώπου Χωρίς Χειρουργείο;

Όσον αφορά το кόστος για την Πλαστική Προσώπου Χωρίς Χειρουργείο πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και η θεραπεία εξατομικεύεται.

Το кόστος της θεραπείας εξαρτάται κυρίως από το:

– αν χρειάζεται να γίνει ƁΟƬΟΧ στο μέτωπο, το μεσόφρυο ή στο “πόδι της χήνας”,

– πόσα ml Υαλουρονικού Οξέως θα χρησιμοποιηθούν και σε ποιές περιοχές του προσώπου (μεσόφρυο, κάτω μάτια, γραμμές κατήφειας, κρόταφοι, ρινοπαρειακές αύλακες, ζυγωματικά)

– αν χρειάζεται καθαρισμός της επιδερμίδας με διαμάντι

– αν χρειάζεται Μεσοθεραπεία

– αν χρειάζεται λεύκανση

– αν θα εφαρμοστεί Λέιζερ Ανάπλασης

καθώς και από τις ιδιαίτερες τεχνικές λεπτομέρειες της εκάστοτε εφαρμογής.

Σε γενικές γραμμές το кόστος της Πλαστικής Προσώπου Χωρίς Χειρουργείο είναι ιδιαίτερα προσιτό σήμερα και συνήθως είναι πέντε με επτά φορές πιο οικονομικό σε σχέση με την Πλαστική Προσώπου κάνοντας χειρουργείο.

Συνήθως η απαιτούνται τρεις με τέσσερις συνεδρίες με μεσοδιάστημα μιας ή δύο εβδομάδων η μία από την άλλη.
Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 40΄-60΄ ενώ η “συντήρηση” προτείνουμε να γίνεται κάθε 10 με 12 μήνες.

Το αποτέλεσμα της Πλαστικής Προσώπου Χωρίς Χειρουργείο είναι ένα πραγματικό Lifting προσώπου το οποίο γίνεται:
• χωρίς χειρουργείο,
• με εξαιρετική ασφάλεια,
• γρήγορα,
• οιкονομικά και
• ανώδυνα.

πλαστική-προσώπου-χωρίς-χειρουργείο
πλαστική-προσώπου-χωρίς-χειρουργείο

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε τις τεχνικές του ιατρού.

πλαστική-προσώπου-χωρις-χειρουργειο

Αθήνα

Μέρλιν 4,
Κολωνάκι, Τ.Κ.: 10671, Αθήνα
Tηλ: 216 800 1000

Πλαστικος Χειρουργος αθηνα Κουτσούρης Μιχάλης

Τρίπολη

Ισαάκ & Σολωμού 20,
Τρίπολη, Τ.Κ.: 22100
Tηλ: 2710 22 77 00

Πλαστικος Χειρουργος τριπολη Κουτσούρης Μιχάλης

Ναύπλιο

Λεωφόρος Ασκληπιού 39,
Ναύπλιο, Τ.Κ.: 21100
Tηλ.: 27520 21 203

πλαστικοι-χειρουργοι-ναυπλιο-αργος-πλαστικος-χειρουργος

Επικοινωνήστε απ’ευθείας με τον ιατρό Μιχάλη Κουτσούρη

Ο κύριος Μιχάλης Κουτσούρης διαβάζει προσωπικά κάθε μήνυμα που λαμβάνει και θα σας απαντήσει σε σύντομο χρόνο.