Θηλώματα Δέρματος ή “Κρεατοελιές”
Πολύ συχνά παρατηρούμε στο λαιμό ή τις μασχάλες αντρών αλλά και γυναικών να υπάρχουν μικρές “κρεατοελιές” οι οποίες συνήθως κρέμονται και δίνουν μια αντιαισθητική εικόνα στην περιοχή του λαιμού ή του ντεκολτέ.

 

Τι είναι οι “κρεατοελιές” ή τα θηλώματα δέρματος του κορμού;

Οι “κρεατοελιές” όπως τις ονομάζει συνήθως ο κόσμος ή τα θηλώματα δέρματος όπως ορίζονται στην Ιατρική, είναι μικρές προσεκβολές του δέρματος που μοιάζουν με σπίλους (ελιές) και εμφανίζονται κατεξοχήν στο λαιμό, τις μασχάλες και την περιοχή κάτω από το στήθος ή το στηθόδεσμο στις γυναίκες. Τα θηλώματα δέρματος αποτελούν ένα πολύ συχνό φαινόμενο που αφορά σχεδόν όλες τις ηλικίες. Είναι μικρά ογκίδια τα οποία έχουν το χρώμα του δέρματος και προβάλλουν από το δέρμα είτε έχοντας πλατιά βάση είτε μέσω ενός μικρού μίσχου.

Που οφείλονται οι “κρεατοελιές”ή τα θηλώματα δέρματος του κορμού;

Σήμερα γνωρίζουμε ότι oι “κρεατοελιές” ή τα θηλώματα δέρματος που εμφανίζονται στον κορμό:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΟ

Συγκεκριμένα τα θηλώματα δέρματος του κορμού οφείλονται σε μια ομάδα ιών που ονομάζεται HPV (Ηuman Papiloma Virus). Πρόκειται για μια εντελώς ακίνδυνη ομάδα ιών που δεν έχει καμία σχέση με τους ιούς ΗPV των γεννητικών οργάνων και το μόνο που προκαλεί είναι μικρά θηλώματα σε σημεία όπου υπάρχει χρόνια τριβή του δέρματος.

 

Πότε και που εμφανίζονται οι “κρεατοελιές” ή τα θηλώματα δέρματος του κορμού;

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα θηλώματα εμφανίζονται κατεξοχήν σε σημεία όπου υπάρχει παρατεταμένη τριβή, όπως στο λαιμό (λόγω της τριβής με τη λαιμόκοψη των ρούχων), στη μασχάλη, στην υπομάστια πτυχή κάτω από το στήθος ή στη γραμμή του στηθόδεσμου στην πλάτη.

Αναπτύσσονται πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όταν αυξηθούν σε αριθμό και μέγεθος παρουσιάζουν τάση να πολλαπλασιάζονται ακόμη πιο γρήγορα αλλά και να προσβάλλουν πολύ εύκολα άτομα με τα οποία ερχόμαστε σε συχνή επαφή (οριζόντια μετάδοση).

Συνήθως η εμφάνισή των θηλωμάτων αφορά σημεία τριβής πάνω από το επίπεδο του ομφαλού ενώ όταν αναπτύσσονται κάτω από τον ομφαλό τότε πιο πολύ μιλάμε για HPV κονδυλωμάτων παρά για θηλώματα.

Πώς αντιμετωπίζονται οι “κρεατοελιές”ή τα θηλώματα δέρματος του κορμού;

Καταρχήν να πούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο αντιικό φάρμακο πόσιμο ή εξωτερικής χρήσης που να μας απαλλάξει από τα θηλώματα ή να προστατέψει εμάς και τους οικείους μας από την εξάπλωση της νόσου. Η αντιμετώπιση των θηλωμάτων είναι μόνο συμπτωματική.

 

Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία των θηλωμάτων κορμού γίνεται με την εφαρμογή χειρουργικού LASER CO2 και αυτό γιατί είναι μια θεραπεία απολύτως εκλεκτική και ακριβής.

Ένας άλλος τρόπος θεραπείας συνήθως όμως περισσότερο τραυματικός είναι με ηλεκτροκαυτηρίαση ή με κρυοπηξία.

Πώς γίνεται η θεραπεία στις “κρεατοελιές”ή τα θηλώματα δέρματος του κορμού με LASER CO2;

Πρόκειται για μια πολύ απλή θεραπεία κατά την οποία για να μην πονάει καθόλου η εφαρμογή, κάνουμε στη βάση της κάθε μιας “κρεατοελιάς” μια σταγόνα τοπικής αναισθησίας και στη συνέχεια την αφαιρούμε και κάνουμε LASER CO2.

 

Χρησιμοποιώντας το LASER CO2 εξαχνώνουμε την “μολυσμένη” από τον ιό δερματική αλλοίωση και πετυχαίνουμε μόνιμο αποτέλεσμα.

Οι “κρεατοελιές” ή θηλώματα δέρματος του κορμού που αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να ξαναεμφανιστούν ποτέ.

Tι περιμένω να δω μετά τη θεραπεία στις “κρεατοελιές” ή τα θηλώματα δέρματος του κορμού με LASER CO2;

Μετά την εφαρμογή του LASER CO2 στα σημεία στα οποία υπήρχαν τα θηλώματα, υπάρχει ένας μικρός τραυματισμός από το LASER ο οποίος επουλώνεται μέσα σε 3 με 4 ημέρες χωρίς να αφήσει καθόλου σημάδι στην περιοχή.

Για την πιο γρήγορη αποθεραπεία συνιστούμε απλά τη χρήση αντιβιοτικής αλοιφής για 3-4 ημέρες. Μετά την εφαρμογή του LASER ο ασθενής επιστρέφει άμεσα σε όλες τις δραστηριότητές του.

 

 

Η θεραπεία των “κρεατοελιών” ή θηλωμάτων δέρματος του κορμού με την εφαρμογή LASER CO2 είναι μια:

  • ανώδυνη θεραπεία,
  • χωρίς ταλαιπωρία,
  • με πολύ γρήγορη αποθεραπεία,
  • με μόνιμα αποτελέσματα και
  • χωρίς να αφήνει καθόλου σημάδια και ουλές.

 

 

Αθήνα

Μέρλιν 4,
Κολωνάκι, Τ.Κ.: 10671, Αθήνα
Τηλ: 216 800 1000

πλαστικος χειρουργος αθηνα κολωνακι

Ναύπλιο

Λεωφόρος Ασκληπιού 39,
Ναύπλιο, Τ.Κ.: 21100
Τηλ.: 27520 21 203

πλαστικοι-χειρουργοι-ναυπλιο-αργος-πλαστικος-χειρουργος

Τρίπολη

Ισαάκ & Σολωμού 20,
Τρίπολη, Τ.Κ.: 22100
Τηλ: 2710 22 77 00

πλαστικοι-χειρουργοι-τριπολη-πλαστικος-χειρουργος