Αποτρίχωση για Άντρες

Αποτρίχωση με Laser

Τρίχες στα αυτιά και τα ζυγωματικά, πυκνά φρύδια, αντιαισθητική τριχοφυΐα στους ώμους, την πλάτη ή το στέρνο, θηλακίτιδες από τρίχες “που γυρίζουν” στην περιοχή του λαιμού; Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, ένα από τα βασικότερα προβλήματα που απασχολεί σήμερα τους σύγχρονους άντρες είναι η έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο ή το σώμα.

Πραγματικά ποιος άντρας που ταλαιπωρείται με υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο, στην πλάτη ή το θώρακα δεν θα ήθελε να απαλλαγεί μόνιμα απ’ αυτή την εικόνα;

Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης όπως κερί, ξυραφάκι, ηλεκτρόλυση με βελόνα κλπ, αποδεικνύονται αναποτελεσματικές όσoν αφορά την εξάλειψη του προβλήματος και πολλές φορές συνοδεύονται από ανεπιθύμητες παρενέργειες (θυλακίτιδες, εγκαύματα, πόνος κλπ). Τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα, απαιτούνται πολύ συχνές επαναλήψεις και πάνω απ’ όλα σε καμία περίπτωση η λύση που προσφέρεται δεν είναι μόνιμη.

Η θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυίας με τη χρήση της τεχνολογίας των LASER αποτελεί την πλέον σύγχρονη και ολοκληρωμένη πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος.

Πρόκειται για μια θεραπεία η οποία έρχεται να προτείνει την οριστική αντιμετώπιση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυίας αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Τα νέα συστήματα LASER είναι πραγματικά πρωτοποριακά και έρχονται να προσφέρουν μοναδική απάντηση στο πρόβλημα της μόνιμης μείωσης της υπερβολικής τριχοφυίας, με απόλυτη ασφάλεια και πραγματικά χαμηλό, συγκριτικά με άλλες θεραπείες, κόστος.

Ποιές είναι οι πιο συχνές περιοχές έντονης τριχοφυίας των αντρών που αντιμετωπίζονται σήμερα με αποτρίχωση με Laser;

Η υπερβολική και ανεπιθύμητη τριχοφυία μπορεί να εμφανίζεται και να ταλαιπωρεί τους νεαρούς αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άντρες τόσο στο πρόσωπο όσο και το υπόλοιπο σώμα.

Aπό τις πιο συχνές περιοχές του προσώπου όπου εμφανίζονται αντιαισθητικές τρίχες είναι:

  • το μεσόφρυο δηλαδή η περιοχή ανάμεσα στα φρύδια
  • τα αυτιά (σε μεγαλύτερες ηλικίες)
  • τα ζυγωματικά (πιο συχνά κάτω από τα μάτια)
  • ο λαιμός (όπου αναπτύσσονται φλεγμονές και θηλακίτιδες)

Όσον αφορά το σώμα ένα από τα βασικά προβλήματα των αντρών είναι ο δασυτριχισμός δηλαδή περιοχές με τρίχες:

  • στην πλάτη
  • τα αυτιά (σε μεγαλύτερες ηλικίες)
  • τους ώμους και τον αυχένα
  • στο θώρακα και την κοιλιά
  • στα χέρια ή
  • στα πόδια

Πρόκειται στην ουσία για την παρουσία ανεπιθύμητης τριχοφυίας σε εμφανή σημεία του κορμού, η οποία ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλύπτει τη μυική γράμμωση του σώματος προσδίδοντάς του μια αντιαισθητική πολλές φορές εικόνα.

Η αποτρίχωση με LASER Αλεξανδρίτη αποτελλεί μοναδική θεραπεία για την απομάκρυνση της ενοχλητικής τριχοφυίας για τους άντρες καθώς μπορεί να τους απαλλάξει με απόλυτη ασφάλεια, οριστικά, γρήγορα και σχετικά ανώδυνα από τις αντιαισθητικές τρίχες.

Όμως τι ακριβώς είναι η τεχνολογία των LASERS;

LASER(Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) ουσιαστικά σημαίνει ενισχυμένο φως.
Φως το οποίο είναι σταθερό, μονοχρωματικό με συγκεκριμένο μήκος κύματος, ορατό ή αόρατο. Αυτό το μονοχρωματικό φως εκπέμπεται από έναν ειδικό μηχανισμό που βρίσκεται στην καρδιά κάθε συστήματος LASER, ο οποίος καθορίζει και το χρώμα του φωτός που παράγεται.Όταν ο μηχανισμός διεγείρεται παράγει μια δέσμη φωτός η οποία στη συνέχεια εκπέμπεται ελεγχόμενα από τη συσκευή μέσα από μια πολύ λεπτή οπτική ίνα. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του φωτός καθορίζεται και η εφαρμογή του LASER. Στην ουσία δηλαδή υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη LASER. Το κάθε ένα από αυτά παράγει διαφορετικό φως από τα υπόλοιπα και γι΄ αυτό έχει και διαφορετική χρήση.

Δεδομένου ότι το LASER Αλεξανδρίτη έχει πάρει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA approval) για τη μόνιμη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πιο ενδελεχή αναφορά στη θεραπεία της υπερτρίχωσης με τη χρήση αυτού του τύπου LASER.

Με ποιο μηχανισμό γίνεται η καταστροφή της τρίχας με τη χρήση του LASER Αλεξανδρίτη;

Το LASER Αλεξανδρίτη, μέσω της διέγερσης ενός κρυστάλλου, παράγει φως το οποίο στοχεύει τη μελανίνη των κυττάρων του θυλάκου της τρίχας. Η μελανίνη είναι μια σκουρόχρωμη χρωστική η οποία παράγεται από τα μελανινοκύτταρα του δέρματος και σε αυτήν οφείλεται το χρώμα του δέρματος καθώς και το χρώμα που έχουν τα μαλλιά.

Όταν το φως του LASER προσπίπτει σε κύτταρα που περιέχουν μελανίνη, απορροφάται πλήρως από αυτή τη χρωστική με αποτέλεσμα τα κύτταρα να καταστρέφονται με τη διαδικασία της εξάχνωσης.

Συγκεκριμένα λοιπόν όταν το φως του LASER πέφτει σε σκουρόχρωμες ή μαύρες τρίχες, τότε απορροφάται από τη μελανίνη των κυττάρων των τριχών με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το στέλεχος αλλά κυρίως ο θύλακος των τριχών δεδομένου ότι εκεί τα μελανινοκύτταρα παρουσιάζουν τη μεγαλύτερή τους συγκέντρωση.

Ο θύλακος της τρίχας είναι στην ουσία η μήτρα από την οποία γεννάται η τρίχα και άρα η καταστροφή του θυλάκου της τρίχας έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή εξασθένιση της τριχοφυΐας και προοδευτικά οδηγεί στην οριστική εξάλειψη αυτής. Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται “Eκλεκτική Φωτοθερμόλυση” και είναι η βάση της τεχνολογίας των LASER αποτρίχωσης.

Τι πρέπει να περιμένει ο ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Κατ΄αρχήν φοράμε πάντοτε γυαλιά ασφαλείας για να προστατεύσουμε τα μάτια μας από το φως του LASER.
Σε κάθε εφαρμογή ο γιατρός καθοδηγεί τη δέσμη του φωτός στις περιοχές θεραπείας με ένα μικρό σύστημα μετάδοσης, μια ειδική κεφαλή (hand piece) από την οποία εκπέμπεται το LASER.
Μέσω αυτής της κεφαλής, η δέσμη του φωτός του LASER , εκλύεται σε μια περιοχή του δέρματος και καταστρέφει πολλές τρίχες ταυτόχρονα και όχι κάθε μεμονωμένη τρίχα ξεχωριστά.

Θα πρέπει να είναι ξυρισμένη η περιοχή που θα κάνουμε LASER;

Η δέσμη του φωτός του LASER για να είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να προκαλέσει καταστροφή στο βολβό, στη ρίζα της τρίχας, δηλαδή στο τμήμα της τρίχας που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και δεν φαίνεται.

Στην ουσία δηλαδή το LASER, δεν “βλέπει” και δεν έχει ανάγκη να “βλέπει” το ορατό τμήμα της τρίχας, αυτό που προβάλει πάνω από το δέρμα. Δρά κατευθείαν στο θύλακο της τρίχας μέσα στο δέρμα, εκεί που γεννιέται δηλαδή η τρίχα, αφήνοντας ανέπαφη την επιφάνεια του δέρματος.

Αυτό που κάνουμε συνήθως, είναι απλά να μειώνουμε το μήκος της τρίχας ώστε να προβάλει κατά 1-2 mm πάνω από το δέρμα και όχι να ξυρίζουμε την υπό θεραπεία περιοχή. Αυτό συμβαίνει κατεξοχήν μόνο κατά την πρώτη συνεδρία, δεδομένου ότι κατά τις συνεδρίες που θα ακολουθήσουν, αν αυτές γίνουν την 4η ή 5η το πολύ εβδομάδα, οι τρίχες δεν θα έχουν προλάβει να ξαναβγούν.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν και πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;

Σε κάθε σώμα διακρίνουμε δύο ζώνες τριχοφυίας: τις ορμονοεξαρτώμενες και τις μή ορμονοεξαρτώμενες ζώνες. Για παράδειγμα το πρόσωπο, το μουστάκι και η οσφύ αποτελούν ορμονοεξαρτώμενες ζώνες. Οι μασχάλες, το μπικίνι, τα χέρια, οι κνήμες , οι θηλές στο στήθος, τα φρύδια είναι μη ορμονοεξαρτώμενες ζώνες.
Η εφαρμογή του LASER στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές , απαιτεί συχνές επαναλήψεις λόγω του διαρκούς “βομβαρδισμού” που ασκούν οι ορμόνες στο θύλακο των τριχών.
Συγκεκριμένα μπορεί να χρειαστούν 10 με 16 συνεδρίες με μεσοδιάστημα ενός μηνός για να επιτύχουμε μόνιμη μείωση της τριχοφυίας σε ποσοστό 70-90% στις ορμονοεξαρτώμενες ζώνες ενώ για τις μη ορμονοεξαρτώμενες απαιτούνται 6 με 8 συνεδρίες σε μηνιαία βάση , για τα ίδια ποσοστά μείωσης της τριχοφυίας. O χρόνος εφαρμογής κυμαίνεται από ελάχιστα λεπτά ως το πολύ μια ώρα, ανάλογα με την περιοχή.

Κάθε πότε θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η συνεδρία του LASER;

Σε κάθε τρίχα διακρίνουμε κατά τη διάρκεια της ζωής της τρείς φάσεις: αναγενή, τελογενή και καταγενή. Κατά την αναγενή φάση η οποία διαρκεί περίπου 3 με 5 εβδομάδες, ανάλογα με την περιοχή του σώματος, η τρίχα αναγεννάται και αναδύεται από τον τριχικό θύλακο.

Σε αυτή τη φάση η συγκέντρωση των μελανινοκυττάρων στη βάση του θυλάκου της τρίχας είναι η μέγιστη δυνατή οπότε η εφαρμογή του LASER κάθε 4 με 5 εβδομάδες συνοδεύεται και με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί λόγω της μεγάλης πυκνότητας σε μελανινοκύτταρα κατά την αναγενή φάση, έχουμε τη μέγιστη απορρόφηση του φωτός του Laser από το θύλακο με αποτέλεσμα να προκαλείται η μέγιστη δυνατή καταστροφή των τριχών.

Στην ουσία δηλαδή η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται μία φορά το μήνα ή το αργότερο στις 40 ημέρες περίπου. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ των εφαρμογών, συνήθως δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν καθόλου τρίχες στην υπό θεραπεία περιοχή.

Είναι ασφαλής η αποτρίχωση με LASER; Μπορεί να υπάρξουν κάποιες παρενέργειες μετά;

Η αποτρίχωση με LASER προσφέρει οριστική, ασφαλή και γρήγορη λύση. Επειδή πρόκειται απλά για ενισχυμένο μονοχρωματικό φως μπορεί να εφαρμοστεί ήδη από την πρώιμη εφηβική ηλικία και σε όλες τις περιοχές του σώματος όπως για παράδειγμα σε μουστάκι, πηγούνι, παρειές, φρύδια, μασχάλες, μπικίνι, στήθος, πλάτη, χέρια, μηρούς, κνήμες. Πρόκειται για μια αποτελεσματική θεραπεία μου μπορεί να εφαρμοστεί στην κυριολεξία παντού όπου εντοπίζεται ανεπιθύμητη τριχοφυία.

Συγκεκριμένα είναι ασφαλέστερο να κάνουμε LASER στις μασχάλες ή στην περιγεννητική περιοχή από το να ξυρίζουμε αυτές τις περιοχές γιατί με λίγες μόνο επαναλήψεις απαλασσόμαστε μόνιμα από την ενοχλητική τριχοφυία.

Το βάθος δυείσδυσης του LASER είναι εστιασμένο σε μερικά μόνο χιλιοστά οπότε δεν επειρεάζονται καθόλου οι υποκείμενοι λεμφαδένες.

Συμπερασματικά δηλαδή το επαναλαμβανόμενο, “χρόνιο” ξύρισμα στη μασχάλη ή την περιγεννητική χώρα και οι τραυματισμοί που γίνονται στην περιοχή, είναι περισσότερο επικίνδυνα για τη δημιουργία φλεγμονών στους λεμφαδένες από ότι το φως του LASER το οποίο θα δώσει μόνιμο και οριστικό αποτέλεσμα μέσα σε περίπου έξι με οκτώ επαναλήψεις.
Μετά από κάθε εφαρμογή LASER είναι δυνατό να εμφανιστεί μια ήπια ερυθρότητα, ελαφρύς κνησμός ή ένα πολύ μικρό οίδημα στην θεραπευμένη περιοχή που συνήθως όμως διαρκούν μερικά λεπτά ή το πολύ λίγες ώρες. Μόνιμες παρενέργειες όπως υπέρχρωση, αποχρωματισμός ή σημάδια, είναι εξαιρετικά σπάνιες, αφού τα περισσότερα συστήματα έχουν αποτελεσματικούς μηχανισμούς ψύξης.

Τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής πριν και μετά την εφαρμογή του LASER;

Πριν από την θεραπεία με LASER πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται η έκθεση σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία καθώς και σε διάφορους τεχνητούς τρόπους μαυρίσματος της επιδερμίδας (π.χ. Solarium). Μετά από τη θεραπεία με LASER, πρέπει επίσης να αποτραπεί, όσο είναι δυνατόν, η έκθεση στον ήλιο και εάν αυτό είναι αναπόφευκτο τελικά, πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο.

Στις αμέσως πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία, δεν πρέπει να τρίβουμε ούτε να ξεπλένουμε τις υπό θεραπεία περιοχές, με προιόντα απολέπισης δέρματος.

Το LASER Αλεξανδρίτη εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους δέρματος;

Το LASER Αλεξανδρίτη είναι μια εξαιρετικά ασφαλής επιλογή σε ανοιχτού χρώματος δέρμα, δεδομένου ότι το φως του LASER δεν απορροφάται από επιφάνειες που δεν έχουν μελανίνη. Στις μεσογειακές χώρες με το “σταρένιο” δέρμα, το LASER αυτό, με την κατάλληλη επιλογή των παραμέτρων θεραπείας, αποτελεί μια πολύ καλή και αποτελεσματική λύση.

Το LASER Αλεξανδρίτη δεν αποτελεί καλή λύση στους νέγρους και στις σκουρόχρωμες φυλές γενικότερα, καθώς και στο πρόσφατα μαυρισμένο δέρμα. Μαύρο δέρμα ή πρόσφατα μαυρισμένο δέρμα σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση μελανίνης, κάτι που με την εφαρμογή του LASER θα έχει σαν αποτέλεσμα την απορρόφηση της φωτεινής ενέργειας από τα μελανινοκύτταρα, με άμεσο επακόλουθο την πρόκληση εγκαύματος και συνοδό αποχρωματισμό ή υπερμελάχρωση μετεπεμβατικά.

Στη νέγρικη φυλή ή σε πρόσφατα μαυρισμένο δέρμα το LASER εκλογής από πλευράς ασφάλειας, αν και όχι τόσο αποτελεσματικό, είναι το Nd:YAG laser 1064nm.

Το LASER Αλεξανδρίτη είναι αποτελεσματικό και σε λευκές ή ξανθές τρίχες;

Ο συγκεκριμένος τύπος LASER έχει την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση τριχοφυίας που περιλαμβάνει μαύρες ή σκουρόχρωμες τρίχες, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Δεδομένου ότι η φιλοσοφία του LASER στηρίζεται στην απορρόφηση του φωτός από τη μελανίνη, αν σε κάποια περιοχή του σώματος υπάρχουν λευκές ή ξανθές τρίχες, δηλαδή τρίχες χωρίς μελανίνη τότε η εφαρμογή του LASER Aλεξανδρίτη δεν έχει καμία θεραπευτική δράση.
Σήμερα δεν υπάρχει κάποιος τύπος LASER που να ειδικεύεται αποκλειστικά σε λευκές ή ξανθές τρίχες. Σε αυτές τις περιπτώσεις απευθυνόμαστε σε λύσεις τύπου ηλεκτρόλυσης.

Θα μπορούσαμε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα στην αποτρίχωση αν αντί για LASER κάναμε Φωτόλυση;

Τα μηχανήματα φωτόλυσης σίγουρα έχουν θέση στη θεραπεία της αποτρίχωσης, πρόκειται όμως για σαφώς πιο “πρωτόγονες” μορφές θεραπείας σε σχέση με την επαναστατική τεχνολογία των LASER.

Συγκεκριμένα η φωτόλυση είναι μια μορφή αποτρίχωσης που η τεχνολογία της στηρίζεται στο φαινόμενο του έντονου παλμικού φωτός. Διαφέρει τελείως από την τεχνολογία των LASER γιατί το φως στη φωτόλυση είναι πολυχρωματικό.Ακριβώς γι’ αυτό, επειδή δηλαδή τα μηχανήματα φωτόλυσης, δεν μπορούν να εκπέμψουν φως με το σταθερό και μοναδικό χρώμα του LASER, έχουν λιγότερο επιλεκτική δράση στην τρίχα και άρα πολύ μικρότερη αποτελεσματικότητα και δυστυχώς μικρότερη ασφάλεια.

Θεραπείες με χρήση φωτόλυσης εφαρμόζονται κατά κόρον σε μη Iατρικά Kέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής, συνήθως από αισθητικούς και γενικά μη Ιατρούς δεδομένου ότι δεν απαιτείται ειδική άδεια λειτουργίας. Tα αποτελέσματα της φωτόλυσης είναι μέτρια ικανοποιητικά, δεδομένου ότι βελτιώνονται εν μέρει οι περιοχές της ανεπιθύμητης τριχοφυίας, συνήθως όμως χωρίς να δίνεται οριστική και μόνιμη λύση.

Σε αντίθεση με τη φωτόλυση, δικαίωμα για χρήση LASER έχουν μόνο Ιατρικά Κέντρα, κατεξοχήν Πλαστικής Χειρουργικής και Δερματολογίας, δεδομένου ότι η εφαρμογή της τεχνολογίας των LASER δεν είναι τόσο απλή υπόθεση και απαιτεί συγκεκριμένη κατάρτιση και εξειδίκευση από το Ιατρικό προσωπικό.

Η διαρκής εξέλιξη και η αναβάθμιση των μηχανημάτων LΑSER τα τελευταία χρόνια προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυίας “τα οποία πέρα από το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ασφαλή, τείνουν να είναι ριζικά και μόνιμα”.

H αποτρίχωση με LASER είναι μια ριζική θεραπεία. Μήπως όμως είναι και μια ακριβή θεραπεία; Πόσο κοστίζει τελικά η αποτρίχωση με LASER;

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς στο παρελθόν, πριν από πέντε-δέκα χρόνια περίπου, πως “η αποτρίχωση με LASER αποτελλεί μια λύση πολυτελείας”. Ευτυχώς δεν ισχύει το ίδιο σήμερα.

Η αποτρίχωση με LASER Aλεξανδρίτη είναι μια απόλυτα ασφαλής, γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία με εξαιρετικά προσιτό κόστος.

Δεδομένου ότι έχουν ανακαλυφθεί καινούρια, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά LASER και δεδομένων των σύγχρονων οικονομικών συνθηκών μπορούμε να πούμε ότι σήμερα το κόστος των θεραπειών αποτρίχωσης με LASER είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Πέρα από τη μονιμότητα των αποτελεσμάτων που προσφέρει η τεχνολογία των LASERS, αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που η αποτρίχωση με LASER αποτελλεί μια από τις δημοφιλέστερες θεραπείες στα Ιατρεία Πλαστικής Χειρουργικής.

Ενδεικτικά μπορούμε να παραθέσουμε το κόστος κάποιων θεραπειών αποτρίχωσης με το LASER Αλεξανδρίτη :

  • Άνω χείλος – πηγούνι – φρύδια: από 20 Ευρώ
  • Παρειές (φαβορίτες): από 20 Ευρώ
  • Όλο το πρόσωπο-λαιμός(Full Face): από 40 Eυρώ
  • Μασχάλες: από 40 Eυρώ
  • Περιγεννητική χώρα: από 70 – 130 Ευρώ
  • Χέρια: από 80 Ευρώ
  • Πόδια: από 120 Eυρώ
  • Αυτιά- Μεσόφρυο: από 20 Ευρώ
  • Ώμοι: από 70 Ευρώ
  • Πλάτη (Άντρες): από 100 Eυρώ
  • Μέση- οσφύ: από 100 Ευρώ
  • Στήθος: από 100 Ευρώ
  • Κοιλιά (Άντρες): από 100 Ευρώ

Στο Κέντρο μας η κάθε περίπτωση εξατομικεύεται. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη δομή της τρίχας και την περίοδο του έτους (έχει να κάνει με την ηλιοφάνεια) ο Δρ. Κουτσούρης επιλέγει και ρυθμίζει τις παραμέτρους της θεραπείας (τη συχνότητα, τη διάρκεια παλμού,την ενέργεια, την ένταση της ψύξης, τη διάμετρο της δέσμης του laser,κλπ) έτσι ώστε η εφαρμογή να γίνεται με απόλυτα ελεγχόμενο, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Οι ανωτέρω τιμές είναι απολύτως ενδεικτικές και διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε περιστατικού.

Για περεταίρω πληροφορίες που αφορούν τη θραπεία Αποτρίχωσης μιλήστε άμεσα μαζί μας τηλεφωνικά ή προγραμματίστε ένα ραντεβού και επισκεφτείτε μας, για μια δωρεάν ενημέρωση σε ένα από τα Κέντρα Πλαστικής Χειρουργικής του Δρ. Κουτσούρη.