Αποτρίχωση Τώρα

Αν ονειρεύεσαι ήδη τις καλοκαιρινές διακοπές, τα καυτά σορτς και τα αποκαλυπτικά μπικίνι, αλλά δεν θέλεις να κουβαλάς μαζί σου ξυραφάκια και κεριά, τώρα είναι η στιγμή να δράσεις.

 

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες τις γυναίκες, αλλά και τεράστιο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού, καθώς η αντιμετώπισή της με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης συνοδεύεται από πολλά και δυσάρεστα παρελκόμενα. Το ξυραφάκι αφενός δεν αφήνει ποτέ πίσω του το βελούδινο δέρμα που ονειρευόμαστε, ενώ συχνά μπορεί να θέλει επανάληψη ακόμη και κάθε μέρα για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, και αφετέρου δημιουργεί ερεθισμούς, θυλακίτιδες, εξανθήματα και πολλά ακόμη και ενοχλητικά προβλήματα. Το κερί από την άλλη πονάει πάρα πολύ, και μπορεί μεν να έχει αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας από το ξυραφάκι, όμως και αυτά δεν είναι μόνιμα, ενώ επίσης συνοδεύονται από δερματικούς ερεθισμούς, αλλεργίες και πολλά ακόμη προβλήματα. Η ηλεκτρόλυση με βελόνα είναι εξαιρετικά επίπονη, αντιοικονομική, δημιουργεί ερεθισμούς και φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλες σε έκταση περιοχές, όπως τα πόδια ή το μπικίνι. Σήμερα είναι γνωστό πως η μόνη μέθοδος οριστικής αποτρίχωσης για κάθε περιοχή του προσώπου ή του σώματος είναι το laserκαι μάλιστα είναι η μόνη μέθοδος που φέρει έγκριση από τον FDAγια την ασφάλεια και τη μονιμότητα των αποτελεσμάτων της.

 

Γιατί laser και γιατί τώρα;

Το laser, και συγκεκριμένα το laser τύπου Αλεξανδρίτη που αποτελεί την πλέον διαδεδομένη στη χώρα μας τεχνική οριστικής αποτρίχωσης, μπορεί να σου εξασφαλίσει πραγματικά μόνιμα αποτελέσματα. Δηλαδή τέλεια αποτριχωμένη επιδερμίδα για πάντα. Το laserβάζει τέλος στο άγχος του ξυρίσματος, στα επίπονα κεριά και σε κάθε άλλη παραδοσιακή μέθοδο αποτρίχωσης, όχι για ένα μήνα ή για ένα χρόνο, αλλά για πάντα. Επίσης, τα αποτελέσματά του δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη μέθοδο, γιατί το δέρμα μένει βελούδινο και τέλεια αποτριχωμένο, χωρίς σκιές ή ερεθισμούς, χωρίς σπυράκια και ουλές. Το laserεκπέμπει ένα ορατό φως, που απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας, χωρίς να επηρεάζει τις παρακείμενες δομές του δέρματος, οδηγείται μέσω της τρίχας (που λειτουργεί ως αγωγός) στη ρίζα της και την καταστρέφει. Ένα ποσοστό της τάξεως του 50% των τριχών θα καταστραφεί οριστικά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, αλλά θα χρειαστούν περίπου 6 ακόμη συνεδρίες, για να φτάσεις στο επιθυμητό οριστικό αποτέλεσμα. Ο λόγος που πρέπει να ξεκινήσεις τώρα είναι διττός. Πρώτον, το laser δεν επιτρέπεται να εφαρμόζεται σε μαυρισμένη από τον ήλιο επιδερμίδα, ούτε πρέπει να εκτεθείς σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία για κάποιες ημέρες μετά τη συνεδρία. Κατά συνέπεια, το διάστημα αυτό με την ελάχιστη ηλιοφάνεια και την αδύναμη ηλιακή ακτινοβολία είναι ιδανικό για να ξεκινήσεις τις συνεδρίες σου. Δεύτερον, μεταξύ των πρώτων συνεδριών σίγουρα θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν περίπου 6-8 εβδομάδες, ώστε να εμφανιστούν εκ νέου οι τρίχες που δεν έχουν καταστραφεί και να μπορέσουν να «χτυπηθούν» ξανά από το laser. Αυτό σημαίνει πως για κάποιες εβδομάδες θα έχεις ορατή ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μεταξύ των συνεδριών. Τώρα λοιπόν που κάνει κρύο και τα ρούχα μας είναι κλειστά είναι ο ιδανικός χρόνος για να ξεκινήσεις τις συνεδρίες σου, ώστε να έχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μέχρι το καλοκαίρι που πραγματικά το χρειάζεσαι. Γιατί και στην αισθητική ιατρική, ο σωστός προγραμματισμός έχει τεράστια σημασία.

Μάθε τα πάντα για την αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη.