Αποτρίχωση Laser

Ριζική Αποτρίχωση

Ριζική αποτρίχωση με το καλύτερο λέιζερ αποτρίχωσης στον κόσμο!

Μια από τις πλέον δημοφιλείς θεραπείες στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής αποτελεί η αποτρίχωση με τη χρήση LASER. Πρόκειται για μια θεραπεία η οποία έρχεται να προτείνει την οριστική αντιμετώπιση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Ποια γυναίκα δεν ονειρεύεται να απαλλαγεί μόνιμα από τη χρονοβόρα, άχαρη και επώδυνη πολλές φορές διαδικασία της αποτρίχωσης και να απολαμβάνει μια όμορφη και λεία επιδερμίδα χωρίς την ανεπιθύμητη και αντιαισθητική τριχοφυΐα. Αντίστοιχα ποιος άντρας που ταλαιπωρείται με υπερβολική τριχοφυΐα στην πλάτη ή το θώρακα δεν θα ήθελε να απαλλαγεί μόνιμα απ’ αυτή την εικόνα;

Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης όπως κερί, ξυραφάκι, ηλεκτρόλυση με βελόνα κλπ., αποδεικνύονται αναποτελεσματικές όσον αφορά την εξάλειψη του προβλήματος και πολλές φορές συνοδεύονται από ανεπιθύμητες παρενέργειες (θυλακίτιδες, εγκαύματα, πόνος κλπ.). Τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα, απαιτούνται πολύ συχνές επαναλήψεις και πάνω απ’ όλα σε καμία περίπτωση η λύση που προσφέρεται δεν είναι μόνιμη.  Δείτε το βίντεο σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ποιες μέθοδοι αποτρίχωσης υπάρχουν;

Ποιες είναι οι παλαιότερες μέθοδοι; Πόσο διαφέρουν από την μέθοδο με laser;

Oι πιο παλαιές μέθοδοι οι οποίες συνεχίζουν και χρησιμοποιούνται και σήμερα είναι:

 1. η αποτρίχωση με κερί
 2. η αποτρίχωση με κλωστή
 3. η ριζική αποτρίχωση με βελόνα

Θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι αυτές οι τεχνικές όπως για παράδειγμα η ριζική είναι πιο πρωτόγονες θεραπείες.  Ενώ μιλούν για φυσική μόνιμη λύση στην πραγματικότητα δεν μπορούν να πετύχουν μόνιμη γιατί δεν μπορούν να εξαλείψουν το βολβό της τρίχας.

Η χρήση laser αποτελεί μια μοντέρνα θεραπεία που γίνεται με προηγμένο εξοπλισμό νέας γενιάς και έχει μόνιμο αποτέλεσμα, δηλαδή όταν μιλάμε για αποτρίχωση με λέιζερ μιλάμε για μόνιμο αποτέλεσμα.

Μοντέρνες θεραπείες αποτρίχωσης.

 Στις μοντέρνες θεραπείες ανήκει η θεραπεία με LASER και η Φωτόλυση. Και οι δύο θεραπείες είναι σύγχρονες λύσεις στο πρόβλημα και ανήκουν στη λεγόμενη “θεραπεία του φωτός”.

Για να κατανοήσουμε τον τρόπο δράσης αυτών των θεραπειών πρέπει πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Το LASER δεν έχει καμία σχέση και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται με τη Φωτόλυση. Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές θεραπείες τόσο σαν φιλοσοφία εφαρμογής όσο και σαν αποτέλεσμα.

Η θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με τη χρήση της τεχνολογίας των LASER αποτελεί την πλέον σύγχρονη και ολοκληρωμένη πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος. Εξελιγμένα συστήματα LASER έρχονται να προσφέρουν μοναδική απάντηση στο πρόβλημα της μόνιμης μείωσης της υπερβολικής τριχοφυΐας, με απόλυτη ασφάλεια και πραγματικά χαμηλό, συγκριτικά με άλλες θεραπείες, κόστος.

Όμως τι ακριβώς είναι η τεχνολογία των LASERS;

LASER(Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) ουσιαστικά σημαίνει ενισχυμένο φως. Φως το οποίο είναι σταθερό, μονοχρωματικό με συγκεκριμένο μήκος κύματος, ορατό ή αόρατο. Αυτό το μονοχρωματικό φως εκπέμπεται από έναν ειδικό μηχανισμό που βρίσκεται στην καρδιά κάθε συστήματος LASER. Ο μηχανισμός καθορίζει και το χρώμα του φωτός που παράγεται. Όταν ο μηχανισμός διεγείρεται παράγει μια δέσμη φωτός. Η δέσμη στη συνέχεια εκπέμπεται ελεγχόμενα από τη συσκευή μέσα από μια πολύ λεπτή οπτική ίνα. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του φωτός καθορίζεται και η εφαρμογή του LASER. Στην ουσία δηλαδή υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη LASER. Το κάθε ένα από αυτά παράγει διαφορετικό φως από τα υπόλοιπα και γι΄ αυτό έχει και διαφορετική χρήση.

Πόσα είδη LASER υπάρχουν σήμερα για τη θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας;

λειζερ αλεξανδριτη

Tα συστήματα LASER που διατίθενται κατεξοχήν σήμερα για αποτρίχωση είναι τα εξής:

 • Alexandrite LASER 755 nm, (Aλεξανδρίτης)
 • Diode LASER 800-810nm, (Δυοδικό)
 • Nd:YAG laser 1064nm
 • Ruby LASER 694nm

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των διαφόρων LASERS, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Δερματολογικής εταιρείας (JEADV Jan 2006 vol 20 NoI, p.9-19), ανέδειξε ότι τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έχει το LASER Αλεξανδρίτη και το Δυοδικό LASER.

Δεδομένου ότι το LASER Αλεξανδρίτη έχει πάρει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA approval) για τη μόνιμη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πιο ενδελεχή αναφορά στη θεραπεία της υπερτρίχωσης με τη χρήση αυτού του τύπου LASER.

Με ποιο μηχανισμό γίνεται η καταστροφή της τρίχας με τη χρήση του LASER Αλεξανδρίτη;

Το LASER Αλεξανδρίτη, μέσω της διέγερσης ενός κρυστάλλου, παράγει φως. Το φως αυτό στοχεύει τη μελανίνη των κυττάρων του θυλάκου της τρίχας. Η μελανίνη είναι μια σκουρόχρωμη χρωστική η οποία παράγεται από τα μελανινοκύτταρα του δέρματος. Σε αυτήν οφείλεται το χρώμα του δέρματος καθώς και το χρώμα που έχουν τα μαλλιά.

Όταν το φως του LASER προσπίπτει σε κύτταρα που περιέχουν μελανίνη, απορροφάται πλήρως από αυτή τη χρωστική με αποτέλεσμα τα κύτταρα να καταστρέφονται με τη διαδικασία της εξάχνωσης. Συγκεκριμένα λοιπόν όταν το φως του LASER πέφτει σε σκουρόχρωμες ή μαύρες τρίχες, τότε απορροφάται από τη μελανίνη των κυττάρων των τριχών με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το στέλεχος αλλά κυρίως ο θύλακος των τριχών δεδομένου ότι εκεί τα μελανινοκύτταρα παρουσιάζουν τη μεγαλύτερή τους συγκέντρωση.

Ο θύλακος της τρίχας είναι στην ουσία η μήτρα από την οποία γεννάται η τρίχα και άρα η καταστροφή του θυλάκου της τρίχας έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή εξασθένιση της τριχοφυΐας και προοδευτικά οδηγεί στην οριστική εξάλειψη αυτής. Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται “Eκλεκτική Φωτοθερμόλυση” και είναι η βάση της τεχνολογίας των LASER αποτρίχωσης.

Το LASER Αλεξανδρίτη εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους δέρματος;

Το LASER Αλεξανδρίτη είναι μια εξαιρετικά ασφαλής επιλογή σε ανοιχτού χρώματος δέρμα, δεδομένου ότι το φως του LASER δεν απορροφάται από επιφάνειες που δεν έχουν μελανίνη. Στις μεσογειακές χώρες με το “σταρένιο” δέρμα, το LASER αυτό, με την κατάλληλη επιλογή των παραμέτρων θεραπείας, αποτελεί μια πολύ καλή και αποτελεσματική λύση.

Το LASER Αλεξανδρίτη δεν αποτελεί καλή λύση στους νέγρους και στις σκουρόχρωμες φυλές γενικότερα, καθώς και στο πρόσφατα μαυρισμένο δέρμα. Μαύρο δέρμα ή πρόσφατα μαυρισμένο δέρμα σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση μελανίνης, κάτι που με την εφαρμογή του LASER θα έχει σαν αποτέλεσμα την απορρόφηση της φωτεινής ενέργειας από τα μελανινοκύτταρα, με άμεσο επακόλουθο την πρόκληση εγκαύματος και συνοδό αποχρωματισμό ή υπερμελάχρωση μετεπεμβατικά.

Στη νέγρικη φυλή ή σε πρόσφατα μαυρισμένο δέρμα το LASER εκλογής από πλευράς ασφάλειας, αν και όχι τόσο αποτελεσματικό, είναι το Nd:YAG laser 1064nm.

Το LASER Αλεξανδρίτη είναι αποτελεσματικό και σε λευκές ή ξανθές τρίχες;

Ο συγκεκριμένος τύπος LASER έχει την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση τριχοφυΐας που περιλαμβάνει μαύρες ή σκουρόχρωμες τρίχες, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Δεδομένου ότι η φιλοσοφία του LASER στηρίζεται στην απορρόφηση του φωτός από τη μελανίνη, αν σε κάποια περιοχή του σώματος υπάρχουν λευκές ή ξανθές τρίχες, δηλαδή τρίχες χωρίς μελανίνη τότε η εφαρμογή του LASER Aλεξανδρίτη δεν έχει καμία θεραπευτική δράση.

Σήμερα δεν υπάρχει κάποιος τύπος LASER που να ειδικεύεται αποκλειστικά σε λευκές ή ξανθές τρίχες. Σε αυτές τις περιπτώσεις απευθυνόμαστε σε λύσεις τύπου ηλεκτρόλυσης.

Τι πρέπει να περιμένει ο ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Καταρχήν φοράμε πάντοτε γυαλιά ασφαλείας για να προστατεύσουμε τα μάτια μας από το φως του LASER.

Σε κάθε εφαρμογή ο γιατρός καθοδηγεί τη δέσμη του φωτός στις περιοχές θεραπείας με ένα μικρό σύστημα μετάδοσης, μια ειδική κεφαλή (hand piece) από την οποία εκπέμπεται το LASER.

Μέσω αυτής της κεφαλής, η δέσμη του φωτός του LASER, εκλύεται σε μια περιοχή του δέρματος και καταστρέφει πολλές τρίχες ταυτόχρονα και όχι κάθε μεμονωμένη τρίχα ξεχωριστά.

Πονάει η θεραπεία με LASER Αλεξανδρίτη;

Πριν και μετά από κάθε παλμό LASER συνήθως εκλύεται ένας σύντομος παλμός ψύξης με ψεκασμό στην υπό θεραπεία περιοχή, μέσω ενός ειδικού ψυκτικού μηχανισμού.
Με τη χρήση του ψυκτικού η αίσθηση του πόνου μειώνεται πραγματικά στο ελάχιστο.

Οι πιο ευαίσθητες περιοχές όπως αυτή στο μουστάκι, τα φρύδια ή το μπικίνι, θεωρούνται και πιο επώδυνες. Αυτές αντιμετωπίζονται με τη χρήση αναισθητικής αλοιφής. Οπότε η διαδικασία της αποτρίχωσης γίνεται εντελώς ανώδυνη.

Γυναίκες οι οποίες έκαναν στο παρελθόν αποτρίχωση με βελόνα, θεωρούν την αποτρίχωση με LASER ουσιαστικά ανώδυνη. Αυτό συμβαίνει γιατί ο πόνος στο LASER είναι μικρός και υποκειμενικός. Το LASER είναι φως που απορροφάται εκλεκτικά από το θύλακο της τρίχας. Ο πόνος με την ηλεκτρόλυση είναι μεγάλος και πραγματικός γιατί οφείλεται σε ηλεκτρικό ρεύμα που καίει την κάθε τρίχα ξεχωριστά.

Θα πρέπει να είναι ξυρισμένη η περιοχή που θα κάνουμε LASER;

Η δέσμη του φωτός του LASER για να είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να προκαλέσει καταστροφή στο βολβό, στη ρίζα της τρίχας. Δηλαδή στο τμήμα της τρίχας που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και δεν φαίνεται.

Στην ουσία δηλαδή το LASER, δεν “βλέπει” και δεν έχει ανάγκη να “βλέπει” το ορατό τμήμα της τρίχας, αυτό που προβάλει πάνω από το δέρμα. Δρα κατευθείαν στο θύλακα της τρίχας μέσα στο δέρμα, εκεί που γεννιέται δηλαδή η τρίχα, αφήνοντας ανέπαφη την επιφάνεια του δέρματος.

Αυτό που κάνουμε συνήθως, είναι απλά να μειώνουμε το μήκος της τρίχας ώστε να προβάλει κατά 1-2 mm πάνω από το δέρμα και όχι να ξυρίζουμε την υπό θεραπεία περιοχή. Αυτό συμβαίνει κατεξοχήν μόνο κατά την πρώτη συνεδρία, δεδομένου ότι κατά τις συνεδρίες που θα ακολουθήσουν, αν αυτές γίνουν την 4η ή 5η το πολύ εβδομάδα, οι τρίχες δεν θα έχουν προλάβει να ξαναβγούν.

Ανδρική αποτρίχωση

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν και πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;

Σε κάθε σώμα διακρίνουμε δύο ζώνες τριχοφυΐας: τις ορμονοεξαρτώμενες και τις μή ορμονοεξαρτώμενες ζώνες. Για παράδειγμα το πρόσωπο, το μουστάκι και η οσφύ αποτελούν ορμονοεξαρτώμενες ζώνες. Οι μασχάλες, το μπικίνι, τα χέρια, οι κνήμες, οι θηλές στο στήθος, τα φρύδια είναι μη ορμονοεξαρτώμενες ζώνες.

Η εφαρμογή του LASER στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, απαιτεί συχνές επαναλήψεις λόγω του διαρκούς “βομβαρδισμού” που ασκούν οι ορμόνες στο θύλακο των τριχών.

Συγκεκριμένα μπορεί να χρειαστούν 10 με 16 συνεδρίες με μεσοδιάστημα ενός μηνός για να επιτύχουμε μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας σε ποσοστό 70-90% στις ορμονοεξαρτώμενες ζώνες. Για τις μη ορμονοεξαρτώμενες απαιτούνται 6 με 8 συνεδρίες σε μηνιαία βάση. Για τα ίδια ποσοστά μείωσης της τριχοφυΐας. O χρόνος εφαρμογής κυμαίνεται από ελάχιστα λεπτά ως το πολύ μια ώρα, ανάλογα με την περιοχή.

Κάθε πότε θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η συνεδρία του LASER;

Σε κάθε τρίχα διακρίνουμε κατά τη διάρκεια της ζωής της τρείς φάσεις: αναγενή, τελογενή και καταγενή. Κατά την αναγενή φάση η οποία διαρκεί περίπου 3 με 5 εβδομάδες, ανάλογα με την περιοχή του σώματος, η τρίχα αναγεννάται και αναδύεται από τον τριχικό θύλακο.

Σε αυτή τη φάση η συγκέντρωση των μελανινοκυττάρων στη βάση του θυλάκου της τρίχας είναι η μέγιστη δυνατή. Η εφαρμογή του LASER κάθε 4 με 5 εβδομάδες συνοδεύεται και με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί λόγω της μεγάλης πυκνότητας σε μελανινοκύτταρα κατά την αναγενή φάση, έχουμε τη μέγιστη απορρόφηση του φωτός του Laser από το θύλακο με αποτέλεσμα να προκαλείται η μέγιστη δυνατή καταστροφή των τριχών.

Στην ουσία δηλαδή η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται μία φορά το μήνα ή το αργότερο στις 40 ημέρες περίπου. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ των εφαρμογών, συνήθως δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν καθόλου τρίχες στην υπό θεραπεία περιοχή.

Είναι ασφαλής η αποτρίχωση με LASER; Yπάρχουν κάποιες παρενέργειες μετά;

Η αποτρίχωση με LASER προσφέρει οριστική, ασφαλή και γρήγορη λύση. Επειδή πρόκειται απλά για ενισχυμένο μονοχρωματικό φως μπορεί να εφαρμοστεί ήδη από την πρώιμη εφηβική ηλικία και σε όλες τις περιοχές του σώματος. Για παράδειγμα σε μουστάκι, πηγούνι, παρειές, φρύδια, μασχάλες, μπικίνι, στήθος, πλάτη, χέρια, μηρούς, κνήμες. Πρόκειται για μια αποτελεσματική θεραπεία μου μπορεί να εφαρμοστεί στην κυριολεξία παντού όπου εντοπίζεται ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Συγκεκριμένα είναι ασφαλέστερο να κάνουμε LASER στις μασχάλες ή το μπικίνι από το να ξυρίζουμε αυτές τις περιοχές γιατί με λίγες μόνο επαναλήψεις απαλλασσόμαστε μόνιμα από την ενοχλητική τριχοφυία. Το βάθος διείσδυσης του LASER είναι εστιασμένο σε μερικά μόνο χιλιοστά οπότε δεν επηρεάζονται καθόλου οι υποκείμενοι λεμφαδένες.

Συμπερασματικά δηλαδή το επαναλαμβανόμενο, “χρόνιο” ξύρισμα στη μασχάλη ή το μπικίνι και οι τραυματισμοί που γίνονται στην περιοχή, είναι περισσότερο επικίνδυνα για τη δημιουργία φλεγμονών στους λεμφαδένες από ότι το φως του LASER το οποίο θα δώσει μόνιμο και οριστικό αποτέλεσμα μέσα σε περίπου έξι με οκτώ επαναλήψεις.

Μετά από κάθε εφαρμογή LASER, είναι δυνατό να εμφανιστεί μια ήπια ερυθρότητα, ελαφρύς κνησμός ή ένα πολύ μικρό οίδημα στην θεραπευμένη περιοχή. Συνήθως όμως διαρκούν μερικά λεπτά ή το πολύ λίγες ώρες. Μόνιμες παρενέργειες όπως υπέρχρωση, αποχρωματισμός ή σημάδια, είναι εξαιρετικά σπάνιες, αφού τα περισσότερα συστήματα έχουν αποτελεσματικούς μηχανισμούς ψύξης.

Τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής πριν και μετά την εφαρμογή του LASER;

Πριν από την θεραπεία με LASER πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται η έκθεση σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία καθώς και σε διάφορους τεχνητούς τρόπους μαυρίσματος της επιδερμίδας (πχ Solarium). Μετά από τη θεραπεία με LASER, πρέπει επίσης να αποτραπεί, όσο είναι δυνατόν, η έκθεση στον ήλιο. Εάν αυτό είναι αναπόφευκτο τελικά, πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο.

Στις αμέσως πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία, δεν πρέπει να τρίβουμε ούτε να ξεπλένουμε τις υπό θεραπεία περιοχές, με προϊόντα απολέπισης δέρματος.

Θα μπορούσαμε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα στην αποτρίχωση αν αντί για LASER κάναμε Φωτόλυση;

Τα μηχανήματα φωτόλυσης σίγουρα έχουν θέση στη θεραπεία της αποτρίχωσης, πρόκειται όμως για σαφώς πιο “πρωτόγονες” μορφές θεραπείας σε σχέση με την επαναστατική τεχνολογία των LASER.

Συγκεκριμένα η φωτόλυση είναι μια μορφή αποτρίχωσης που η τεχνολογία της στηρίζεται στο φαινόμενο του έντονου παλμικού φωτός. Διαφέρει τελείως από την τεχνολογία των LASER γιατί το φως στη φωτόλυση είναι πολυχρωματικό. Ακριβώς γι’ αυτό, επειδή δηλαδή τα μηχανήματα φωτόλυσης, δεν μπορούν να εκπέμψουν φως με το σταθερό και μοναδικό χρώμα του LASER, έχουν λιγότερο επιλεκτική δράση στην τρίχα. Άρα έχουν πολύ μικρότερη αποτελεσματικότητα και δυστυχώς μικρότερη ασφάλεια.

Θεραπείες με χρήση φωτόλυσης εφαρμόζονται κατά κόρον σε μη Iατρικά Kέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής. Συνήθως από αισθητικούς και γενικά μη Ιατρούς δεδομένου ότι δεν απαιτείται ειδική άδεια λειτουργίας. Tα αποτελέσματα της φωτόλυσης είναι αρκετά ικανοποιητικά, αφού βελτιώνονται οι περιοχές της ανεπιθύμητης τριχοφΐίας. Συνήθως όμως χωρίς να δίνεται οριστική και μόνιμη λύση.

Σε αντίθεση με τη φωτόλυση, δικαίωμα για χρήση LASER έχουν μόνο Ιατρικά Κέντρα, κατεξοχήν Πλαστικής Χειρουργικής και Δερματολογίας. Η εφαρμογή της τεχνολογίας των LASER δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Απαιτεί συγκεκριμένη κατάρτιση και εξειδίκευση από το Ιατρικό προσωπικό.

Η διαρκής εξέλιξη και η αναβάθμιση των μηχανημάτων LΑSER τα τελευταία χρόνια προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας “τα οποία πέρα από το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ασφαλή, τείνουν να είναι ριζικά και μόνιμα”.

Μπορούν και οι άντρες να κάνουν αποτρίχωση με Laser; Αν ναι, ποιες είναι οι πιο συχνές περιοχές εφαρμογής;

Ένα από τα βασικά προβλήματα των αντρών είναι ο δασυτριχισμός δηλαδή περιοχές με τρίχες στην πλάτη, τους ώμους και τον αυχένα. Πρόκειται στην ουσία για την παρουσία ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε εμφανή σημεία του κορμού, η οποία ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλύπτει τη μυϊκή γράμμωση του σώματος προσδίδοντάς του μια αντιαισθητική πολλές φορές εικόνα.

Η αποτρίχωση με LASER Αλεξανδρίτη αποτελεί μοναδική θεραπεία για την απομάκρυνση της ενοχλητικής τριχοφυΐας για τους άντρες. Μπορεί να τους απαλλάξει με απόλυτη ασφάλεια, οριστικά, γρήγορα και σχετικά ανώδυνα από τις αντιαισθητικές τρίχες.

Πέρα από την πλάτη ή τους ώμους και τον αυχένα, πολύ συχνά κάνουμε με το LASER Αλεξανδρίτη στο στήθος και μέση (οσφύος) καθώς και στα χέρια.

Νεαροί άντρες οι οποίοι φροντίζουν το σώμα τους ή πολύ συχνά άντρες που ασχολούνται με το Bodybuilding και θέλουν μια τέλεια εικόνα του εαυτού τους εκτός από λέιζερ πλάτης, αυχένα, χεριών και στήθους κάνουν και λέιζερ σε πόδια και κοιλιά, ούτως ώστε να διαγράφονται απόλυτα οι μύες τους όταν κατεβαίνουν σε αγώνες. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τεχνικές αποτρίχωσης ανδρών.

H αποτρίχωση με LASER είναι μια ριζική θεραπεία. Μήπως όμως είναι και μια ακριβή θεραπεία;

Πόσο κοστίζει τελικά η αποτρίχωση με λέιζερ;

Το κόστος της σήμερα είναι ιδιαίτερα χαμηλό. 

Ωστόσο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς στο παρελθόν, πριν από πέντε-δέκα χρόνια περίπου  ότι : «Η αποτρίχωση με LASER αποτελεί μια λύση πολυτελείας». Ευτυχώς όμως δεν ισχύει το ίδιο σήμερα!

Δεδομένου ότι έχουν ανακαλυφθεί καινούρια, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά LASER και δεδομένων των σύγχρονων οικονομικών συνθηκών μπορούμε να πούμε το εξής:

Η αποτρίχωση με LASER Aλεξανδρίτη είναι μια:

 • απόλυτα ασφαλής,
 • γρήγορη και
 • αποτελεσματική θεραπεία
 • με εξαιρετικά προσιτό κόστος.

Ενδεικτικά μπορούμε να παραθέσουμε το κόστος κάποιων θεραπειών αποτρίχωσης με το LASER Αλεξανδρίτη :

  • Άνω χείλος – πηγούνι – φρύδια : από 20 Ευρώ
  • Παρειές (φαβορίτες) : από 20 Ευρώ
  • Αποτρίχωση προσώπου: Όλο το πρόσωπο-λαιμός(Full Face) : από 40 Eυρώ
  • Μασχάλες : από 40 Eυρώ
  • Μπικίνι (γραμμή) : από 40 Ευρώ
  • Μπικίνι (όλο εμπρός) : από 50 Ευρώ
  • Μπικίνι (όλο μέχρι πίσω) : από 60 Ευρώ
  • Γραμμή κοιλιάς : από 30 Eυρώ
  • Χέρια : από 80 Ευρώ
  • Πόδια : από 120 Eυρώ
  • Αυτιά- Μασόφρυο (Άντρες) : από 20 Ευρώ
  • Ώμοι (Άντρες) : από 70 Ευρώ
  • Πλάτη (Άντρες) : από 100 Eυρώ
  • Μέση- οσφύ (Άντρες) : από 100 Ευρώ
  • Στήθος (Άντρες) : από 100 Ευρώ
  • Κοιλιά (Άντρες) : από 100 Ευρώ

Οι ανωτέρω τιμές είναι απολύτως ενδεικτικές και διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε περιστατικού.

Πως μπορώ να προγραμματίσω ένα ραντεβού με το Τμήμα Λειζερ των Ιατρείων Πλαστικής Χειρουργικής του Δρ. Κουτσούρη;

Στα Ιατρεία Πλαστικής Χειρουργικής  η κάθε περίπτωση εξατομικεύεται. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη δομή της τρίχας και την περίοδο του έτους (έχει να κάνει με την ηλιοφάνεια) ο Δρ. Κουτσούρης επιλέγει και ρυθμίζει τις παραμέτρους της θεραπείας (τη συχνότητα, τη διάρκεια παλμού, την ενέργεια, την ένταση της ψύξης, τη διάμετρο της δέσμης του laser, κλπ.) έτσι ώστε η εφαρμογή να γίνεται με απόλυτα ελεγχόμενο, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Για περεταίρω πληροφορίες που αφορούν τη θεραπεία Αποτρίχωσης με Λειζερ μιλήστε ΑΜΕΣΑ μαζί μας τηλεφωνικά.

Επίσης μπορείτε να μας επισκεφτείτε, για μια ΔΩΡΕΑΝ ενημέρωση σε ένα από τα Ιατρεία  Πλαστικής Χειρουργικής του Δρ. Κουτσούρη.

Τρίπολη

Ισαάκ & Σολωμού 20,
Τρίπολη, Τ.Κ.: 22100
T: 2710 22 77 00

Αποτριχωση Τριπολη

Ναύπλιο

Λεωφόρος Ασκληπιού 39,
Ναύπλιο, Τ.Κ.: 21100
T: 27520 21 203

Αποτριχωση Ναυπλιο

ΑΘΗΝΑ

Μέρλιν 4,
Κολωνάκι, Τ.Κ.: 10671, Αθήνα
Τηλ: 216 800 1000