ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΛΟΥΤΩΝ

Η χαλάρωση και η πτώση των μαλακών μορίων στην περιοχή των γλουτών αποτελεί ένα ανατομικό πρόβλημα που απασχολεί πολλές σύγχρονες γυναίκες αλλά και άντρες.

Στα περισσότερα περιστατικά αυτό το οποίο διαπιστώνουμε αν εξετάσουμε την περιοχή του γλουτού είναι συνήθως η εξαφάνιση του άνω πόλου του γλουτού σε συνδυασμό με μετατόπιση των ιστών προς τον κάτω πόλο. Συχνά αν υπάρχει και χαλάρωση στο δέρμα τότε η περιοχή μοιάζει με “άδεια σακκούλα”.

Η σκέψη που μας έρχεται λοιπόν στο μυαλό για τη λύση του προβλήματος των πεσμένων ή ατροφικών γλουτών είναι πολύ απλά : το”γέμισμα” τους.

Με ποιούς τρόπους μπορεί να γίνει η αύξηση του μεγέθους ή η επαναδιαμόρφωση του σχήματος των γλουτών;

H αύξηση του μεγέθους ή η βελτίωση του σχήματος των γλουτών μπορεί να γίνει:

1ον. με μεταμόσχευση λίπους

2ον. με ενθέματα σιλικόνης (αντίστοιχης μορφής με τα ενθέματα σιλικόνης στήθους)

3ον. με ενέσιμο εμφύτευμα Υαλουρονικού οξέως.

 

Σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται η Αυξητική Γλουτών κάνοντας μεταμόσχευση λίπους;

Η μεταμόσχευση λίπους στους γλουτούς έχει σαν στόχο:

 1. την αύξηση του μεγέθους στην περίπτωση του ατροφικού – μικρού γλουτού
 2. τη διόρθωση του σχήματος του γλουτού όπως για παράδειγμα στην περίπτωση ελλείμματος στον άνω ή έξω πόλο του γλουτού
 3. τη βελτίωση της χαλάρωσης και της πτώσης του γλουτού.

 

Ποιές γυναίκες ή άντρες μπορούν να υποβληθούν σε Αυξητική Γλουτών κάνοντας μεταμόσχευση λίπους;

Βασική αρχή για να προβούμε στην επέμβαση μεταμόσχευσης λίπους στους γλουτούς είναι η υποψήφια ή ο υποψήφιος για μεταμόσχευση να έχει ικανοποιητική ποσότητα λίπους στο σώμα του ούτως ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε την αναγκαία ποσότητα λίπους που χρειαζόμαστε για να μεταμοσχεύσουμε.

Δεδομένου ότι ένα ποσοστό περίπου 50 με 70% του μεταμοσχευθέντος λίπους απορροφάται μέσα στο τρίμηνο συνήθως μετά την επέμβαση θα πρέπει σε κάθε επέμβαση λιπομεταφοράς να πάρουμε και να μεταμοσχεύσουμε διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα από την επιθυμητή αύξηση. Είναι σαφές δηλαδή ότι γυναίκες και άντρες λιποβαρείς ή πολύ αδύνατοι αποκλείονται εκ των πραγμάτων απο υποψήφιοι.

Τι αναισθησία εφαρμόζουμε κατά την Αυξητική Γλουτών με μεταμόσχευση λίπους;

Η μεταμόσχευση λίπους στους γλουτούς είναι μια χρονοβόρος διαδικασία με αρκετές τεχνικές ιδιαιτερότητες που απαιτεί ηρεμία από τον ασθενή και απόλυτη προσοχή και μεθοδικότητα από τον Ιατρό. Αφενός χρειάζεται να κάνουμε λήψη μεγάλης ποσότητας λιπώδους ιστού από τη δότρια ή τις δότριες περιοχές και αφεταίρου να γίνει μεταμόσχευση αυτού του λίπους σε πολλές θέσεις στους γλουτούς.
Για το λόγο αυτό η αναισθησία εκλογής είναι η γενική νάρκωση.

 

Ποιά είναι η διαδικασία που ακολουθείται κατά τη Μεταμόσχευση Λίπους στους γλουτούς;

Όπως σε κάθε περίπτωση μεταμόσχευσης λίπους έτσι και στην αυξητική γλουτών η επέμβαση περιλαμβάνει 2 φάσεις.

Αρχικά κάνουμε Λιποαναρρόφηση (βλέπε και 3D SAFELIPO Λιπογλυπτική) στις ΔΟΤΡΙΕΣ περιοχές δηλαδή συλλέγουμε λίπος από:

 1. την κοιλιά,
 2. τα πλάγια της μέσης,
 3. την έσω επιφάνεια των μηρών,
 4. την έξω επιφάνεια των μηρών,
 5. την εσω επιφάνεια των γονάτων,
 6. τα ψωμάκια,
 7. τους βραχίονες των χεριών.

Στη συνέχεια το λίπος το φυγοκεντρούμε κάτω από άσηπτες συνθήκες ούτως ώστε να μπορέσουμε να απομονώσουμε και να συλλέξουμε μεγάλο αριθμό δομικών λιποκυττάρων.
Το λίπος αυτό το μεταμοσχεύουμε στη ΛΗΠΤΡΙΑ χώρα δηλαδή μέσα στους γλουτούς.

 

Πως γίνεται τεχνικά η Αυξητική Γλουτών με μεταμόσχευση λίπους;

Όταν κάνουμε Μεταμόσχευση Λίπους στους γλουτούς τοποθετούμε το λίπος σε πολλές θέσεις μέσα στη μάζα των γλουτών.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας μια λεπτή ειδική “κάνουλα” κάνουμε τη μεταμόσχευση του λίπους:

 1. βαθειά μέσα στη μάζα του μείζονος γλουτιαίου μυός
 2. σε ένα ενδιάμεσο στρώμα μέσα στον υποδόριο ιστό του γλουτού και
 3. επιφανειακά στο ανώτερο στρώμα του υποδόριου του γλουτού.

Όταν κάνουμε αυξητική λίπους στους γλουτούς συνήθως απαιτείται να μεταμοσχεύσουμε ποσότητες περί τα 600cc με 900cc λίπους σε κάθε γλουτό.

Όπως ήδη αναφέρθηκε από την ποσότητα του λίπους που μεταμοσχεύουμε ένα μέρος που αντιστοιχεί στο 50 με 70% απορροφάται από τον οργανισμό και χάνεται και άρα το ωφέλιμο της επέβασης ανέρχεται σε περίπου 300-450cc ανά γλουτό.

Συνήθως η αυξητική ή η διόρθωση του σχήματος των γλουτών ολοκληρώνεται κάνοντας μία επέμβαση. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί μια δεύτερη συνεδρία αρκεί φυσικά να έχουμε αρκετό λίπος να μεταφέρουμε.

Η επέμβαση της αυξητικής γλουτών απαιτεί εμπειρία και τεχνική αρτιότητα τόσο κατά τη λήψη όσο κατά τη μεταφορά καθώς και τεράστια προσοχή κατά τη διαδικασία μεταμόσχευσης του λίπους ούτως ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός μεγάλων αγγείων και νεύρων της περιοχής του γλουτού.

 

Όταν κάνουμε μεταμόσχευση λίπους στους γλουτούς εκτός από αυξητική μπορούμε να κάνουμε και ανόρθωση γλουτών;

Ακριβώς. Η νέα τεχνική Λιπογλυπτικής είναι πραγματικά πρωτοποριακή γιατί αφενός μπορούμε να δώσουμε όγκο και αφεταίρου να κάνουμε ανόρθωση στους γλουτούς. Αυτό το πετυχαίνουμε με δύο τρόπους:

1ον. μεταμοσχεύοντας λίπος σε συγκεκριμένες θέσεις στο γλουτό. Συνήθως βάζουμε 130-250 ml καθαρού λίπους στο άνω έξω τεταρτημόριο κάθε γλουτού οπότε βελτιώνονται οι καμπύλες και ο γλουτός δείχνει πιό σφαιρικός και 500-800 ml λίπους σε βαθύτερες θέσεις του γλουτού με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο όγκος και ο γλουτός να προβάλλει πιο αισθησιακά.

2ον. βάζοντας μια ειδική ελαστική ταινία στο πλαινό του γλουτού η οποία τραβάει το δέρμα της περιοχής της λιποαναρρόφησης προς τα πάνω και πίσω και το καθηλώνει σε νέα υψηλότερη θέση.

Επειδή μετά τη λιποαναρρόφηση της πλαινής χώρας του γλουτού, έχουμε απελευθερώσει το δερμολιπώδη ιστό από τους βαθύτερους ιστούς μπορούμε να ανορθώσουμε τους γλουτούς κατά 3-7 εκατοστά.Αυτό επιτυγχάνεται γιατί το δέρμα που έχει απελευθερωθεί με τη λιποαναρρόφηση έλκεται από την ειδική αυτή ταινία και σταθεροποιείται σε καινούρια θέση κατά 3-7 εκατοστά πιο ψηλά.

Οι ελαστικές ταινίες παραμένουν στη θέση αυτή για 4 ημέρες οπότε το δέρμα “κολλάει” στη νέα του θέση και το αποτέλεσμα της ανόρθωσης των γλουτών είναι μόνιμο.

Τι κάνουμε ΑΜΕΣΩΣ META την επέμβαση της Μεταμόσχευσης Λίπους στους γλουτούς;

Μετά την επέμβαση ο ασθενής φοράει ελαστικό κορσέ που συγκρατεί τους γλουτούς στη νέα ανορθωμένη τους θέση και προστατεύει την επέμβασή μας περιορίζοντας την ανάπτυξη οιδήματος. Πρόκειται για ειδικό κορσέ λιποαναρρόφησης σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει όλες τις δραστηριότητες.

Ο ασθενής μπορεί να φύγει από την κλινική και να πάει στο σπίτι του με οδηγίες αμέσως μετά την επέμβαση όταν διορθώνουμε μικρές επιφάνειες τοπικής λιποδυστροφίας (συνήθως με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη).

Όταν όμως έχουμε μικρούς γλουτούς και κατά τη λίψη του λίπους επεμβαίνουμε σε πολλές περιοχές στο σώμα, τότε ο ασθενής παραμένει για 24 ώρες στην κλινική.

 

Τι θα πρέπει να κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα μετά την Αυξητική Γλουτών με μεταμόσχευση λίπους;

Οι ειδικές ελαστικές ταινίες της ανόρθωσης γλουτών, αφαιρούνται σε 4 ημέρες ενώ τον κορσέ θα πρέπει να τον φορά ο ασθενής για 15 ημέρες συνεχόμενα και στη συνέχεια, για ένα μήνα ακόμη, να τον βγάζει μόνο τη νύχτα.

Μετεγχειρητικά τόσο στην περιοχή όπου έχουμε επέμβει αφαιρώντας το πλεονάζον λίπος όσο και στην περιοχή όπου έχουμε μεταμοσχεύσει λίπος δημιουργείται ένα οίδημα (πρήξιμο) το οποίο συχνά επιμένει για μερικές εβδομάδες.

Το μετεγχειρητικό αυτό οίδημα οφείλεται αμιγώς σε λεμφική στάση λόγω του μικροτραυματισμού των λεμφαγγείων της περιοχής και υποχωρεί βαθμιαία με την αυτόματη αποκατάσταση των τραυματισμένων λεμφαγγείων μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Για να επιταχύνουμε την απομάκρυνση του οιδήματος καθώς και για να εξσφαλίσουμε την όσο περισσότερο ομοιογενή εικόνα του δερμολιπώδους ιστού συνιστούμε την εφαρμογή του LASER SMOOTHSHAPES.

Πρόκειται για ένα Laser το οποίο έχει σχεδιαστεί για θεραπεία κυτταρίτιδας ωστόσο είναι ευεργετικό μετά από Λιπογλυπτική δεδομένου ότι απομακρύνει πολύ γρήγορα το λεμφικό οίδημα, λειαίνει την περιοχή της επέμβασης και βελτιώνει κατά πολύ την εικόνα της κυτταρίτιδας η οποία συχνά συνυπάρχει με την τοπική λιποδυστροφία.

Απαιτούνται συνήθως δύο συνεδρίες κάθε εβδομάδα για τρείς με τέσσερις εβδομάδες περίπου. Η θεραπεία εφαρμόζεται τόσο στην περιοχή των γλουτών όσο και στις δότριες χώρες.

Εναλλακτικά για την απομάκρυνση του οιδήματος θα μπορούσε να γίνει εφαρμογή λεμφικού μασάζ 2-3 φορές την εβδομάδα για περίπου 3 με 5 εβδομάδες.

Τόσο με την εφαρμογή του Laser Smoothshapes όσο με το τακτικό λεμφικό μασάζ η αποθεραπεία μετά τη Λιπογλυπτική και την αύξηση του μεγέθους των γλουτών είναι πραγματικά θεαματικά γρήγορη.

 

Πως θα είναι η περιοχή των γλουτών ή οι δότριες χώρες μετά από Mεταμόσχευση Λίπους στους γλουτούς; Μπορεί να πονάω μετά;

Όταν επεμβαίνουμε με τοπική αναισθησία ή μέθη και διορθώνουμε μικρές επιφάνειες τοπικής λιποδυστροφίας, τότε η περιοχή της επέμβασης παρουσιάζει συνήθως μούδιασμα ή δυσαισθησία και ένα ήπιο οίδημα (πρήξιμο) και πολύ σπάνια μπορεί να ενοχλεί ή να πονά. Συχνά δεν χρειάζονται καν παυσίπονα.

Επειδή κατά τη μεταμόσχευση λίπους στους γλουτούς επεμβαίνουμε σε αρκετές περιοχές του κορμού για να πάρουμε το μόσχευμα-λίπος (Full Body Liposculpture) συνήθως μετά την επέμβαση έχουμε ένα μέτριο οίδημα καθώς και εκχυμώσεις (μελανιές) στις δότριες περιοχές. Το οίδημα και οι εκχυμώσεις υποχωρούν σχετικά γρήγορα μέσα σε 7 με 10 ημέρες περίπου.

Στην περιοχή των γλουτών περουσιάζεται επίσης οίδημα το οποίο υποχωρεί σε περίπου ενάμισυ με δύο μήνες οπότε οι γλουτοί αρχίζουν σταδιακά να αποκτούν την τελική τους μορφή.Όσον αφορά το θέμα του πόνου, επειδή κατά τη μεταμόσχευση λίπους στους γλουτούς επεμβαίνουμε σε πολλές θέσεις και στην ουσία κάνουμε ριζική επαναδιαμόρφωση του σώματος, μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρχει ήπια ενόχληση ή ακόμα και μέτριος πόνος για τα πρώτα ένα με δύο 24ωρα που όμως αντιμετωπίζονται πλήρως με απλά παυσίπονα.

Η ενόχληση ή ο πόνος φεύγει σχεδόν τελείως μετά την τρίτη με πέμπτη ημέρα, οπότε και σταματάμε τα παυσίπονα και το μόνο που πιθανόν να νιώθει ο ασθενής είναι μούδιασμα ή δυσαισθησία που μπορεί να διαρκέσουν από τρεις με έξι εβδομάδες περίπου. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμη και άμεσα μετεγχειρητικά όταν ο ασθενής είναι ακίνητος, τότε δεν πονά καθόλου παρά μόνο αισθάνεται μούδιασμα ή δυσαισθησία ενώ όταν κινείται τότε συνήθως αισθάνεται ενόχληση ή μέτριο πόνο, που όμως ελέγχονται πλήρως με απλά αναλγητικά.

 

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες παρενέργειες ή επιπλοκές μετά από επέμβαση Αυξητικής Γλουτών με μεταμόσχευση λίπους;

H Μεταμόσχευση Λίπους για την αύξηση του μεγέθους ή τη διαμόρφωση του σχήματος των γλουτών είναι μια ασφαλής επέμβαση όταν γίνεται σε οργανωμένο χειρουργικό περιβάλλον, από πιστοποιημένους Πλαστικούς Χειρουργούς και τηρούνται οι βασικές αρχές της Πλαστικής Χειρουργικής.

Το ποιό συχνό σύμβαμα μετά τη μεταμόσχευση λίπους στους γλουτούς είναι οι εκχυμώσεις (μελανιές) και το οίδημα (πρήξιμο) τα οποία εξαφανίζονται προοδευτικά μέσα σε 2 με 3 εβδομάδες.

Μετεγχειρητικά επίσης συνήθως εμφανίζεται μούδιασμα ή υπαισθησία στην περιοχή της λιπογλυπτικής που υποχωρεί σταδιακά και αποκαθίσταται πλήρως μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες.

Μετά τη λιποαναρρόφηση για τη λήψη λίπους μπορεί να έχουμε τη δημιουργία σερώματος-ορώματος (seroma) δηλαδή συλλογής ορού στην περιοχή της ΔΟΤΡΙΑΣ χώρας ως αποτέλεσμα λεμφικής στάσης. Η συλλογή ορού μπορεί να διαρκέσει περίπου 2 με 3 εβδομάδες και αποτελεί σύμβαμα περισσότερο παρά επιπλοκή και αντιμετωπίζεται απλά κάνοντας παροχέτευση του λεμφικού υγρού.

Ο τραυματισμός δέρματος γενικά δεν είναι πολύ συχνός και αντιμετωπίζεται με τοπική φροντίδα.

Μετά από Μεταμόσχευση Λίπους πολύ σπάνια μπορεί να έχουμε εμφάνιση φλεγμονής ή αιματώματος τα οποία αντιμετωπίζονται άμεσα με παροχέτευση και αντιβιωτική κάλυψη αντίστοιχα.

Μια άλλη επιπλοκή που μπορεί να συμβεί μετά από αρκετές συνήθως εβδομάδες ή και μήνες από τη μεταμόσχευση λίπους στους γλουτούς είναι η εμφάνιση μικρών κύστεων με ελαιώδες περιεχόμενο μέσα στη μάζα του γλουτού. Αυτές οι λιπώδεις κύστες εμφανίζονται λόγω τήξης λίπους και η αντιμετώπισή τους είναι συνήθως πολύ απλή και γίνεται με παρακέντηση στο ιατρείο.

Λόγω της απορρόφησης μέρους του μεταμοσχευόμενου λίπους ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει μετά από μεταμόσχευση λίπους στους γλουτούς είναι μέτριες ασυμμετρίες στην περιοχή. Σε περίπτωση ασυμμετρίας διορθώνουμε το πρόβλημα συνήθως μετά από 5 με 6 μήνες συχνά με τοπική αναισθησία.

Καθόλη τη διάρκεια της επέμβασης της μεταμόσχευσης λίπους στους γλουτούς ο χειρουργός οφείλει να μεταμοσχεύει το λίπος σε ασφαλείς ανατομικά περιοχές μέσα στο γλουτό. Δεδομένου ότι η περιοχή τροφοδοτείται από μεγάλα αγγειακά και νευρικά στελέχη θα πρέπει να αποφευχθεί ο τραυματισμός αυτών των ευγενών στοιχείων. Σε περίπτωση
τραυματισμού μεγάλων αγγειακών κλάδων μπορεί να προκληθεί λιπώδης πνευμονική εμβολή ή πάρεση νεύρων κάτω άκρων. Προκειται για δυο πολύ σοβαρές επιπλοκές οι οποίες όμως ευτυχώς είναι εξαιρετικά σπάνιες οι οποίες απαιτούν σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση.

Η μεταμόσχευση λίπους, η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ή ενέσιμου εμφυτεύματος Υαλουρονικού οξέως για την αποκατάσταση ελλειμμάτων ιστών και ατροφιών του ανθρώπινου σώματος αποτελούν σύγχρονες και εξαιρετικά πρωτότυπες θεραπείες. Όπως όμως κάθε καινούρια τεχνική παρουσιάζουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Αυξητικής Γλουτών κάνοντας μεταμόσχευση λίπους;

To λίπος είναι ένας πολύ ευαίσθητος ιστός και η διαδικασία της μεταμόσχευσης του απαιτεί μεγάλη εμπειρία και πολύ προσοχή από τον Πλαστικό Χειρουργό.

Ωστόσο επειδή το Λίπος που μεταμοσχεύουμε κατά τις επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Λίπους είναι το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΙΠΟΣ η τεχνική της Αυξητικής Γλουτών κάνοντας μεταμόσχευση λίπους έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα που είναι τα ακόλουθα:

 1. δεν προκαλούνται αλλεργίες
 2. δεν προκαλούνται αντιδράσεις ξένου σώματος
 3. δεν προκαλούνται υπερευαισθησίες
 4. δεν προκαλούνται κακοήθειες
 5. έχουμε εξαιρετικά μικρό ποσοστό φλεγμονών (εφόσον ακολουθείται άσηπτη τεχνική)
 6. έχουμε εξαιρετικά μικρό ποσοστό μολύνσεων (εφόσον ακολουθείται άσηπτη τεχνική)
 7. προκαλλείται ανάπλαση των ιστών (λόγω των βλαστοκυττάρων που περιέχονται σε μεγάλη συγκέντρωση στο λίπος)
 8. έχει σχετικά μέτριο κόστος
 9. έχουμε μόνιμο αποτέλεσμα.

Το λίπος που μεταμοσχεύουμε είναι δομικό λίπος, με αποτέλεσμα να υπόκειται στους κανόνες που ακολουθεί το αποθηκευτικό λίπος.

Μετά την πάροδο 2-3 μηνών όταν σταθεροποιηθεί στη θέση εφαρμογής του (δεδομένου ότι δεν απορροφάται άλλο πλέον) δίνει μια ΜΟΝΙΜΗ ή ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ λύση στο πρόβλημα της αύξησης των ιστών.

Οι παραπάνω ιδιότητες καθιστούν το Αυτόλογο Λίπος ένα εξαιρετικό εμφύτευμα για την διόρθωση ελλειμμάτων ή ατροφικών περιοχών του ανθρώπινου σώματος.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα στην επιστημονική και ερευνητική κοινότητα γύρω από τις τεχνικές λήψης, μεταφοράς και έγχυσης του λίπους.

Ποιά είναι τα μειονεκτήματα της Αυξητικής Γλουτών κάνοντας μεταμόσχευση λίπους;

Η τεχνική της Αυξητικής Γλουτών κάνοντας μεταμόσχευση λίπους παρουσιάζει συγκεκριμένα μειονεκτήματα.

1ον. επειδή ένα ποσοστό 50-70% του μεταμοσχευθέντος λίπους απορροφάται θα πρέπει να μεταμοσχεύουμε κάθε φορά διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα λίπους για να πετύχουμε την επιθυμητή αύξηση. Αυτό σημαίνει ότι αν ο/η ασθενής δεν έχει αρκετό λίπος τότε δεν μπορούμε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα πρέπει να απευθυνθούμε σε άλλες τεχνικές αυξητικής γλουτών.

2ον. αν θέλουμε πολύ μεγάλη αύξηση των γλουτών μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μια συνεδρίες.

3ον. κατά τη μεταμόσχευση λίπους στο γλουτό μπορεί να παρουσιαστουν μικρές λιπώδεις κύστεις μετά την επέμβαση λόγω τήξης λίπους οι οποίες απαιτούν διάγνωση και χειρουργική λύση συνήθως με διαγνωστική παρακέντηση.

4ον. επειδή το λίπος που μεταμοσχεύουμε είναι δομικό λίπος οποιαδήποτε αυξομείωση του σε βάθος χρόνου θα αποτυπώνεται στην περιοχή μεταμόσχευσης.

 

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και ποιά τα μειονεκτήματα της Αυξητικής Γλουτών με ενθέματα σιλικόνης;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της αυξητικής γλουτών με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης είναι το γεγονός ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε σωματότυπο και ότι η αποκατάσταση της περιοχής των γλουτών είναι άμεση. Αποτελεί βασική μέθοδο βελτίωσης των γλουτών για αδύνατα άτομα -άτομα που δεν έχουν αρκετό λιπώδη ιστό- ή με εξασημασμένη χαλάρωση.

Τα μειονεκτήματα της αυξητικής γλουτών με ενθέματα σιλικόνης είναι ότι:

 1. είναι επώδυνη διαδικασία,
 2. έχει μακρά αποθεραπεία δεδομένου ότι ο/η ασθενής μετεγχειρητικά δεν πρέπει να καθήσει σε καθιστή θέση για διάστημα από ένα μέχρι τρεις μήνες. Ο λόγος είναι οτι θα πρέπει να αποφευχθεί άμεσα μετά την επέμβαση η πίεση των ενθεμάτων για να μην μετακινηθούν σε λάθος θέση,
 3. δεδομένου ότι τα ενθέματα σιλικόνης είναι ξένα σώματα προς τον οργανισμό, υπάρχει πάντοτε κίνδυνος φλεγμονής ή μόλυνσης. Επειδή η τοποθέτηση των ενθεμάτων σιλικόνης στους γλουτούς γίνεται μέσα από μια τομή στη μεσογλουτιαία αύλακα, κοντά στον πρωκτό, το ποσοστό μολύνσεων είναι γενικά υψηλότερο σε σχέση με άλλες επεμβάσεις,
 4. λόγω της υπομυικής τοποθέτησης των ενθεμέτων υπάρχει κίνδυνος με το χρόνο να σπάσουν ή να μετακινηθούν σε μη επιθυμητή θέση προκαλώντας ασυμμετρίες ή δυσμορφίες στην περιοχή,
 5. μπορεί να δημιουργηθεί “κάψα” μετεγχειρητικά δηλαδή αντιδραστική ρικνωτική μεμβράνη γύρω από το ένθεμα (όπως και στη περίπτωση ενθεμάτων σιλικόνης του μαστού) που απαιτεί χειρουργική διόρθωση.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι παρά τα πολύ ικανοποιητικά αισθητικά αποτελέσματα η αυξητική γλουτών με ενθέματα σιλικόνης έχει το μειονέκτημα υψηλού αριθμού επιπλοκών και ανεπιθύμητων συμβαμάτων που μπορεί να φτάσειακόμη και σε ποσοστό 60%.

 

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και ποιά τα μειονεκτήματα της Αυξητικής Γλουτών με ενέσιμο εμφύτευμα Υαλουρονικού οξέως;

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αυξητικής γλουτών με τη χρήση ενέσιμου εμφυτεύματος Υαλουρονικού οξέως είναι τα ίδια ακριβώς με αυτά που καθιστούν το Υαλουρονικό οξύ ένα εξαιρετικό εμφύτευμα για τους ανθρώπινους ιστούς.

Το Υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια ουσία εντελώς αδρανή κάτι που σημαίνει ότι δεν κάνει αλλεργίες, δεν προκαλλεί αντιδράσεις, δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν προκαλλεί κακοήθειες, δεν προκαλλεί κολλαγονώσεις. Επίσης δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης, οπότε εκεί που εμφυτεύεται εκεί παραμένει διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Υαλουρονικό οξύ είναι το ΜΟΝΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ της σύγχρονης Πλαστικής Χειρουργικής που έχει ΑΝΤΙΔΟΤΟ. Με πολύ απλά λόγια δηλαδή “αν κάτι δεν μου αρέσει” στο αποτέλεσμα της εφαρμογής του Υαλουρονικού οξέως ή ακόμη και αν υπάρχει παραμόρφωση των χαρακτηριστικών από λανθασμένη εφαρμογή του, τότε μπορώ οποιαδήποτε στιγμή, άμεσα ή μεταγενέστερα, να χρησιμοποιήσω ΑΝΤΙΔΟΤΟ Υαλουρονιδάση και να αφαιρέσω το πλεονάζον ή σε λάθος θέση υλικό αποκαθιστώντας 100% την εικόνα.

Η διαδικασία εφαρμογής του ενέσιμου Υαλουρονικού οξέως είναι επίσης πολύ απλή. Η τοποθέτηση του εμφυτεύματος δεν απαιτεί τη χρήση χειρουργείου και συχνά γίνεται υπό άσηπτες συνθήκες στο Ιατρείο (όπως και όλες οι ενέσιμες θεραπείες προσώπου). Είναι σχεδόν ανώδυνη δεδομένου ότι γίνεται με τοπική αναισθησία και είναι πολύ καλά
ελεγχόμενη από το χειρουργό.

Το μειονέκτημα της αυξητικής γλουτών με εφαρμογή ενέσιμου Υαλουρονικού οξέως είναι:

 1. το γεγονός ότι πρόκειται για απορροφήσιμο υλικό κάτι που σημαίνει ότι η εφαρμογή δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα αλλά θα πρέπει μετά από κάποιο διάστημα να επαναλαμβάνεται,
 2. δεδομένου ότι πρόκειται για υλικό διαφορετικό από το ανθρώπινο υαλουρονικό οξύ υπάρχει πάντα ενδεχόμενο να δημιουργηθεί αντίδραση υπερευαισθησίας τύπου ξένου σώματος οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αφαιρείται,
 3. υπάρχει πάντα ενδεχόμενο φλεγμονής ή μόλυνσης,
 4. έχει αρκετά μεγάλο κόστος, λόγω και της μεγάλης ποσότητας υλικού που απαιτείται.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω καταλήγουμε ότι η ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΛΟΥΤΩΝ κάνοντας ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ αποτελεί την πλέον σύγχρονη και πρωτοποριακή μέθοδο αποκατάστασης των ατροφικών, άτονων και πτωτικών γλουτών.

Η ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ είναι μια μέθοδος που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ασφάλεια και αποτελεί σήμερα ΜΕΘΟΔΟ ΕΚΛΟΓΗΣ για την ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΛΟΥΤΩΝ.

Μεταμόσχευση Λίπους και Ανόρθωση Γλουτών

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ

 

Αθήνα

Μέρλιν 4,
Κολωνάκι, Τ.Κ.: 10671, Αθήνα
Τηλ: 216 800 1000

Ναύπλιο

Λεωφόρος Ασκληπιού 39,
Ναύπλιο, Τ.Κ.: 21100
Τηλ.: 27520 21 203

Τρίπολη

Ισαάκ & Σολωμού 20,
Τρίπολη, Τ.Κ.: 22100
Τηλ: 2710 22 77 00