Βραχιονοπλαστική

Το πρόβλημα

Με την πέρασμα του χρόνου το δέρμα στους βραχίονες χαλαρώνει και γίνεται πλαδαρό.

Η αντιμετώπιση

H ανόρθωση του βραχίονα ή «βραχιοπλαστική» όπως αλλιώς ονομάζεται, αφαιρεί την περίσσεια του λίπους και του δέρματος, αφήνοντας τον βραχίονα με μια πιο «σφικτή» εμφάνιση.

Η επέμβαση

Στη βραχιοπλαστική, η τομή γίνεται στην κορυφή της μασχάλης και κρύβεται πολύ καλά. Μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση για την αφαίρεση του λίπους. Σε ασθενείς ωστόσο με πολύ μεγάλη περίσσεια λίπους και δέρματος, η τομή μπορεί να επεκταθεί από την έσω επιφάνεια του αγκώνα μέχρι την μασχάλη και την αντίστοιχη περιοχή του θώρακα.

Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένη κλινική με γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη, παρουσία αναισθησιολόγου, και δεν απαιτείται παραμονή του ασθενούς στην κλινική εκτός και αν έχουν αφαιρεθεί μεγάλες ποσότητες λίπους.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Μετά την επέμβαση μπορεί να παρουσιασθεί υπαισθησία αλλά υποχωρεί με το χρόνο. Σπανιότερα παρουσιάζεται οίδημα (πρήξιμο), ή αιμάτωμα (συγκέντρωση αίματος κάτω από το δέρμα), ενώ προβλήματα με την επούλωση παρουσιάζονται ιδιαίτερα σε καπνιστές. Οι ασθενείς επιστρέφουν στην καθημερινή τους ζωή μετά από 1 εβδομάδα και στη δουλειά τους μετά από 2 εβδομάδες.

Τελικό αποτέλεσμα

Οι βραχίονες παίρνουν μια πιο σφικτή και όμορφη όψη. Οι υποψήφιοι πάντως θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι η επιτυχία εξαρτάται από την ηλικία, το μέγεθος, το σχήμα και την ελαστικότητα του δέρματος.

Αθήνα

Μέρλιν 4,
Κολωνάκι, Τ.Κ.: 10671, Αθήνα
Τηλ: 216 800 1000

Ναύπλιο

Λεωφόρος Ασκληπιού 39,
Ναύπλιο, Τ.Κ.: 21100
Τηλ.: 27520 21 203

Τρίπολη

Ισαάκ & Σολωμού 20,
Τρίπολη, Τ.Κ.: 22100
Τηλ: 2710 22 77 00