Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική είναι η αποκατάσταση της επίπεδης κοιλιάς έπειτα από χαλάρωση. Το πρόβλημα δημιουργείται στην κοιλιά μετά από

  1. εγκυμοσύνη,
  2. μεγάλη απώλεια βάρους,
  3. έλλειψη άσκησης αλλά και
  4. λόγω ηλικίας.

Η επέμβαση κοιλιοπλαστικής.

Η αποκατάσταση της επίπεδης κοιλιάς γίνεται με χειρουργική αφαίρεση του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος με ταυτόχρονη μετάθεση του ομφαλού προς τα πάνω. Αν έχει προηγηθεί “καισαρική”, χρησιμοποιείται η ίδια τομή και δεν δημιουργούνται νέες ουλές στο σώμα. Συνήθως, συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση αν υπάρχει τοπικό πάχος ιδιαίτερα στα πλάγια (love hundles).

Είναι σημαντικό πριν την επέμβαση, ο γιατρός να γνωρίζει την κατάσταση υγείας του ασθενούς καθώς καρδιολογικά προβλήματα, σακχαρώδης διαβήτης ή κακή κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Λήψη φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά πρέπει να διακόπτονται 1 μήνα και άλλων όπως αντιπηκτικά 10 ημέρες πριν την επέμβαση.

Η κοιλιοπλαστική τις περισσότερες φορές απαιτεί γενική αναισθησία, σε ορισμένες όμως περιπτώσεις που δεν χρειάζεται συνπλησίαση των μυών μεταξύ τους και μετάθεση του ομφαλού, μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη παρουσία Aναισθησιολόγου (marriage abdominoplasty). Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένη Kλινική και απαιτείται παραμονή του ασθενούς τουλάχιστον 1 ημέρα.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Μετά την επέμβαση μπορεί να παρουσιασθεί υπαισθησία αλλά υποχωρεί με το χρόνο. Σπανιότερα παρουσιάζονται δυσκοιλιότητα, οίδημα (πρήξιμο), ή αιμάτωμα (συγκέντρωση αίματος κάτω από το δέρμα), ενώ προβλήματα με την επούλωση παρουσιάζονται ιδιαίτερα σε καπνιστές. Ο πόνος μετά την επέμβαση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος και συνήθως υποχωρεί με ήπια αναλγητικά όπως Depon ή Ponstan. Οι ασθενείς επιστρέφουν στην καθημερινή τους ζωή μετά από 2 εβδομάδες και στη δουλειά τους μετά από 3 εβδομάδες.

Τελικό αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται συνήθως 6-12 μήνες μετά την επέμβαση. Η ουλή της κοιλιοπλαστικής είναι μόνιμη αλλά δύσκολα φαίνεται καθώς γίνεται συνήθως κάτω από το όριο του εσωρούχου.

 

Ρωτήστε τον Ιατρό μέσα από το Facebook

Αθήνα

Μέρλιν 4,
Κολωνάκι, Τ.Κ.: 10671, Αθήνα
Τηλ: 216 800 1000

Ναύπλιο

Λεωφόρος Ασκληπιού 39,
Ναύπλιο, Τ.Κ.: 21100
Τηλ.: 27520 21 203

Τρίπολη

Ισαάκ & Σολωμού 20,
Τρίπολη, Τ.Κ.: 22100
Τηλ: 2710 22 77 00

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: