Μεταμόσχευση μαλλιών FUE

Η πρωτοποριακή τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE έχει τη λύση στο πρόβλημα της αλωπεκίας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και ελάχιστη ταλαιπωρία.

Η «φαλάκρα» αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο ανδρικό εφιάλτη καθώς τα ποσοστά λένε πως 1 στους 2 άνδρες θα αντιμετωπίσει πρόβλημα απώλειας μαλλιών σε κάποια φάση της ζωής του. Η συστηματική και υπερβολική τριχόπτωση, που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε αλωπεκία, είναι ίσως ο πιο μεγάλος φόβος για τους άνδρες που από νεαρή σε πολλές περιπτώσεις ηλικία χάνουν τα μαλλιά και μαζί την αυτοπεποίθηση τους. Η πλούσια κόμη ήδη από την αρχαιότητα εθεωρείτο σύμβολο νεότητας, ακμής και ρώμης με τα ομηρικά κείμενα να κάνουν ιδιαίτερη μνεία στην εντυπωσιακή κόμη του Αχιλλέα, μεταξύ άλλων ηρώων ως χαρακτηριστική της ρωμαλέας του εμφάνισης.

Η διαδικασία μεταφοράς μεμονωμένων τριχοθυλακίων.

Στη σύγχρονη εποχή τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, καθώς οι άνδρες σχεδόν στο σύνολό τους απαντούν σε σχετικές έρευνες πως η απώλεια των μαλλιών τους είναι αυτό που τους τρομάζει περισσότερο ως χαρακτηριστικό του γήρατος. Όμως, σήμερα παρατηρείται πως και οι γυναίκες παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα αλωπεκίας, με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, την κακή διατροφή, το άγχος και το στρες να αποτελούν μερικούς μόνο από τους παράγοντες που φαίνεται να σχετίζονται με την συστηματική τριχόπτωση στο «ωραίο φύλο». Μία πρωτοποριακή και ιδιαιτέρως εξελιγμένη τεχνική, η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE, γνωρίζει τεράστια επιτυχία σήμερα καθώς μπορεί να επαναφέρει τα χαμένα μαλλιά και μαζί την αυτοπεποίθηση ανδρών και γυναικών που υποφέρουν από αλωπεκία, πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο ατραυματικά από ότι στο παρελθόν.

Τεχνική FUE

Το πλήρες όνομα της FUE είναι Follicular Unit Extraction, ή μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων στα ελληνικά. H Μικρομεταμόσχευση Μαλλιών FUE εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία στη χώρα μας εδώ και περισσότερο από μία 10ετία, με την τεχνική να εξελίσσεται διαρκώς, ώστε να προσφέρει ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα με ακόμη μικρότερη ταλαιπωρία για τον ασθενή.

Μταφορά και κατανομή των τριχοθυλακίων

Το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας της συγκεκριμένης τεχνικής έγκειται στο γεγονός πως αντιμετωπίζει το φαινόμενο της «φαλάκρας» εξατομικευμένα. Ανάλογα με την κλινική εικόνα και την έκταση του προβλήματος, ο γιατρός παίρνει μεμονωμένα τριχοθυλάκια από μία περιοχή που έχει μαλλιά, συνήθως στα πλάγια και στο πίσω μέρος της κεφαλής και τα εμφυτεύει στην προβληματική περιοχή, τηρώντας πάντοτε τις αναλογίες έτσι ώστε να μη φαίνεται αφύσικο το τελικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία πολύ λεπτή και λεπτομερή διαδικασία, κατά την οποία τα τριχοθυλάκια από την δότρια περιοχή μεταφέρονται ένα-ένα στη λήπτρια, με αποτέλεσμα να απαιτείται προσεκτική εκπαίδευση και βαθιά γνώση της μεθόδου. Πρέπει λοιπόν να πραγματοποιείται μόνο από εξειδικευμένο στη συγκεκριμένη τεχνική Πλαστικό Χειρουργό. Η Μικρομεταμόσχευση Μαλλιών FUE δίνει οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα της τριχόπτωσης και της μερικής αλωπεκίας παρά το γεγονός πως πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Το μεγάλο της πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός πως μπορεί να γίνει λήψη μεγάλου αριθμού τριχοθυλακίων χωρίς το παραμικρό σημάδι, χωρίς τομές, ουλές και πόνο. Κατά το σχεδιασμό της μεταφοράς των τριχοθυλακίων και της κατανομής τους πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η καλύτερη δυνατή διατήρηση τόσο της δότριας όσο και της λήπτριας περιοχής, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή κάλυψη και ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται ένα–ένα από τη δότρια περιοχή με ειδική συσκευή και φυλάσσονται σε περιβάλλον υγρό και με θερμοκρασία έως 4ºC (το πολύ μέχρι 8 ώρες) μέχρι να εμφυτευτούν με ειδική συσκευή εμφύτευσης στη νέα τους θέση. Τα ποσοστά επιτυχίας της FUE αγγίζουν το 95%, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και παρουσιάζεται διαρκής βελτίωση για διάστημα έως και 10-12 μηνών μετά την εμφύτευση. Τα μαλλιά που εμφυτεύονται μεγαλώνουν κανονικά στη λήπτρια περιοχή, χαρίζοντας πίσω τη χαμένη κόμη και ανανεώνοντας συνολικά την εικόνα του προσώπου με ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Λεπτομέρειες Τεχνικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE Η τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE ουσιαστικά φέρνει την επανάσταση στο θέμα «απώλεια μαλλιών», αφού προσφέρει εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χωρίς σημάδια, πόνο, χρονοβόρα αποθεραπεία και μεγάλη ταλαιπωρία. Οι παλαιότερες μέθοδοι, όπως η FUT, απαιτούσαν την αφαίρεση ολόκληρης λωρίδας δέρματος από τη δότρια περιοχή, ώστε αυτή να μεταφερθεί μαζί με τα ζωντανά τριχοθυλάκια στη λήπτρια περιοχή. Αυτή η διαδικασία, εκτός από επίπονη, είχε ως αποτέλεσμα την παρουσία έντονων ουλών και σημαδιών στην περιοχή αφαίρεσης, που υποχωρούσαν μεν αλλά ποτέ δεν εξαφανίζονταν με το πέρας του χρόνου.

Σήμερα η FUE κάνει τα πράγματα πολύ πιο απλά και εύκολα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να διεκδικήσουν πίσω τα χαμένα τους μαλλιά. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από 8 ώρες και μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία και μόνη συνεδρία. Επίσης, η FUE μπορεί να συμπληρωθεί από την ενέσιμη θεραπεία PRP για ισχυροποίηση του αποτελέσματος, καθώς και για περιορισμό της περαιτέρω τριχόπτωσης στο μέλλον.

Σύγκριση μεθόδων FUT και FUE

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE έχει εφαρμογή φυσικά και σε γυναίκες με αραίωση και αλωπεκία, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές του προσώπου ή του σώματος, όπως τα φρύδια που μπορεί να έχουν χαθεί από κάποια ασθένεια, το ανδρικό μούσι και το στέρνο για ισχυροποίηση της αρρενωπής ανδρικής εικόνας.