Πλαστική προσώπου χωρίς νυστέρι

Η “Πλαστική Προσώπου Χωρίς Νυστέρι” είναι μια από τις πλέον μοντέρνες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει η Αισθητική Ιατρική.
Αποτελεί μια συνδυαστική, εναλλακτική θεραπεία που μπορεί να χαρίσει φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να περάσει κάποιος το κατώφλι του χειρουργείου.

Όμως τι ακριβώς είναι η “Πλαστική χωρίς νυστέρι” και πώς μπορεί να βοηθήσει την εικόνα ενός άντρα σήμερα;

Η Πλαστική προσώπου χωρίς νυστέρι (ή χωρίς χειρουργείο) πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή της Πλαστικής Αισθητικής Ιατρικής που αφορά σαφώς όλους τους σύγχρονους άντρες.

Συγκεκριμένα γίνεται συνδυασμός ƁOƬOX με Υαλουρονικό Οξύ καθώς και εναλλαγή Μικροδερμοαπόξεσης με Μεσοθεραπεία και θεραπείες με Laser λεύκανσης και Laser ανάπλασης ιστών (όπου αυτό απαιτείται) οι οποίες διορθώνουν τις ρυτίδες, δίνουν σχήμα και βελτιώνουν το περίγραμμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Για να καταλάβουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να απαλλάξουμε απο τα σημάδια της γήρανσης ένα πρόσωπο που μεγαλώνει και να το κάνουμε να δείχνει πιο φρέσκο, πιο νεανικό και πιο υγιές θα πρέπει να πρώτα να καταλάβουμε τι είναι εκείνο που κάνει το πρόσωπο να γερνά και να δείχνει κουρασμένο.

Ποιά είναι τα σημεία γήρανσης και φθοράς σε ένα πρόσωπο και τι είναι αυτό ακριβώς που, για παράδειγμα, κάνει το πρόσωπο της παρακάτω φωτογραφίας να δείχνει έτσι;

Η απάντηση συνήθως δεν είναι πολύ δύσκολη για πολλούς από εσάς. Οι πιο πολλοί θα μιλούσαν για τις αντιαισθητικές ρυτίδες, μικρές ή και βαθύτερες, που χαράσουν το πρόσωπο, κάποιοι για τη χαλάρωση των ιστών και κάποιοι άλλοι για τη θαμπάδα ή τα στίγματα στην επιφάνεια του δέρματος. Στην πραγματικότητα πρόκειται για συνδυασμό των παραπάνω καταστάσεων.

Στην Πλαστική Χειρουργική μπορούμε να πούμε ότι η γήρανση και η φθορά των ιστών προσβάλλει και εντοπίζεται τόσο στους επιφανειακούς όσο και στους βαθύτερους ιστούς.

Ξεκινώντας από τους βαθύτερους ιστούς και ανεβαίνοντας προς την επιδερμίδα, η γήρανση αποτυπώνεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου με τρείς συνήθως μορφές:

 1. Ρυτίδες κίνησης και ρυτίδες ηρεμίας.
 2. Χαλάρωση και ατροφία ιστών.
 3. Φωτογήρανση.

Πόσα είδη ρυτίδων έχουμε σε ένα πρόσωπο;

Αν κοιτάξουμε προσεκτικά και αν αναλύσουμε τι βλέπουμε πίσω από την εικόνα ενός προσώπου μπορούμε να πούμε ότι σε κάθε πρόσωπο διακρίνουμε δύο είδη ρυτίδων:

 1. Ρυτίδες ΚΙΝΗΣΗΣ ή αλλιώς ρυτίδες ΕΚΦΡΑΣΗΣ.
 2. Ρυτίδες ΗΡΕΜΙΑΣ ή αλλιώς ΣΤΑΤΙΚΕΣ ρυτίδες.

Τι είναι οι ρυτίδες κίνησης ή ρυτίδες έκφρασης;

Πρόκειται για ρυτίδες που εμφανίζονται στο μεσόφρυο, στο μέτωπο, το “πόδι της χήνας” στην άκρη των ματιών, στις γωνίες του στόματος (“γραμμές της κατήφειας”, στις ρινοπαρειακές αύλακες, στο άνω χείλος (“γραμμές καπνιστού”).

Αυτές οι ρυτίδες ονομάζονται “ρυτίδες ΚΙΝΗΣΗΣ ή αλλιώς ρυτίδες ΕΚΦΡΑΣΗΣ” γιατί δεν υπάρχουν όταν το πρόσωπο είναι ήρεμο αλλά σχηματίζονται μόνο όταν κινούνται οι μύες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα στην αντίστοιχη περιοχή.

Η επαναλαμβανόμενη κίνηση των μυών του προσώπου είναι εκείνη που δημιουργεί τις βαθειές ρυτίδες και μετατρέπει ένα ήρεμο και αρμονικό πρόσωπο, δίνοντάς του την εικόνα ενός άλλου πιο γερασμένου και ταλαιπωρημένου.

Τι είναι οι ρυτίδες ηρεμίας ή στατικές ρυτίδες;

ρυτίδες ηρεμίας ή αλλιώς στατικές ρυτίδες είναι βαθιές συνήθως ρυτίδες ή σημεία ατροφίας και απώλειας ιστού που αναγνωρίζουμε σε ένα πρόσωπο όταν αυτό δεν κινείται δηλαδή όταν είναι ήρεμο και δεν κάνει μορφασμούς.

Πρόκειται για τις:

 • βαθειές ρινοπαρειακές αύλακες,
 • τα βαθουλώματα κάτω από τα μάτια,
 • τα βυθίσματα στους κροτάφους,
 • τις βαθειές συνήθως ρυτίδες κάτω από τις γωνίες του στόματος,
 • τις βαθειές ρυτίδες στο μέτωπο
 • τις ρυτίδες στο μεσόφρυο


που γίνονται όλο και πιο έντονες με το πέρασμα του χρόνου ή που επιδεινώνονται με τις κινήσεις του προσώπου.
Όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο λεπταίνει το δέρμα και επέρχεται χαλάρωση των ιστών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βαθειές ρυτίδες και σημεία ατροφίας στα σημεία του προσώπου που προαναφέραμε.

Η διαρκής κίνηση των μυών του προσώπου σε συνδυασμό με τη λέπτυνση και την αφυδάτωση των ιστών οδηγεί με την πάροδο του χρόνου σε όλο και μεγαλύτερη βάθυνση των στατικών ρυτίδων και επίσης ενισχύει τη χαλάρωση του δέρματος.

Άρα μπορούμε να πούμε ότι σε κάθε πρόσωπο έχουμε ρυτίδες ηρεμίας και αν οι μύες του προσώπου κινηθούν τότε προστίθενται και ρυτίδες κίνησης.

Τί ακριβώς είναι η φωτογήρανση του προσώπου;

Με τον όρο αυτόν αναφερόμαστε σε ότι έχει να κάνει με τις αντιαισθητικές μελαγχρωματικές αλλοιώσεις που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου στην επιφάνεια του δέρματος. Φωτογήρανση δηλαδή είναι η εμφάνιση κηλίδων, πανάδων, δυσχρωμιών, εφηλίδων, μελάσματος και γενικά υπερμελαχρωστικών βλαβών του δέρματος που έρχονται και «λερώνουν» την εικόνα μας και στερούν από το πρόσωπό την καθαρότητά του.

Αν καταλάβουμε τι συμβαίνει στο δέρμα και τους ιστούς με την πάροδο του χρόνου, μπορούμε εν συνεχεία να επέμβουμε σε ένα πρόσωπο και εφαρμόζοντας σύγχρονες, εξαιρετικά ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες Πλαστικής Χειρουργικής να διορθώσουμε τα αντίστοιχα προβλήματα και να δώσουμε στο πρόσωπο απόλυτα φυσική εικόνα , φρεσκάδα και ζωντάνια.

Πως ακριβώς γίνεται η “Πλαστική προσώπου χωρίς νυστέρι”;

H τεχνική εξατομικεύεται ανάλογα με την ιδιαιτερότητα των χαρακτηριστικών του ατόμου και το βαθμό της φθοράς από το χρόνο, σε γενικές γραμμές όμως η εφαρμογή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα ή δύο στάδια:

Το Πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την προσεκτική έγχυση

 • Βotox και
 • Υαλουρονικού Οξέος σε επιλεγμένα σημεία στο πρόσωπο.


Πρόκειται για δύο διαφορετικά ενέσιμα υλικά, με διαφορετική σύσταση και εντελώς διαφορετική χρήση και φιλοσοφία εφαρμογής. Δηλαδή:

Το ƁOƬOX (Μποτουλινική τοξίνη) είαι μία φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της εκούσιας λειτουργίας των μυών και την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων του προσώπου (¨πόδι χήνας¨, μεσόφρυο, μέτωπο).
To ƁOƬOX στην ουσία αδρανοποιεί προσωρινά τους μύες που δημιουργούν τις ρυτίδες με αποτέλεσμα οι βαθιές “γραμμές” στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το “πόδι της χήνας” να μειωθούν αισθητά ή και να εξαφανιστούν.
Το αποτέλεσμα φαίνεται έπειτα από λίγες ημέρες και διαρκεί 3-6 μήνες. Το πρόσωπο ηρεμεί από τις δυναμικές ρυτίδες και δείχνει πιο ξεκούραστο και πιο φρέσκο.

Το Υαλουρονικό Οξύ έχει την ικανότητα να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες νερού (έως και 1.000 φορές το βάρος του) και χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα τόσο σαν filler (γέμισμα ρυτίδων), όσο και για τη βαθειά ενυδάτωση της επιδερμίδας λόγω του υδρόφιλου χαρακτήρα του.
Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη με αποτέλεσμα ο τύπος και η ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και οι περιοχές που θα εφαρμοστούν, να ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.
Με το Υαλουρονικό οξύ μπορούμε να σβήσουμε τις αντιαισθητικές ρυτίδες γύρω από το στόμα και τις “γραμμές καπνιστού”, να βελτιώσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, να διορθώσουμε ασυμμετρίες και βαθουλώματα.
Μπορούμε επίσης να αποκαταστήσουμε σε μεγάλο βαθμό την πτώση και τη χαλάρωση των ιστών και να επαναδιαμορφώσουμε το περίγραμμα του προσώπου μας, επιτυγχάνοντας έτσι μια εικόνα πιο υγιή, πιο λαμπερή και πιο νέα.

Με την εφαρμογή Βotox και Υαλουρονικού οξέως πετυχαίνουμε να βελτιώσουμε την εικόνα του προσώπου κατά 70 με 80% περίπου. Σε αυτή τη φάση της θεραπείας οι πιο πολλοί άντρες είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι.

Αν ωστόσο κάποιος επιθυμεί ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποιες ακόμη θεραπείες οι οποίες αποτελούν το Δεύτερο στάδιο.

Στο Δεύτερο στάδιο, όταν το ƁOƬOX και το Υαλουρονικό έχουν πετύχει την εξαφάνιση ή απάλυνση των βαθιών ρυτίδων, την αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου και τη βελτίωση του περιγράμματος, τότε μπορεί να εφαρμοστεί:

 • η Μεσοθεραπεία,
 • η Μικροδερμοαπόξεση,
 • το Laser λεύκανσης και το
 • Laser ανάπλασης για τη βελτίωση της υφής, της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος.

Η Μεσοθεραπεία, όπως άλλωστε η ίδια η λέξη το μαρτυρά, στοχεύει στο μεσόδερμα δηλαδή στο “μεσαίο στρώμα” του δέρματος. Πρόκειται για ενέσιμη αγωγή κατά την οποία εγχύουμε στο δέρμα του προσώπου ένα διάλυμα που περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, συνένζυμα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα δηλαδή ουσίες με αποδεδειγμένη αντιγηραντική και αναπλαστική δράση.

Η Μικροδερμοαπόξεση στοχεύει στην απομάκρυνση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας μέσω της μηχανικής απολέπισης των νεκρών κυττάρων αυτής. Είναι μια θεραπεία η οποία εκμεταλευόμενη την τεχνολογία έρχεται να απαλλάξει την εικόνα μας από την αντιαισθητική ‘’ θαμπάδα’’ του δέρματος και να μας προσφέρει λάμψη και ανανέωση. Μέσω ενός μικροτραυματισμού που γίνεται στην επιφάνεια του δέρματος με τη συσκευή της Μικροδερμοαπόξεσης επιτυγχάνεται τόσο η ανανέωση της επιδερμίδας όσο και η άμβλυνση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων αλλά και των ήπιων δυσχρωμικών αλλοιώσεων.

Mε το Laser λεύκανσης επιτυγχάνουμε να δώσουμε μια πρωτοποριακή λύση στο πρόβλημα της ήπιας και μέτριας φωτογήρανσης δηλαδή σε υπερμελαχρώσεις, πανάδες, κηλίδες, δυσχρωμίες και καφεοειδή στίγματα, που επιτείνονται με τον ήλιο και δείχνουν “λερωμένη” και θαμπή την επιδερμίδα μας.

Tο Laser ανάπλασης είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Laser της Αισθητικής Ιατρικής. Με το Laser ανάπλασης επιτυγχάνουμε μια φυσική, ριζική και σε βάθος ανάπλαση του δέρματος και ταυτόχρονα βελτίωση της χαλάρωσης και απάλυνση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων του προσώπου. Πρόκειται για την πιο μοντέρνα λύση για τη μη επεμβατική αναζωογόνηση, σύσφιξη και τόνωση του δέρματος του προσώπου.

Το αποτέλεσμα της “Πλαστικής Προσώπου Χωρίς Νυστέρι” είναι ένα πραγματικό Lifting προσώπου το οποίο γίνεται:

 • χωρίς χειρουργείο,
 • με εξαιρετική ασφάλεια,
 • γρήγορα,
 • οικονομικά και
 • ανώδυνα.