Φρόντισε το Δέρμα σου

Η ενδελεχής προστασία και η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μας δεν πρέπει να σταματά ποτέ, ούτε καν στις διακοπές. Ή μάλλον, κυρίως στις διακοπές.

Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών είναι σίγουρα μία από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου, αφού είναι η ευκαιρία για όλους μας να ξεχάσουμε λίγο την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της, να βγούμε από τη ρουτίνα μας, να διασκεδάσουμε, να χαλαρώσουμε και να περάσουμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ιδίως εμείς που κατοικούμε στην Ελλάδα ταυτίζουμε τις διακοπές με εκδρομές στα νησιά και ολοήμερη παραμονή στην παραλία, όπου χαιρόμαστε τον ήλιο και τη θάλασσα. Όμως ακριβώς επειδή ζούμε σε μία χώρα με πολύ έντονη ηλιοφάνεια, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί, ώστε, όταν επιστρέψουμε, να μη βρούμε πως ο ήλιος και η χαλάρωση των διακοπών άφησαν τα σημάδια τους στο πρόσωπο και το σώμα μας. Υπάρχουν μικρά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε, ώστε να γυρίσουμε πίσω με το δέρμα μας τουλάχιστον στη ίδια κατάσταση που είχε όταν φύγαμε. 

Βασικές Συμβουλές:

  1. Μπορεί στις διακοπές να χαλαρώνουμε και να ξεχνάμε την καθημερινή μας ρουτίνα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ακολουθούμε το προσωπικό μας βασικό πλάνο περιποίησης. Έτσι, όσο και αν έχουμε ξενυχτήσει, πρέπει απαραιτήτως να αφαιρούμε το μακιγιάζ μας, να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας και να εφαρμόζουμε τον ορό, την κρέμα ματιών και την ενυδατική μας κρέμα, κάθε βράδυ ανελλιπώς πριν κοιμηθούμε. 
  2. Η αντηλιακή προστασία είναι απολύτως απαραίτητη, όχι μόνο όταν βρισκόμαστε στην παραλία, αλλά όλες τις ώρες της ημέρας. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα με μέτριο δείκτη προστασίας και να τα ανανεώνουμε συχνότερα, παρά να εφαρμόζουμε μία αντηλιακή κρέμα με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας και να ξεχνάμε την ανανέωση της. Παρότι το αντηλιακό μας πρέπει να μας συνοδεύει παντού, δεν πρέπει να ξεχνάμε να καθαρίζουμε ενδελεχώς την επιδερμίδα μας στο τέλος της ημέρας, ώστε να επιτρέπουμε στο δέρμα μας να αναπνέει χωρίς φίλτρα και ξένες ουσίες που μπλοκάρουν τους πόρους. 
  3. Στις διακοπές είναι πάρα πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για την ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματός μας, τόσο χρησιμοποιώντας ενυδατικές κρέμες που ταιριάζουν στο δέρμα μας και ειδικά after sun (οι κρέμες είναι πάντα πιο ενυδατικές από τα λάδια σώματος) εμπλουτισμένα κατά προτίμηση με υαλουρονικό οξύ, όσο και καταναλώνοντας άφθονο νερό και χυμούς μέσα στην ημέρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα κάνουν τεράστια ζημιά στο δέρμα μας και αφυδατώνουν την επιδερμίδα μας.
  4. Η χρήση καπέλου και η παραμονή στη σκιά είναι οι καλύτεροι τρόποι να προστατεύσουμε το δέρμα μας από την φωτογήρανση και την αφυδάτωση.
  5. Μετά τη θάλασσα ένα αναζωογονητικό ντους και μία σωστή ενυδάτωση είναι οι βασικοί τρόποι, ώστε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας υγιή και φρέσκια. Το αλάτι φράζει τους πόρους και δεν επιτρέπει στο δέρμα μας να αναπνέει σωστά, γι’ αυτό και δεν πρέπει να μένουμε με το αλάτι της θάλασσας πάνω μας.