Η επέμβαση του Face Lift είναι ο μοναδικός τρόπος για να γυρίσεις πίσω το χρόνο και να αποκτήσεις μία εμφάνιση νεότερη έως και 15 χρόνια.

 

Το Face Lift αποτελεί την κορωνίδα όλων των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Καταρχάς αποτελεί την επέμβαση εκείνη που μπορεί πραγματικά να απαλλάξει ριζικά το πρόσωπό μας από τα σημάδια του χρόνου. Επίσης αποτελεί μία από τις παλαιότερες και πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, που απευθύνεται εξίσου σε γυναίκες και άνδρες, ενώ είναι μία διαδικασία κατά την οποία η εξειδίκευση και το «χέρι» του πλαστικού χειρουργού παίζει τεράστιο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και τη φυσικότητά του. Μέσα στα χρόνια το Face Lift έχει εξελιχθεί πολύ και έχουν προκύψει πολλές και διαφορετικές τεχνικές, ώστε να μπορεί να δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για τον κάθε διαφορετικό ασθενή. Είναι γεγονός επίσης πως καμία άλλη μέθοδος, επεμβατική και μη, δεν μπορεί να χαρίσει την εικόνα που προκύπτει μετά από ένα επιτυχημένο Face Lift, αφού είναι το μόνο χειρουργείο που είναι σε θέση να γυρίσει πίσω το χρόνο κυριολεκτικά, προσφέροντας ένα πρόσωπο ανορθωμένο, φρέσκο, σφριγηλό και απόλυτα νεανικό για τουλάχιστον 10 χρόνια μετά το πέρας της επέμβασης.

 

Επέμβαση Face Lift

Το Face Lift αποτελεί ένα χειρουργείο και ως εκ τούτω πραγματοποιείται σε οργανωμένη κλινική και με γενική αναισθησία, ενώ συνήθως απαιτείται και μία διανυκτέρευση στην κλινική. Στόχος της επέμβασης είναι η αναστροφή των νόμων της βαρύτητας, η ανόρθωση του προσώπου από τους ιστούς, η επαναφορά του σφρίγους και των νεανικών αναλογιών, η επίτευξη ενός αρμονικού και ανορθωμένου περιγράμματος και η απομάκρυνση της χαλάρωσης του δέρματος. Ακριβώς για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, η επέμβαση δεν περιορίζεται μόνο στην επιφάνεια του δέρματος, αλλά επεκτείνεται κατεξοχήν στους εν τω βάθει ιστούς, δηλαδή εκεί από όπου ξεκινά το πρόβλημα. Η τομή πραγματοποιείται κατά μήκος του τριχωτού της κεφαλής, περνάει ακριβώς μπροστά από τον άνω πόλο του αυτιού και συνεχίζει προς τα κάτω, μπροστά ή πίσω από το αυτί για να καταλήξει πάλι μέσα στο τριχωτό της κεφαλής. Μέσα από αυτήν την τομή, αποκολλάται το δέρμα και οι υποκείμενοι ιστοί από τη θέση τους, ανορθώνονται και συγκολλώνται στη νέα τους θέση, ενώ στην πορεία αφαιρείται και η περίσσεια δέρματος. Λόγω των σύγχρονων επεμβατικών τεχνικών η αποθεραπεία και η ταλαιπωρία έχουν περιοριστεί σημαντικά. Συνήθως δεν παρατηρείται πόνος, παρά μία ήπια ενόχληση, που αντιμετωπίζεται με κοινά αναλγητικά, ενώ σταδιακά η επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες ξεκινά από την 3ή μετεγχειρητική ημέρα μέχρι και τη 2η μετεγχειρητική εβδομάδα. Γενικά είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού για μία ασφαλή αποθεραπεία και ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Πολύ συχνά το Face Lift πραγματοποιείται συνδυαστικά με Neck Lift, ώστε το νέο μας νεανικό και φρέσκο πρόσωπο να συνοδεύεται από έναν νεανικό και σφριγηλό λαιμό, ώστε να μην υπάρχει ανισορροπία στη συνολική μας εικόνα.