Τέλος στην Κυτταρίτιδα.

Μάθε ποιες είναι οι 3 τοπ θεραπείες, για να απαλλαγείς οριστικά από τον εφιάλτη της κυτταρίτιδας.

 

Η κυτταρίτιδα αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν από τους μεγαλύτερους γυναικείους εφιάλτες, καθώς δεν κάνει διακρίσεις (σε ηλικία, σωματικό βάρος, τρόπο ζωής και διατροφής), ενώ είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με φυσικό τρόπο. Αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό «νόσημα», και όχι φλεγμονή όπως συχνά και λανθασμένα αναφέρεται, και μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς και ορμονικούς παράγοντες, καθώς επίσης και σε κακή διατροφή, καθιστική ζωή, μεγάλες αυξομειώσεις βάρους και άλλους παράγοντες που έχουν να κάνουν με το lifestyle μας. Το βασικό πρόβλημα είναι πως ναι μεν η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική άσκηση είναι παράγοντες που βοηθούν πολύ στην βελτίωση της εικόνας της, όμως δεν μπορούν να την εξαφανίσουν εντελώς, εφόσον αυτή κάνει την εμφάνισή της. Έτσι, είναι πολύ καλό για την εικόνα του σώματός μας και την υγεία μας και συστήνεται ανεπιφύλακτα το να τρώμε σωστά και να αθλούμαστε με συνέπεια, όμως όταν μιλάμε για τον εφιάλτη της κυτταρίτιδας, την οριστική λύση άμεσα έρχεται να δώσει η αισθητική ιατρική με τρεις αποτελεσματικές θεραπείες, που μπορούν να πραγματοποιηθούν μεμονωμένα ή και συνδυαστικά, ανάλογα με την έκταση και το βαθμό του προβλήματος.

 

Laser Smoothshapes

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη, εξελιγμένη και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας σήμερα, ενώ ταυτόχρονα με την εξάλειψη της όψης φλοιού πορτοκαλιού έχει και άλλα ευεργετικά για το σώμα αποτελέσματα. Το laser Smoothshapes είναι το πρώτο και μοναδικό σύστημα laser που έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για δράση κατά της κυτταρίτιδας και αποτελείται από ένα διοδικό laser, ένα υπέρυθρο φως και ένα σύστημα αναρρόφησης με rollers. Η λειτουργεία του γίνεται στο βάθος του δέρματος, εκεί που βρίσκεται η αιτία του προβλήματος, και όχι επιφανειακά, που αποτελεί και το ουσιαστικό μυστικό της επιτυχίας του. Έτσι το διοδικό laser δρα στα 915nm, διεισδύοντας στα βαθύτερα στρώματα και αφήνοντας ανέπαφη την επιφάνεια της επιδερμίδας, όπου στοχεύει αποκλειστικά στα λιποκύτταρα και υγροποιεί το περιεχόμενό τους. Ταυτόχρονα το υπέρυθρο φως στα 650nm αυξάνει τη διαπερατότητα της μεμβράνης των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα το υγροποιημένο λίπος να μετακινείται, και τα ειδικά rollers της συσκευής, με τη δύναμη της αναρρόφησης, να το βοηθούν να διοχετευθεί στο λεμφικό σύστημα από όπου και αποβάλλεται φυσικά. Έτσι, επιτυγχάνεται αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, απώλεια πόντων και σύσφιξη του δέρματος σε μία θεραπεία. Η τεχνική Smoothshapes μπορεί να εφαρμοστεί όλη τη διάρκεια του έτους χωρίς περιορισμούς, ενώ συστήνονται 8-12 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων μεταξύ τους για ένα πλήρες και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, το οποίο και θα συνεχίσει να βελτιώνεται για 6 μήνες περίπου.

 

Μεσοθεραπεία

Μία επίσης πολύ αποτελεσματική μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία για λιπόλυση και βελτίωση της υφής του δέρματος. Έχει αποδειχθεί πως η έγχυση ειδικού για την συγκεκριμένη ένδειξη κοκτέιλ ουσιών, όπως η καφεΐνη, η αμινοφυλλίνη, η διμεθυλαμινοαιθανόλη, η φωσφατιδυλοχολίνη, η L-καρνιτίνη κλπ, στον υποδόριο ιστό βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα της κυτταρίτιδας στην υπό θεραπεία περιοχή. Όμως συχνά η ενέσιμη φύση της μεθόδου και οι αναπόφευκτες εκχυμώσεις που την ακολουθούν, κάνουν αρκετές γυναίκες να μην την προτιμούν, παρά μόνο ως συμπληρωματική μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος.

 

Μηχανικό Μασάζ

Η ενδερμολογία είναι επίσης μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, καθώς είναι απολύτως φυσική και δεν συνοδεύεται από περιορισμούς. Βασίζεται στη λογική του μηχανικού μασάζ με ειδική συσκευή που κάνει έντονες μαλάξεις στην υπό θεραπεία περιοχή και έτσι αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών, ενισχύει την μικροκυκλοφορία και βοηθά στη σημαντική βελτίωση της εικόνας της περιοχής. Συχνά όμως δεν προτιμάται σήμερα ως μεμονωμένη θεραπεία, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της χαλάρωσης στην περιοχή εφαρμογής και έτσι συστήνεται να πραγματοποιείται συμπληρωματικά με laser σύσφιξης.