Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να ξεκινήσεις τη μάχη με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα εάν θέλεις να απαλλαγείς για πάντα από αυτήν, χάρη στην αποτρίχωση με laser.

Αν το καλοκαίρι που μόλις πέρασε και οι διακοπές που ακόμη είναι νωπές στη μνήμη, σε έκαναν να ορκιστείς πως του χρόνου τέτοια εποχή δεν πρόκειται να ξαναζήσεις τα ίδια hair-wise: ξύρισμα κάθε μέρα και ατελείωτοι ερεθισμοί, πόνος κάθε φορά που έβαζες τα πόδια σου στη θάλασσα, σημάδια από τις θυλακίτιδες, κακώς προγραμματισμός με το κερί και τριχοφυΐα στις διακοπές, σημάδια στο άνω χείλος και πανάδες από το κερί και άλλα σχετικά και χαριτωμένα, τότε αυτό το άρθρο σε αφορά με βεβαιότητα. Είναι γεγονός και μάλιστα επιστημονικά τεκμηριωμένο πως ο μόνος πιστοποιημένος και ασφαλής τρόπος για μόνιμα βελούδινη επιδερμίδα για πάντα είναι η laser αποτρίχωση. Άλλωστε είναι η μοναδική μέθοδος που φέρει έγκριση από τον αυστηρό Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την ασφάλεια και τη μονιμότητα των αποτελεσμάτων της. Όμως, παρότι πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τα laser νέας γενιάς υπάρχει δυνατότητα κάποια laser να γίνονται κάθε εποχή του χρόνου, πάντα υπό προϋποθέσεις, το φθινόπωρο συνεχίζει να αποτελεί το ιδανικό timing για να ξεκινήσεις τις συνεδρίες σου, ώστε από του χρόνου την άνοιξη να μην χρειαστεί ξανά ποτέ ούτε καν να δεις στα μάτια σου ξυραφάκι ή χαλάουα.

 

Βασικές Πληροφορίες για Αποτρίχωση με Laser.

Η αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει με διάφορους τύπους laser, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας, τον τύπο της τρίχας και άλλες σχετικές παραμέτρους που θα σου εξηγήσει ο γιατρός με κάθε λεπτομέρεια. Γενικά πάντως το πιο αποτελεσματικό laser στη χώρα μας είναι ο Αλεξανδρίτης, καθώς αντιμετωπίζει με εντυπωσιακά αποτελέσματα τη σκούρα τριχοφυΐα στις ανοικτόχρωμες επιδερμίδες. Το laser σε γενικές γραμμές λειτουργεί ως εξής: εκπέμπει ένα ορατό φως που απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας, χωρίς να επηρεάζει τις παρακείμενες δομές του δέρματος, και οδηγείται μέσω της τρίχας, που λειτουργεί ως αγωγός, στη ρίζα της και την καταστρέφει. Εφόσον καταστραφεί η ρίζα της τρίχας, αυτή δεν εκφύεται εκ νέου και άρα η τρίχα εξαφανίζεται για πάντα. Η εφαρμογή του laser μπορεί να γίνει όπου υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, δηλαδή στα πόδια, το μπικίνι, την κοιλιά, τις μασχάλες, την πλάτη, τα χέρια και το πρόσωπο, με τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, όπως το πηγούνι πχ, να παρουσιάζουν συνήθως την ανάγκη για περισσότερες επαναλήψεις από ουδέτερες περιοχές, όπως είναι πχ οι γάμπες. Στην πρώτη λοιπόν συνεδρία, όπου θα χτυπηθεί το σύνολο των τριχών της υπό θεραπεία περιοχής, θα εξαφανιστεί οριστικά ένα 40-50% της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Μετά από αυτό θα πρέπει η επόμενη συνεδρία να πραγματοποιηθεί περίπου 8 εβδομάδες αργότερα, ώστε να έχουν βγει ξανά όλες οι τρίχες. Μετά, η τρίτη συνεδρία πάλι σχεδόν άλλες 6-8 εβδομάδες αργότερα. Οπότε καταλαβαίνεις εύκολα πως για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες συνεδρίες, για ένα ολοκληρωμένο και οριστικό αποτέλεσμα, που συνήθως δεν είναι λιγότερες από έξι στον αριθμό, χρειάζεται να έχεις μπροστά σου ένα επαρκές χρονικό διάστημα μέχρι να ξαναβγείς στην παραλία. Έτσι, ο Οκτώβριος, που πλέον το μαύρισμα έχει φύγει και τα ρούχα αρχίζουν να καλύπτουν περισσότερο το σώμα μας με το χειμώνα να έρχεται σιγά σιγά, είναι ο ιδανικός μήνας για να ξεκινήσεις τις συνεδρίες σου ώστε την άνοιξη πια να είσαι hair -free για πάντα.