Brotox

Η νέα εποχή στην ανδρική περιποίηση περνάει από την καρέκλα του πλαστικού χειρουργού και τα αποτελέσματά της είναι πιο φυσικά από ποτέ.

 

Το Botox δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς αποτελεί τη Νο1 ενέσιμη θεραπεία πρόληψης και αντιμετώπισης των σημαδιών του χρόνου σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως ίσως δεν έχει τύχει μέχρι σήμερα να ακούσεις για την καινοτόμο ανδρική εκδοχή του, το διάσημο σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο «Brotox». Το Brotox είναι το γνωστό μας Botox όμως προσαρμοσμένο στις ανδρικές ανάγκες και απαιτήσεις. Αποτελεί ουσιαστικά ένα εξειδικευμένο πρωτόκολλο εφαρμογής της βοτουλινικής τοξίνης αποκλειστικά για άνδρες, που χαρίζει τα ευεργετικά αποτελέσματα της θαυματουργής αυτής ουσίας, χωρίς όμως να δημιουργεί καμία αλλοίωση στα χαρακτηριστικά και τις εκφράσεις που είναι απόλυτα συνυφασμένα με την αρρενωπότητα του ισχυρού φύλου. Αυτό το πρωτόκολλο δημιουργήθηκε για να καλύψει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση της θεραπείας από τους άνδρες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής, οι εφαρμογές ανδρικούBotoxέχουν παρουσιάσει αύξηση 355% μέσα στην τελευταία 10ετία, ένα ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο. Σήμερα το ανταγωνιστικό επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον θέλει το σύγχρονο άνδρα να φαίνεται και να νιώθει ακμαίος και παραγωγικός σε κάθε ηλικία. Έτσι,η εποχή που ένα καλό ξύρισμα λίγο aftershave έκλεινε μέσα του ολόκληρο τον όρο «ανδρική περιποίηση» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

 

Γιατί να κάνω Brotox;

Φυσικά και οι λόγοι για να προχωρήσει ένας άνδρας στη συγκεκριμένη θεραπεία είναι παραπλήσιοι με τους λόγους που κάνουν και τις γυναίκες να την αγαπούν. Όμως στην περίπτωση των ανδρών υπάρχουν και τρεις επιπρόσθετοι λόγοι:

1.Οι άνδρες δεν έχουν ανοσία στο γήρας, όπως ακριβώς και οι γυναίκες.Μπορεί ιστορικά η ομορφιά και η περιποίηση να θεωρούνταν κατεξοχήν γυναικείο «προνόμιο», όμως είναι σαφές πως οι εποχές αλλάζουν και οι σύγχρονες κοινωνικές νόρμες -μαζί με την άνθιση των socialmedia- τοποθετούν εξίσου και τους άνδρες στο επίκεντρο, οι οποίοι πλέον διεκδικούν χωρίς ταμπού και κόμπλεξ το δικό τους δικαίωμα σε μία νεανική και περιποιημένη εμφάνιση.

2.Ο επαγγελματικός στίβος γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός. Αμέτρητες έρευνες και μελέτες μαρτυρούν όλο και πιο εμφανώς την άμεση σχέση μεταξύ εμφάνισης και επαγγελματικής επιτυχίας. Έτσι η ζωντάνια και η νεανικότητα στην εικόνα δείχνουν να αποτελούν κομμάτι μίας επιτυχημένης καριέρας.

3.Η όμορφη εμφάνιση τονώνει την αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν αμφισβητείται για κανένα από τα δύο φύλα, καθώς όσο καλύτερα φαινόμαστε τόσο καλύτερα νιώθουμε με τον εαυτό μας και αυτό μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητάς μας.

 

Η Διαφορά

Το Brotox και το Botox δεν διαφέρουν στο υλικό έγχυσης, αλλά στον τρόπο εφαρμογής. Έτσι φυσικά το υλικό έγχυσης παραμένει η γνωστή μας βοτουλινική τοξίνη, που έχει την ιδιότητα να αναστέλλει την κίνηση των μυών, και αυτό που αλλάζει είναι η προσέγγιση από τον πλαστικό χειρουργό. Στην περίπτωση του ανδρικού προσώπου λοιπόν σκοπός δεν είναι σε καμία περίπτωση η πλήρης εξαφάνισή των ρυτίδων και των γραμμών, ούτε η ανόρθωση των φρυδιών, που είναι σημαντικό κομμάτι της γυναικείας προσέγγισης. Στους άνδρες σκοπός είναι μόνο η βελτίωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, χωρίς όμως να επηρεαστούν καθόλου τα βασικά χαρακτηριστικά της αρρενωπότητας, δηλαδή οι αδρές γραμμές, οι αυστηρές γωνίες, τα έντονα ζυγωματικά και κυριότερο όλων η πλήρης κίνηση και εκφραστικότητα του προσώπου. Έτσι στον άνδρα η έγχυση γίνεται για βελτίωση του μεσοφρύου και των ρυτίδων γύρω από τα μάτια, χωρίς καθόλου όμως να επηρεαστεί η κινητικότητα του μετώπου και χωρίς καθόλου να ανασηκωθούν τα φρύδια, ένα κατεξοχήν γυναικείο χαρακτηριστικό.