Διόρθωση ρυτίδων μεσόφρυου χωρίς χειρουργείο

Το μεσόφρυο δηλαδή η περιοχή μεταξύ των δυο φρυδιών έχει ιδιαίτερη σημασία για την αισθητική του προσώπου. Πολύ συχνά αρνητικά συναισθήμτα όπως αυτά του θυμού, της κατήφειας ή του έντονου σκεπτικισμού αποτυπώνονται με τη μορφή μιας βαθειάς χαρακιάς ή δύο έντονων ρυτίδων στην περιοχή ανάμεσα στα μάτια.

Που οφείλονται οι ρυτίδες ή η ρυτίδα που σχηματίζεται στην περιοχή του μεσόφρυου δηλαδή ανάμεσα στα δυο φρύδια;

Η ρυτίδα ή οι ρυτίδες που σχηματίζονται με το πέρασμα των χρόνων ανάμεσα στα δύο φρύδια είναι αποτέλεσμα της χρόνιας σύσπασης τριών μυών που βρίσκονται στο μεσόφρυο δηλαδή του πυραμοειδούς κεντρικά και των δυο επισκήνιων μυών (δεξιά και αριστερά του πυραμοειδούς).

Όταν μεγαλώνουμε σε ηλικία η διαρκής συνοφρύωση των παραπάνω μυών χαράσει την περιοχή του μεσόφρυου και δημιουργεί μία ή δύο συνήθως αντιαισθητικές βαθιές ρυτίδες που μοιάζουν με χαρακιές.

Η πραγματική αιτία δηλαδή των ρυτίδων στο μεσόφρυο είναι η σύσπαση των τριών μυών της περιοχής ενώ η διαρκής και για πολλά χρόνια επανάλληψη της κίνησης θα δημιουργήσει σαν αποτέλεσμα το “βαθούλωμα” στο μεσόφρυο σαν να υπάρχει δηλαδή εκεί έλλειμμα ιστού.

Πώς γίνεται η διόρθωση των ρυτίδων στο μεσόφρυο δηλαδή στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια;

Η βελτίωση ή ακόμη και εξάλλειψη των ρυτίδων στο μεσόφρυο γίνεται με συνδυασμό δύο θεραπειών: ƁOƬOX αρχικά και Υαλουρονικό Οξύ στη συνέχεια.

Πως δρα το Ɓotox στην περιοχή του μεσόφρυου και πως το ƁOƬOX βελτιώνει τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια;

To ƁΟΤΟΧ (μποτουλινική τοξίνη) όταν γίνεται εκλεκτικά στον πυραμοειδή και τους δύο επισκήνιους μύες απενεργοποιεί την κίνηση των τριών αυτών μυών με αποτέλεσμα να δρά στην αιτία δημιουργίας των ρυτίδων του μεσόφρυου. Οι μύες δεν συσπώνται οπότε απαλύνονται οι ρυτίδες.

Με το ΒΟΤΟΧ οι ρυτίδες στο μεσόφρυο απαλύνονται αλλά συνήθως δεν εξαφανίζονται. Σε αυτή την περίπτωση, μία εβδομάδα συνήθως μετά την εφαρμογή του ƁOƬOX ερχόμαστε και κάνουμε ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ μέσα στην περιοχή των ρυτίδων του μεσόφρυου και εξαφανίζουμε σε ποσοστό μέχρι και 100% την αντιαισθητική ρυτίδα.

Πως γίνεται η διόρθωση των ρυτίδων του μεσόφρυου με τη χρήση Υαλουρονικού Οξέως;

Στην περιοχή των ρυτίδων του μεσόφρυου εφαρμόζουμε για 20-25 λεπτά περίπου μια αναισθητική κρέμα και στη συνέχεια συνήθως κάνουμε τοπική αναισθησία στα σημεία εφαρμογής του εμφυτεύματος.
Με μια ειδική, πάρα πολύ λεπτή, βελόνα έγχυσης (ή με κάνουλα) εφαρμόζουμε το εμφύτευμα του Υαλουρονικού οξέως σε συγκεκριμένες θέσεις στο μεσόφρυο σεβόμενοι απόλυτα τις ανατομικές ιδιεταιρότητες της περιοχής.

Πονάει η εφαρμογή του ενέσιμου Υαλουρονικού οξέως;

Η θεραπεία είναι από εντελώς ανώδυνη μέχρι ήπια ενοχλητική, έχει συγκεκριμένες τεχνικές ιδιεταιρότητες και σε έμπειρα χέρια έχει εξαιρετικά ασφαλή και εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Η θεραπεία γίνεται κατά κύριο λόγο στο Ιατρείο και όπως ήδη αναφέραμε, προηγείται πάντοτε η χρήση αναισθητικής κρέμας ή και τοπικής αναισθησίας στα σημεία εφαρμογής.

Πόσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία και τι πρέπει να κάνω μετά;

Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 15 με 20 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα. Μετά τη θεραπεία συνήθως απαιτείται η εφαρμογή πάγου τοπικά στην περιοχή της έγχυσης για περίπου 2 ώρες.

Στη συνέχεια μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός ή ένα πολύ ήπιο οίδημα στην περιοχή έγχυσης λόγω των ενέσεων, ο οποίος όμως υποχωρεί σε 24-48 ώρες και μπορεί να καλυφθεί εύκολα συνήθως με make-up.

Για ένα ολοκληρωμένο και απόλυτα ελεγχόμενο αποτέλεσμα απαιτούνται συνήθως μία ή το πολύ δύο επαναλήψεις με μεσοδιάστημα 7 – 10 ημερών.

Είναι πολύ εντυπωσιακό ότι ενώ μια βαθιά ρυτίδα στο μεσόφρυο χρειάζεται περίπου 15 με 20 χρόνια για να σχηματιστεί, αρκούν μόνο δύο συνεδρίες διάρκειας 10 λεπτών περίπου, με ΒΟΤΟΧ και Υαλουρονικό οξύ, για να εξαφανιστεί τελείως.

Είναι ασφαλής η διαδικασία εφαρμογής Υαλουρονικού οξέως στην περιοχή του μεσόφρυου;

Δεδομένου ότι η περιοχή του μεσόφρυου έχει ιδιαίτερη ανατομία, για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα διόρθωσης των ρυτίδων ή της χαρακιάς ανάμεσα στα μάτια απαιτείται η χρήση:

  1. συγκεκριμένης πυκνότητας ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ
  2. εξειδικευμένων πολύ λεπτών βελονών έγχυσης (ή κάνουλας)αλλά κυρίως
  3. απαραίτητη γνώση της ανατομίας, εξοικείωση με την τεχνική και μεγάλη εμπειρία από πλευράς του Πλαστικού Χειρουργού που θα κάνει την εφαρμογή.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε ένα εξαιρετικά ασφαλές, αρμονικό και ελεγχόμενο αποτέλεσμα.

Το Υαλουρονικό οξύ μπορεί να έχει κάποιες παρενέργειες;

Δεδομένου ότι σαν μόριο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που υπάρχει στους ανθρώπινους ιστούς, το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ασφάλεια.

Το Υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια ουσία εντελώς αδρανή κάτι που σημαίνει ότι:

  1. δεν κάνει αλλεργίες
  2. δεν προκαλλεί αντιδράσεις
  3. δεν δημιουργεί φλεγμονές
  4. δεν προκαλλεί κακοήθειες
  5. δεν προκαλλεί κολλαγονώσεις.

Επίσης δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης, οπότε εκεί που εμφυτεύεται εκεί παραμένει διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Υαλουρονικό οξύ όταν εφαρμόζεται σωστά στους ιστούς, αυτό που μπορεί να προκαλέσει συνήθως είναι ένα ήπιο οίδημα στο σημείο έγχυσης το οποίο μπορεί να εμφανιστεί ετεροχρονισμένα, υποχωρεί όμως εύκολα με απλά αντιφλεγμονώδη.
Ένα άλλο σύμβαμα που μπορεί να συμβεί, όχι πολύ συχνά, μετά την έγχυση ενέσιμου Υαλουρονικού οξέως είναι μικρές εκχυμώσεις – μελανιές στα σημεία εφαρμογής οι οποίες όμως υποχωρούν αυτόματα μέσα σε μερικές ημέρες.
Μια πολύ σπάνια παρενέργεια του Υαλουρονικού οξέως που μπορεί να συμβεί σε ποσοστό 2 τοις χιλίοις (2/1000 περιστατικά) περίπου είναι μια ήπια αντίδραση υπερευαισθησίας του οργανισμού, κάτι που χαρακτηρίζεται από οίδημα της περιοχής εφαρμογής και αντιμετωπίζεται με εφαρμογή ΑΝΤΙΔΟΤΟΥ.

Το Υαλουρονικό οξύ είναι το μόνο ενέσιμο εμφύτευμα που έχει ΑΝΤΙΔΟΤΟ;

Το μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης του Υαλουρονικού οξέως σαν εμφύτευμα είναι ότι πρόκειται για το ΜΟΝΟ ενέσιμο εμφύτευμα το οποίο έχει ΑΝΤΙΔΟΤΟ.

Δεδομένου ότι το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένας βλεννοπολυσακχαρίτης δηλαδή μια πρωτείνη, υπάρχει ένα ένζυμο που ονομάζεται ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΔΑΣΗ, το οποίο όταν έρθει σε επαφή με το Υαλουρονικό, το κατακερματίζει και το διαλύει εντελώς.

Το ΑΝΤΙΔΟΤΟ Υαλουρονιδάση είναι ενέσιμο, βρίσκεται σε υγρή μορφή και οποιαδήποτε στιγμή έρθει σε επαφή με το εμφύτευμα του Υαλουρονικού οξέως το αποδομεί και το εξαφανίζει.

Σε αντίθεση λοιπόν με όλα τα υπόλοιπα ενέσιμα εμφυτεύματα, χρησιμοποιώντας Υαλουρονικό οξύ, αν κάποια στιγμή χρειαστούμε να αφαιρέσουμε μια ποσότητα Υαλουρονικού τότε πολύ απλά κάνουμε ενέσιμη Υαλουρονιδάση στην περιοχή εφαρμογής και διαλύουμε το πλεονάζον υλικό.

Με αυτόν τον τρόπο η εικόνα της περιοχής όπου είχε εφαρμοστεί το Υαλουρονικό αποκαθίσταται ΑΜΕΣΑ σε ποσοστό 100%.Το Υαλουρονικό οξύ που διαλύεται με την Υαλουρονιδάση απορροφάται και απομακρύνεται από το σώμα τα επόμενα λεπτά ή ώρες.

Η ύπαρξη του ΑΝΤΙΔΟΤΟΥ του Υαλουρονικού οξέως καθιστά το συγκεκριμένο εμφύτευμα ΜΟΝΑΔΙΚΟ δεδομένου ότι ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ από τα σύγχρονα ενέσιμα εμφυτεύματα της Πλαστικής Χειρουργικής ΔΕΝ έχει ΑΝΤΙΔΟΤΟ.

Η χρήση της Υαλουρονιδάσης μπορεί να γίνει κατά τη διαδικασία εφαρμογής του Υαλουρονικού οξέως, αν αντιληφθούμε για παράδειγμα ότι σε κάποια θέση μπήκε περισσότερη ποσότητα υλικού αλλά και οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον θελήσουμε για οποιοδήποτε λόγο, να αφαιρέσουμε το Υαλουρονικό οξύ απο τα χείλια.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της διόρθωσης των ρυτίδων του μεσόφρυου με Ɓotox και Υαλουρονικό;

Η διάρκεια δράσης του Ɓοtοx σε 3 1/2 με 4 1/2 μήνες. Ωστόσο στην περίπτωση του μεσόφρυου προτείνουμε, για να έχουμε ένα τέλειο και σταθεροποιημένο αποτέλεσμα, η επενάληψη με ƁOƬOX να γίνεται περίπου δύο φορές το χρόνο.

Όσον αφορά τώρα τo Yαλουρονικο οξύ, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι μόνιμο υλικό αλλά απορροφάται βαθμιαία από τους ιστούς.
Συγκεκριμένα το Υαλουρονικό οξύ στην περιοχή του μεσόφρυου απορροφάται σε ποσοστό περίπου από 15% μέχρι 20 % το χρόνο. Αυτό με πολύ απλά λόγια σημαίνει ότι μετά από έναν χρόνο δεν εξαφανίζεται το Υαλουρονικό οξύ που έχουμε βάλει στην περιοχή της μύτης αλλά παραμένει στη θέση του ποσοστό ίσο με 80% έως 85%. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τότε είναι απλά να συμπληρώσουμε το Υαλουρονικό που έχει απορροφηθεί αν θέλουμε να συντηρήσουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ