Ραγάδες σώματος

Το πρόβλημα: Ραγάδες στην κοιλιά, τα μπράτσα ή τους μηρούς, βαθιές γραμμές στο στήθος, στην πλάτη ή στα πλάγια των γλουτών. Εμφανίζονται κατά κύριο λόγο στην εφηβεία με την απότομη ανάπτυξη και την αλλαγή των παραμέτρων του σώματος, ακολουθούν την εγκυμοσύνη ή συνδυάζονται με καταστάσεις παχυσαρκίας. Πρόκειται για την απόλυτη ένδειξη απότομης πρόσληψης ή απώλειας βάρους και σχετίζονται με φαινόμενα χαλάρωσης και πλαδαρότητας των ιστών. Οι ουλές ακμής όπως και οι μετατραυματικές ουλές είναι αποτέλεσμα λύσης και διακοπής της συνέχειας της επιδερμίδας που οδηγεί σε αποκάλυψη του χορίου του δέρματος. Αν και οι αιτίες είναι διαφορετικές, αυτό που παρατηρούμε και στις ραγάδες αλλά και στις ουλές είναι το ίδιο φαινόμενο: η καταστροφή της αρχιτεκτονικής του δέρματος.

Η αντιμετώπιση: Ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει σήμερα η Πλαστική Χειρουργική στον τομέα της βελτίωσης ή ακόμη και αποκατάστασης των ραγάδων και των ουλών του σώματος είναι το Laser Starlux 1540. Πρόκειται για μια Αισθητική λύση στην αιχμή της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μετά από αρκετά χρόνια μελετών με αποδείξεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, ο Αμερικάνικος Οργανισμός FDA έχει δώσει έγκριση στο Laser Starlux 1540 για τη θεραπεία ραγάδων, ουλών ακμής, λεπτών ρυτίδων, μετατραυματικών ουλών (και υπερμελάχρωσης).

H διαδικασία: Το φως που εκπέμπει το Laser Starlux 1540 παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές αλλά βαθειές στήλες οι οποίες διαπερνώντας την επιδερμίδα προκαλλούν έναν απόλυτα ελεγχόμενο μικροτραυματισμό στα κύτταρα του χορίου του δέρματος. Με τον τρόπο αυτό προκαλλείται ενεργοποίηση των ινοβλαστών του χορίου, κάτι που οδηγεί στην παραγωγή νέου κολλαγόνου. Πρόκειται για μια κλασματική επεξεργασία που επιτρέπει στο δέρμα να θεραπευθεί πολύ γρήγορα χρησιμοποιώντας τη φυσική θεραπευτική διαδικασία του οργανισμού και θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου, πιο υγιή και σφιχτότερου ιστού. Οι κλινικές μελέτες προτείνουν ότι, κατά μέσο όρο, μια αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή χρειάζεται 3 έως 7 επισκέψεις, κατανεμημένες σε διαστήματα 4 με 6 εβδομάδων μεταξύ τους.